Arkadaşlar selam, şimdi ben bir laptop kullanıcısıyım ve hiç desktop PC kullanmadım. İlk öncelikle şu an bende GTX 1650 Ti laptop var, yani bayağı eskidi ve sınavlarda aynı performansımı devam ettirirsem, son 25 gün falan kaldı zaten, yeni bilgisayar alacağım. Laptop ya da masaüstü ama masaüstü bandında peder 90.000'i geçmemesi lazım dedi. Monitör dahil mi değil mi bilmiyorum ama ben monitör dahil olmadan diye düşündüm. Monitör, klavye falan derken toplam setup 105 bin olur. Her neyse, şartlarım çok değil:
CPU kesinlikle AMD olacak.
RAM mümkünse 32 olsun, biliyorum RAM krizi var ama 32 uzun süre götürür diye dedim, şu an 2x16 zaten 20.000 ediyor. Ondan dolayı RAM harici falan bana 60.000-70.000 kalıyor.
1440p oyunları uzun süre oynatsın ve uzun gitsin istiyorum.
Nvidia olsun diyecektim ama cidden çok çok pahalı. AMD olsa sıkıntı yok. AMD hakkındaki birkaç şüphem şu: Ray tracing performansı cidden kötü diyorlar ve FSR, DLSS'ten bayağı geride diyorlar, birisi beni doğru bilgilerle aydınlatabilirse çok sevinirim.
Anakartta Wi-Fi olacak.
Hazır sistem mi almalıyım, kendim mi toplamalıyım sorusunda da 2. şıkkı seçeceğim muhtemelen ama bu desktop sektörü hakkında çok bilgim olmadığı için garanti konusu beni endişe ediyor açıkçası. Ayrıca hemen şundan da bahsedeyim, oynadığım oyunlar birincisi FPS falan değil arkadaşlar hemen listeleyim:
F1 25
Shaderli Assetto Corsa
Le Mans Ultimate
Shaderli Minecraft
EA WRC
Forza Horizon 6
Gibi gibi yani genellikle yarış ve simülasyon oyunları. Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar
CPU kesinlikle AMD olacak.
RAM mümkünse 32 olsun, biliyorum RAM krizi var ama 32 uzun süre götürür diye dedim, şu an 2x16 zaten 20.000 ediyor. Ondan dolayı RAM harici falan bana 60.000-70.000 kalıyor.
1440p oyunları uzun süre oynatsın ve uzun gitsin istiyorum.
Nvidia olsun diyecektim ama cidden çok çok pahalı. AMD olsa sıkıntı yok. AMD hakkındaki birkaç şüphem şu: Ray tracing performansı cidden kötü diyorlar ve FSR, DLSS'ten bayağı geride diyorlar, birisi beni doğru bilgilerle aydınlatabilirse çok sevinirim.
Anakartta Wi-Fi olacak.
Hazır sistem mi almalıyım, kendim mi toplamalıyım sorusunda da 2. şıkkı seçeceğim muhtemelen ama bu desktop sektörü hakkında çok bilgim olmadığı için garanti konusu beni endişe ediyor açıkçası. Ayrıca hemen şundan da bahsedeyim, oynadığım oyunlar birincisi FPS falan değil arkadaşlar hemen listeleyim:
F1 25
Shaderli Assetto Corsa
Le Mans Ultimate
Shaderli Minecraft
EA WRC
Forza Horizon 6
Gibi gibi yani genellikle yarış ve simülasyon oyunları. Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar