80.000 TL'ye FPS ve hikayeli oyunlar için bilgisayar tavsiyesi

Bütçe
60.000-80.000 TL

Lexoqe

Uzman
Merhaba. Halihazırda kullandığım 6700 XT ekran kartlı i5-14400F işlemcili bir sistem kullanıyorum. Şu an 2K monitörüm var zaten. Almışken iyi bir şey istiyorum. Ve zamanında hep AMD ekran kartları kullandım, bu sefer NVIDIA ekran kartı istiyorum. Bütçem 60-80 arası. Sadece kasa yeterli olacaktır.

Bu bütçede alabileceğin NVIDIA ekran kartı sadece 5060 Ti olur hocam. Değmez parana yazık.

Peki şöyle yapalım. Bende çok güzel 2 TB SSD var. Onu yeni kasanın bütçesine eklesek kurtarır mı?

Peki şöyle yapalım. Bende çok güzel 2 TB SSD var. Onu yeni kasanın bütçesine eklesek kurtarır mı?

En F/P sistem galiba bu.

Alınmaz hem 225F hem 500GB SSD hem de 84 bin TL. Hem FPS hem hikayeli oyun için demiş konu sahibi. 225F düşük L3 cache mi desem yükseltme seçeneğinin olmamasımı desem hangisini beğenirsin?

5070 varken 9070 almam. 500GB olması bir eksi değil. Fiyatı eksi gösterebiliyorsak bende sizin sistemin fiyatını eksi gösteriyorum. 5070 varken 9070 önermiyorum. Az fark varken NVIDIA tercih edilir. İşlemci konusunda ne dediğinizi de anlamadım. 2K oynayacak birine sistem önerirken ekran kartından çok işlemciye bakmak ilginç.

225F düşük L3 cache mi desem yükseltme seçeneğinin olmamasımı desem hangisini beğenirsin?
2K'da işlemci değil ekran kartı önemlidir. İşlemci tamamen önemsiz değil ama 225F rahatça besleyebilir 5070'i 2K'da.

Oyunu sadece GPU mu oynatıyor? Yükseltme yapmak istediği zaman ne yapacak ileride? Komple işlemci anakart değiştirir artık daha iyi olur çünkü öyle değil mi? Konu besleyip besleyememesi değil fiyat performans olarak alınması mantıklı bir işlemci değil. Ayrıca FPS oyunlarında zaten çözünürlük düşürülüyor kaldı ki düşürmese bile işlemcinin önemi ortaya çıkıyor.

Oyunu sadece GPU mu oynatıyor? Yükseltme yapmak istediği zaman ne yapacak ileride? Komple işlemci anakart değiştirir artık daha iyi olur çünkü öyle değil mi?
Oyunu sadece GPU oynatmıyor ama 2K'da işlemcinin görevi düşük. Asıl olay GPU. 225F 2K Gaming için gayet yeterli. İleride yükseltme yapacaksa yapar anakart değiştirmek zorunda değil.

Oyunu sadece GPU oynatmıyor ama 2K'da işlemcinin görevi düşük. Asıl olay GPU. 225F 2K gaming için gayet yeterli. İleride yükseltme yapacaksa yapar anakart değiştirmek zorunda değil.

Ne yapar mesela aynı soketten bana yükseltme yapacağı makul bir işlemci söyler misin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…