Hararet sorunu olduğu ve conta yaktığı söyleniyor strada için de, çoğu motorda o tarz sıkıntı çıkmış, akü olarak 2 gün çalıştırmayınca da çalışmıyormuş motor.
Evet bu sorunlar mevcut, conta ve supap problemi var. Akü yü problem saymıyorum çünkü japonlar da bile çok iyi düzgün akü gelmiyor.
Motorun çoğu bileşeni pcx parçaları uyuyor, pcx contası saplaması ve supap alırsanız sorunsuz kullanırsınız. Zaten çoğu kullanıcı böyle yapıyor bilmeyenler ya bayinden conta bekliyor 1 ay falan ya da sıfır conta kestiriyorlar.
Supap değişimi zorunlu değil aynı akü de olduğu gibi tüm çin motorları supaptan kaçırıyor benim xtreme de kaçırıyordu değiştirirseniz performans alırsınız ama bineyim 10k km sonra satarım derseniz gerek yok o hali ile de kullanılır.
Evet bu sorunlar mevcut, conta ve supap problemi var. Akü yü problem saymıyorum çünkü Japon'lar da bile çok iyi düzgün akü gelmiyor.
Motorun çoğu bileşeni PCX parçaları uyuyor, PCX contası saplaması ve supap alırsanız sorunsuz kullanırsınız. Zaten çoğu kullanıcı böyle yapıyor bilmeyenler ya bayinden conta bekliyor 1 ay falan ya da sıfır conta kestiriyorlar.
Supap değişimi zorunlu değil aynı akü de olduğu gibi tüm Çin motorları supaptan kaçırıyor benim Xtreme de kaçırıyordu değiştirirseniz performans alırsınız ama bineyim 10k km sonra satarım derseniz gerek yok o hali ile de kullanılır.
Hocam satma gibi bir niyetim hiç yok, ölüsü çıkana kadar kullanmak istiyorum, keyif alayım sürerken, parçası, servisi uğraştırmasın istiyorum, arada bir 100km gidiş 100km dönüş yolunda canımı sıkmasın yeter ya.
Bilmiyorum bu bütçeye çok mu şey istiyorum.
Hocam satma gibi bir niyetim hiç yok, ölüsü çıkana kadar kullanmak istiyorum, keyif alayım sürerken, parçası, servisi uğraştırmasın istiyorum, arada bir 100km gidiş 100km dönüş yolunda canımı sıkmasın yeter ya.
Hepsi de al birini vur ötekine mi? Hiç sattığı malın arkasında duran firma yok mu? Atıyorum Mondial ya da Arora aldım ve yedek parça lazım oldu, bulamayacak mıyım? Hepsinin mi servis ağı zayıf?
10 yaşında Japon alınır mı? Siz de abartmayın. Türkiye'de motorların nasıl içinden geçiyorlar herkes biliyor. Mondial strada önerim olacaktır. Bu motorların hepsi hava soğutmalı. Havalar ısınmaya başladı, hepsi şişecek 80-85 km yi geçmeyecek. Strada sıvı soğutmalı. Bence 3 motor da bu fiyata mantıklı değil.
Hepsi de al birini vur ötekine mi? Hiç sattığı malın arkasında duran firma yok mu? Atıyorum Mondial ya da Arora aldım ve yedek parça lazım oldu, bulamayacak mıyım? Hepsinin mi servis ağı zayıf?
Mondial Strada 125 satın aldım, motoru eve getirdim, pazartesi sigorta, ruhsat, plaka işlemlerini halledeceğim, 10.000 TL sigorta çıktı.
Öncekile hayırlı olsun kazasız belasız binin. Conta problemli ise 5k km ye kadar kadrandaki hararet ışığı yanar. Bence kış gelmeden aküyü değiştirin benim motor rs200 6k km de ben değiştirdim zor çalışıyordu. Eğer hararet sorunu olursa şansınıza bazı kişilerde hiç sorun yok, üstte saydıklarımı yaptırırsanız çok uzun süre kullanabilirsiniz.
Öncekile hayırlı olsun kazasız belasız binin. Conta problemli ise 5K km ye kadar kadrandaki hararet ışığı yanar. Bence kış gelmeden aküyü değiştirin benim motor RS200 6K km de ben değiştirdim zor çalışıyordu. Eğer hararet sorunu olursa şansınıza bazı kişilerde hiç sorun yok, üstte saydıklarımı yaptırırsanız çok uzun süre kullanabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim hocam.
Akü ve conta aklımda, zaten çok hor kullanma gibi bir niyetim yok, ona da ayrıyeten dikkat ediyorum.
Bakalım inşallah canımı sıkmaz motor.
Öncekile hayırlı olsun kazasız belasız binin. Conta problemli ise 5K km ye kadar kadrandaki hararet ışığı yanar. Bence kış gelmeden aküyü değiştirin benim motor RS200 6K km de ben değiştirdim zor çalışıyordu. Eğer hararet sorunu olursa şansınıza bazı kişilerde hiç sorun yok, üstte saydıklarımı yaptırırsanız çok uzun süre kullanabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim hocam.
Akü ve conta aklımda, zaten çok hor kullanma gibi bir niyetim yok, ona da ayrıyeten dikkat ediyorum.
Bakalım inşallah canımı sıkmaz motor.
İlk kazamızı yaptık Strada ile.
Strada 125 alacak arkadaşlara tavsiyem alır almaz ilk iş lastiklerini de değiştirmeniz.
Bende bir şey yok hocam çok şükür, Full ekipman sürüyorum ve çok da hızlı değildim zaten şehir içi.
Motorun sağ alt marşbiyel, kafa grenajında falan çizikler oldu.
Yolun hali bu, Google Maps fotoğrafı 2024 yılına ait ama değişen hiçbir şey yok.
Ortadaki yağmur gideri mi nedir bilmiyorum, fotoğrafta gördüğün gibi soldaki araç işgalleri yüzünden sağ tarafa geçerken ortada kaydım düştüm.
Tekerden ziyade kot farkından dolayı düşmüşsünüz sanırım. Bu tarz kot farkı olan yerlerde paralel değil de dikine yön değiştirmeye çalışın. Tekrardan geçmiş olsun.