Bütçe
80.000 TL

kaganaltug

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Ankara
Hocalarım merhaba. Şarjı uzun giden, birkaç yıl donmadan götürecek, genelde veri ve yapay zeka üzerinde kullanılacak iş için. İnce ve hafif olması önemli. Bütçe 80.000'e kadar esneyebilir.

@23783 @talongod hocalarım bu kalemli laptopları almak mantıklı mı 2 in 1 olacağından. Tablet olarak s6 lite var, ben onun yanına sağlam bir laptop daha mantıklı olur gibi düşündüm de.

Hocam bunu önerir misiniz? Bir ara ASUS'a kapalıyken çalışıyor, ısınıyor gibi şeyler söylenmişti de acaba bu modelde kronik sorunu var mı? Bir de şarjı ne kadar gidiyor?

Pil optimizasyonu çok iyi bir şey isterseniz bakabilirsiniz. Herhangi bir kronik sorunu yok ASUS'un. Günlük ofis işlerinde 8-10 saat gideceğini düşünüyorum. 78 wh batarya az değil.

Selam dostum, 80 bin TL ciddi güzel bir bütçe ama yapay zeka işi dediğin noktada cihazın karakteri tamamen değişir. Eğer lokalde model eğiteceksen veya yoğun CUDA çekirdeği kullanacaksan NVIDIA ekran kartlı, 32 GB RAM üstü bir Windows alman daha mantıklı olur ancak bu cihazların şarjı performans modunda seni üzer.

Eğer benim işim daha çok veri analizi, model çağırma ve stabilite diyorsan, 80 bine alacağın yüksek RAM'li bir MacBook Pro hem şarj süresinde hem de hafiflikte rakipsizdir, yıllarca da takılma yaşatmaz. Sen tam olarak lokalde GPU gücüne mi ihtiyaç duyuyorsun yoksa önceliğin işlemci hızı ve taşınabilirlik mi, o kısmı biraz açarsan.

@23783 @talongod hocalarım bu kalemli laptopları almak mantıklı mı 2'in 1 olacağından. Tablet olarak S6 Lite var, ben onun yanına sağlam bir laptop daha mantıklı olur gibi düşündüm de.

Ben almazdım açıkçası. Laptop klavyesini kullanırken bir yandan kalem kullanmak, kullanım rahatlığı açısından büyük bir eksi.

Hocam bunu önerir misiniz? Bir ara ASUS'a kapalıyken çalışıyor, ısınıyor gibi şeyler söylenmişti de acaba bu modelde kronik sorunu var mı? Bir de şarjı ne kadar gidiyor?

O ayarlarla alakalı. Bazı insanlar hazırda beklet kullandığı için laptop kapağını kapattığı an cihazın kapandığını sanıyorlar. Gaming laptoplar gibi donanıma ağırlık verilmediği için malzemeden de kısılmamış. İyi cihazlardır.

Ben almazdım açıkçası. Laptop klavyesini kullanırken bir yandan kalem kullanmak, kullanım rahatlığı açısından büyük bir eksi.

O ayarlarla alakalı. Bazı insanlar hazırda beklet kullandığı için laptop kapağını kapattığı an cihazın kapandığını sanıyorlar. Gaming laptoplar gibi donanıma ağırlık verilmediği için malzemeden de kısılmamış. İyi cihazlardır.
Çok teşekkür ederim hocam. Peki bu atmış olduğunuz modeller arasında hangisini önerirsiniz hocam?

Çok teşekkür ederim hocam. Peki bu atmış olduğunuz modeller arasında hangisini önerirsiniz hocam?

Ben birisini alacak olsam ASUS Zenbook alırım. Kağıt üzerindeki özelliklerin dışında genel olarak başarılı bir cihaz. Ama attığım üç cihaz da alınır. Batarya çok önemliyse, işletim sistemi önemli değilse MacBook çok daha mantıklı.