Bütçe
80.000-90.000 TL
Görünüş önemli babacım 😀. Şaka bir yana cw sorunu yaşamadım ama driver problemleri yaşadım. Sinir krizine girdim düzeltmeye çalışırken. Zaten render konusunda AMD çok iyi değil. NVIDIA'nın CUDA çekirdeği artısı her türlü daha iyi render konusunda. Yani. Şu an memnunum. Arada bir traktör gibi fan açıyor ama onun dışında iyi alet 😀.

Hocam cepten 90 bin TL çıkarken bin TL daha verip kasayı daha gösterişli bir kasa ile değiştirmek bence çok zor olmaz, görsellik iş hayatı da dahil çok önemlidir.

Bende daha düşük performans sağlasa dahi NVIDIA almayı düşünüyorum. Zaten yapay zeka artık günümüzdeki ve yakın zamanda çıkan oyunların üstesinden gelecektir. Misal 5070 bile uzun yıllar iş görür bence, şu an laptopta 4060 var halı hazırda oynayipta 1080p maximum grafikte oynayamadığım oyun yok bence çok rahat yetecektir. VRAM olayına da bir şekilde çözüm bulacaklarını düşünüyorum.

Neyse umarım konu sahibi boğulmadan bir yol bulmuştur kendisine, iyi günler.

7800X3D yerine 9700X önermemiz sebebi iş ağırlıklı, FPS oyunları ağırlıklı oynamıyorsan, özellikle 2K'da oynayacaksanız farkı hissetmesiniz. Üstüne de saçma sapan ısınma sorunlarıyla uğraşmazsınız. Sadece kasa beyaz olacaksa önereyim.

https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...-cl30-pvv516g60c30-ddr5-fiyati,774247849.html X2

Beyaz kasa olarak bu ikisini öneririm.

81K falan tutuyor, 8-9K falan kalıyor. Yatırım yapacak olsaydım RAM'e yatırım yapar daha doğrusu 48GB RAM alıp geçerdim.

Bu RAM'ı alacaksanız 91K tutuyor, bu haliyle daha mantıklı oluyor. RAM yerine ekran kartıya yatırım yapacak olursanız 9070 XT yerine 5070 Ti tercih edilebilir. 32GB RAM ile 92K tutmakta.

Amacınıza bağlı, amacına doğru olarak bazı değişikler yapabilirsiniz.