Bütçe
80.000 TL

or3m.d 3

Yetkin
Arkadaşlar ekran kartı olarak RTX 5070 ve işlemci olarak da R7 5800X3D almak istiyorum. AM5 istemiyorum çünkü işlemcileri ucuz ama RAM fiyatları fena bir şekilde yüksek durumda. Bir de 32 GB RAM olması iyi olur. Sizden isteğim güzel bir anakart, PSU, RAM, SSD, işlemci soğutucu ve kasa önerisi olacak. Bütçem 80 bin TL.

Yani AM4 yerine LGA1700 tercih etmenizi tavsiye ederim. Uzun ömürlü olur. Yani 5800X3D parasına İ9 13900KF/14900KF çıkabilir.

Yani AM4 yerine LGA1700 tercih etmenizi tavsiye ederim. Uzun ömürlü olur. Yani 5800X3D parasına i9 13900KF/14900KF çıkabilir.
Hocam AMD'nin X3D işlemcilerinin online FPS oyunlarında Intel'e kıyasla çok performanslı olduğunu gördüm, o yüzden Intel'e hiç bakmamıştım. Diyorsanız ki eğer 5800X3Dden her yönde güçlü olur diye, intele de bakabilirim.

Hocam her yönden tavsiyeye açığım. Ben sadece AMD araştırdığım için 5800X3D istiyorum dedim. Konuyu bilgilenmek ve daha iyisi varsa aynı fiyata onu almak için açtım. Yani illa AMD alacağım gibisinden bir dogmalığım yok.
Emin değilim ben de soru sordum o yüzden. Şuraya bir bak mesela

Evet hocam önerdiğiniz daha iyi performans sunuyormuş. Peki bu bütçede en son öneriniz i7 14. nesil mi olur yoksa i9 lara bakmalı mıyım? Yani birazcık esnetebilirim bütçeyi 90 a kadar.
Hocam, AM5 bir sistem dizin bence. 16 GB RAM sizi rahat götürür. En kötü ileride 16 GB RAM daha eklersiniz.

Son düzenleme:
Emin değilim ben de soru sordum o yüzden. Şuraya bir bak mesela

Birde hocam benim anlamadığım şu, mesela attığınız videoda oyunlarda intel daha iyi performans sunuyor gibi görünüyor ama bazı oyunlarda öyle olmuyor. Mesela ben fazlasıyla cs oynayan bi insanım ve şu videoya bir göz atın.

Evet cyberpunk gibi oyunlarda intel daha iyi performans vermiş ama neden cs gibi oyunlarda amd inteli geçiyor?

Avg fps lere bakın.

Hocam, AM5 bir sistem dizin bence. 16 GB RAM sizi rahat götürür. En kötü ileride 16 GB daha RAM eklersiniz.
Hocam haklısınız da yani RAM gibi bir parçaya o fiyatları vermek içimi acıtıyor.

Bir de hocam benim anlamadığım şu, mesela attığınız videoda oyunlarda Intel daha iyi performans sunuyor gibi görünüyor ama bazı oyunlarda öyle olmuyor. Mesela ben fazlasıyla CS oynayan bir insanım ve şu videoya bir göz atın.

Evet Cyberpunk gibi oyunlarda Intel daha iyi performans vermiş ama neden CS gibi oyunlarda AMD Intel'i geçiyor?

AVG FPS'lere bakın AMD 500 civarı iken Intel 400 civarında.

Hocam haklısınız da yani RAM gibi bir parçaya o fiyatları vermek içimi acıtıyor.

L3 önbellek daha fazla çünkü Intel'e göre. Online oyunlarda bu önemli bir faktör. Bana kalsa AM4 toplamayın 16 RAM ile AM5 toplamak daha mantıklı. 5700X3D, 5800X3D gibi işlemcilere 10-20k arası para verilmez. 7500F ile denk performans veriyorlar neredeyse.