Xeytan

Başarılı
Bütçem bu bantlarda ve alabileceğim motorlar maalesef kısıtlı. 3 tane motor buldum, cumartesi günü bakmaya gideceğim. Sizlerin de tavsiyesini ve deneyimlerini öğrenmek istiyorum.

Motorlar:
  • Arora Max T Easy 125. (88 Bin TL)
  • Arora Safari Pro. (75 Bin TL)
  • Falcon Cmax 155. ( 80 Bin TL Nakit fiyat)
0 olarak bütçem bunlara yetiyor, 2.el düşünmüyorum, tip olarak biraz kaslı bir şey bakıyorum, Safari Pro'da sanırım gidon titremesi çok fazla o yüzden pek emin olamıyorum, T Easy ve Cmax aklıma daha çok yatıyor gibi, çok fazla uzun yol yapmamakla beraber, genelde şehir içi kullanım, bazen gerekirse 100 km gidiş, 100 km dönüş yapacağım. Bu fiyat bandında zor biliyorum ama bütçeye göre hangisi mantıklı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ön yargılı olmak istemem ancak falcon nedir ne değildir araştırdınız mı? Arorayla çok fark olmasa bile isim açısından piyasasının çok olduğunu görmedim düşünmüyorumda. Bu detayları da göz önünde bulundurun bence. Ben 4-5 aydır capuccino 50cc kullanıyorum en büyük alma sebebim satsam hızlı gidecek olması. O yüzden tercihinizi aroradan kullanın, piyasası bol olan modellere yönelin belki ileride satarsınız daha üst modele geçersiniz.

Ön yargılı olmak istemem ancak Falcon nedir ne değildir araştırdınız mı? Arorayla çok fark olmasa bile isim açısından piyasasının çok olduğunu görmedim düşünmüyorumda. Bu detayları da göz önünde bulundurun bence. Ben 4-5 aydır capuccino 50CC kullanıyorum en büyük alma sebebim satsam hızlı gidecek olması. O yüzden tercihinizi aroradan kullanın, piyasası bol olan modellere yönelin belki ileride satarsınız daha üst modele geçersiniz.

Evet araştırdım, piyasa olarak çok göremedim biraz da şekil olarak baktığım için düşündüm.
Max T Easy cazip geliyor şu an, Safari Pro'da gidonda çok titreme oluyor izlediğim videolarda, tekerden kaynaklı sanırsam, lastik değişince sorunun giderildiği söyleniyor kullanıcı tarafından.

Çançinçon motorlara bu paralar verilmez dostum, 1 tane honda dio al ömür boyu kullan.
2.el almaman için hiçbir sebep yok, gerekirse 10 yaşında PCX al bunları alma.
İyiki almışım dersin, hondanın ölüsü bile hondadır, değer kaybetmez.

Şu anda kısıtlı olan bütçeni de çöpe atıyorsun, ilerde ihtiyacın olduğunda satmak istesen yok pahasına vereceksin.
Açıkçası hayretle bakıyorum, gülüp geçtiğimiz motorların alıcısını olduğunu görünce.

Çançinçon motorlara bu paralar verilmez dostum, 1 tane Honda diyor al ömür boyu kullan.
2.el almaman için hiçbir sebep yok, gerekirse 10 yaşında PCX al bunları alma.
İyi ki almışım dersin, Honda'nın ölüsü bile Honda'dır, değer kaybetmez.

Şu anda kısıtlı olan bütçeni de çöpe atıyorsun, ileride ihtiyacın olduğunda satmak istesen yok pahasına vereceksin.
Açıkçası hayretle bakıyorum, gülüp geçtiğimiz motorların alıcısını olduğunu görünce.

Hocam bulunduğum bölgede motor çeşitliliği yok. Küçük bir ilçedeyim. Para var, imkan var da biz mi PCX almıyoruz?

En yakın ilde 2. el PCX bile 160 bin TL'den başlıyor. Honda Dio namına zaten bir şey yok, ilden almaya gitmem de çok mümkün değil. İmkanlar dahilinde hareket ediyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
10 yaşında japon alınır mı siz de abartmayın. Türkiye'de motorların nasıl içinden geçiyorlar herkes biliyor. Mondial Strada önerim olacaktır. Bu motorların hepsi hava soğutmalı. Havalar ısınmaya başladı, hepsi şişecek 80-85 km yi geçmeyecek. Strada sıvı soğutmalı. Bence 3 motor da bu fiyata mantıklı değil.

Şehir içi + 100km yol için Falcon cmax 155 daha mantıklı. Ekonomi öncelikliyse arora Max t easy 125 seçilebilir.

Yarın motorları görmeye gideceğim, Cmax'in ne gibi bir artısı var acaba?

Parça sorunu ile vs. karşılaşır mıyım?

Arora tmax mantıklı bu bütçede.

Öneriniz için teşekkür ederim; bulunduğum bölgede ne yazık ki yok, yarın gittiğimde bayiiye de sorarım.

10 yaşında Japon alınır mı? Siz de abartmayın. Türkiye'de motorların nasıl içinden geçiyorlar herkes biliyor. Mondial strada önerim olacaktır. Bu motorların hepsi hava soğutmalı. Havalar ısınmaya başladı, hepsi şişecek 80-85 km yi geçmeyecek. Strada sıvı soğutmalı. Bence 3 motor da bu fiyata mantıklı değil.

Çok teşekkür ederim öneriniz için, bulunduğum ilçede yarın gideceğimden farklı bir bayii de var mış, oraya gidip motora bakacağım.

Yarın motorları görmeye gideceğim, Cmax'in ne gibi bir artısı var acaba?

Parça sorunu ile vs. karşılaşır mıyım?

Öneriniz için teşekkür ederim; bulunduğum bölgede ne yazık ki yok, yarın gittiğimde bayiiye de sorarım.

Çok teşekkür ederim öneriniz için, bulunduğum ilçede yarın gideceğimden farklı bir bayii de var mış, oraya gidip motora bakacağım.
Arkadaşın belirttiği gibi Mondial bulursan bu 3ünden çok daha iyi. Servis olarakta daha iyiler.