Bütçe
80.000 TL
5800X3D uçuk fiyatlara satılıyor. RAM'e ödemiyeceğin fazlalık parayı bu sefer de işlemciye ödeyeceksin. Arkadaşların dediği gibi, uyguna ikinci el lga 1700 işlemci düşürürsen iyi bir şey toplanabilir.

DDR4 platformunda 14700K, 13900K ve 14900K'nın şu an IPC ve çekirdek sayısı açısından ciddi bir rakibi yok. Render performansında Ryzen 9 9950X ile yarışabiliyorlar. Güç tüketimleri yüksek olsa da UV yaparak bunu oldukça basit şekilde kontrol altına almak mümkün. 14900K, 5800X3D'ye göre single-core performansında %50, CPU render performansında yaklaşık %150–200 ve multi-core benchmarklarda yaklaşık %170 daha hızlı.

Render vs işin yoksa Intel yaramaz hocam LGA 1700 ölü soket. Online oyun oynayacağım diyorsun hem de. 80 bine AM5 toplanır fakat 5070'e 44K para verilmez, ya ikinci el 27-28e alın ya da sıfır 9070XT alın.

Hocam AMD ekran kartına çok önyargılıyım ya çünkü ben 6 yıldır AMD kart kullanıyorum ve yazılımsal olarak çok sıkıntıları oldu.

Ön yargılı olmanıza gerek yok artık hocam. 5070'e 44K kesinlikle verilmez. İlla alacağım diyorsanız ikinci el almanızı öneririm.
5060 Ti alsam nasıl olur? Şimdi ben AMD kart alsam RTX kullanamayacağım ki. Ben FPS oyunları oynuyorum ama hikayeli oyunlar da oynamak istiyorum. Online oyunlar ağır basıyor anlamında dedim CS yi. Yani bir Cyberpunk'ta orada burada RTX açamayacaksam ne anlamı var. O kadar para veriyoruz.

5060 Ti alsam nasıl olur? Şimdi ben AMD kart alsam RTX kullanamayacağım ki. Ben FPS oyunları oynuyorum ama hikayeli oyunlar da oynamak istiyorum. Online oyunlar ağır basıyor anlamında dedim CS yi. Yani bir Cyberpunk'ta orada burada RTX açamayacaksam ne anlamı var. O kadar para veriyoruz.

O zaman ikinci el 5070 alın hocam.