Bütçe
80.000-90.000 TL

brobeyto

Çalışkan
Yer
Antalya
Arkadaşlar selam, şimdi ben bir laptop kullanıcısıyım ve hiç desktop PC kullanmadım. İlk öncelikle şu an bende GTX 1650 Ti laptop var, yani bayağı eskidi ve sınavlarda aynı performansımı devam ettirirsem, son 25 gün falan kaldı zaten, yeni bilgisayar alacağım. Laptop ya da masaüstü ama masaüstü bandında peder 90.000'i geçmemesi lazım dedi. Monitör dahil mi değil mi bilmiyorum ama ben monitör dahil olmadan diye düşündüm. Monitör, klavye falan derken toplam setup 105 bin olur. Her neyse, şartlarım çok değil:
CPU kesinlikle AMD olacak.
RAM mümkünse 32 olsun, biliyorum RAM krizi var ama 32 uzun süre götürür diye dedim, şu an 2x16 zaten 20.000 ediyor. Ondan dolayı RAM harici falan bana 60.000-70.000 kalıyor.
1440p oyunları uzun süre oynatsın ve uzun gitsin istiyorum.
Nvidia olsun diyecektim ama cidden çok çok pahalı. AMD olsa sıkıntı yok. AMD hakkındaki birkaç şüphem şu: Ray tracing performansı cidden kötü diyorlar ve FSR, DLSS'ten bayağı geride diyorlar, birisi beni doğru bilgilerle aydınlatabilirse çok sevinirim.
Anakartta Wi-Fi olacak.
Hazır sistem mi almalıyım, kendim mi toplamalıyım sorusunda da 2. şıkkı seçeceğim muhtemelen ama bu desktop sektörü hakkında çok bilgim olmadığı için garanti konusu beni endişe ediyor açıkçası. Ayrıca hemen şundan da bahsedeyim, oynadığım oyunlar birincisi FPS falan değil arkadaşlar hemen listeleyim:
F1 25
Shaderli Assetto Corsa
Le Mans Ultimate
Shaderli Minecraft
EA WRC
Forza Horizon 6
Gibi gibi yani genellikle yarış ve simülasyon oyunları. Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar :)

İşlemci 9700X alınır, hem FPS hem simülasyon iki tarafı da tolere eder. Anakartı Gigabyte B850 M-Force ya da B850 TUF Gaming alabilirsin. Ekran kartı RX 9070XT mantıklı olur. RAM'ler Patriot modelinden devam. @RapidLemming955 linklemeyi yaparsın, hesaplı ürünleri bulma işi sende artık.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci 9700X alınır, hem FPS hem simülasyon iki tarafı da tolere eder. Anakartı Gigabyte B850 M-Force ya da B850 TUF Gaming alabilirsin. Ekran kartı RX 9070XT mantıklı olur. RAM'ler Patriot modelinden devam. @RapidLemming955 linklemeyi yaparsın, hesaplı ürünleri bulma işi sende artık.
Yok abi ya, ben pek modumda değilim. Ondan dolayı size pasladım zaten konuyu.

Neyse atayım hadi linkleri. Bu arada @X99 Lexar alınır buraya Patriot yerine.

@Ayhan Dönmez @X99
Diğer konu bitince buraya da bakar mısınız?

Mevcut fiyatından dolayı bu ürünleri öneriyorum, sisteme fazla fazla yeterli. @X99 @RapidLemming955 Kasa, AIO kendisi karar verebilir. Phantom kule tipi ya da Ocypus 360 tercih edilebilir.

M.2:

Mevcut fiyatından dolayı bu ürünleri öneriyorum, sisteme fazla fazla yeterli. @X99 @RapidLemming955 Kasa, AIO kendisi karar verebilir. Phantom kule tipi ya da Ocypus 360 tercih edilebilir.

M.2:

990 Pro gereksiz bence. KC3000 alsın.

Gereksiz pahalı, evet. Opsiyonlar arasında, KC3000 ideal. DRAM'siz model almasın mümkünse bu bütçede, tavsiye etmiyorum. WD'ler belki alınabilir.
DRAM'li alması lazım zaten. Bütçe yoksa da NV3 veya dediğiniz gibi WD modellerine bakılabilir.

M.2:

Buradan alsın anakartı.

@Ayhan Dönmez bu arada bütçeyi biraz geçiyor. Belki SSD kısılabilir. Kasayı da katarsak 95-100 arası oluyor burası.

DRAM'li alması lazım zaten. Bütçe yoksa da NV3 veya dediğiniz gibi WD modellerine bakılabilir.

Buradan alsın anakartı.

@Ayhan Dönmez bu arada bütçeyi biraz geçiyor. Belki SSD kısılabilir. Kasayı da katarsak 95-100 arası oluyor burası.

Wi-Fi şartı olmasa B850M-K ile kısılabilirdi. Wi-Fi elzem mi?

Rekabetçide Wi-Fi kullanılmaz zaten. En sağlıklısı kablo.

SSD sanırım genel anlamda NV3 ya da WD Blue öneriliyor. Kendi adıma DRAM'siz tercih etmem, takığım bu konuda. Ek önerileri istersen sırala, kendisi karar versin.

Corsair M.2'ler nasıl? Lexar çok sevilmez, önerildiğine denk gelmedim.

SSD sanırım genel anlamda NV3 ya da WD Blue öneriliyor. Kendi adıma DRAM'siz tercih etmem, takığım bu konuda. Ek önerileri istersen sırala, kendisi karar versin.

Lexar birkaç model dışı kötü. Corsair'in de birkaç iyi modeli var. MP600 Pro iyidir. DRAM de bulunduruyor. 8000 civarı onun da fiyatı.

Benim de DRAM takıntım vardı. Şu an Exceria Plus G3 kullanıyorum. Fena da değil yani gayet memnunum. Ama alırken DRAM'li alacağım bu sefer. İndirim kovalıyorum şu an.