Bütçe
80.000 TL
Yer
Trabzon
İyi sosyaller herkese, yakın bir arkadaşım Metin2 oynamak için sistem tavsiyesi istedi. Ancak 20 30 40 tane Client açmayı düşünüyormuş. Daha önce oynamadığım için öneride bulunamadım. Ancak bu kadar Client için RAM ve sağlam bir işlemci lazım diye düşünüyorum. 80 bin TL civarında sistem önerileriniz bekliyorum. Taksitli almayı düşünüyor, o yüzden hazır sistemlere de açığız.

İyi sosyaller herkese, yakın bir arkadaşım Metin2 oynamak için sistem tavsiyesi istedi. Ancak 20 30 40 tane Client açmayı düşünüyormuş. Daha önce oynamadığım için öneride bulunamadım. Ancak bu kadar Client için RAM ve sağlam bir işlemci lazım diye düşünüyorum. 80 bin TL civarında sistem önerileriniz bekliyorum. Taksitli almayı düşünüyor, o yüzden hazır sistemlere de açığız.

Ramı 2x24 yapıp alınabilir. Corsair olan. 81k tutuyor.

Bu bütçeye minimum 48 GB RAM işini görecektir. 64'e çıkma şansı maalesef bu RAM krizinde 80 bin TL bandında zor. Ama 48 iş görür.

20-30-40 client'i nasıl açacak onu araştırmış mı arkadaşınız? Benim bildiğim artık knight, silkroad, metin2 hepsinde IP ve HWID limit var. Hatta VM koruması dahi var yine de VM bypass yapılıyor, sro'da ise DLL Bypass var vm'e gerek kalmadan server özelinde yapıyorlar ama Metin2 'de durum nasıl bilgim yok.

Yani burada asıl bilinmesi gereken, dll bypass tarzı bir şey ile ana host üzerinde 20-30 client mi açılacak yoksa birden fazla sanal makine kurulacak ve vm bypass ile mi client açılacak?

Her iki halükarda da Metin2 'de bu kadar fazla client için iyi bir grafik kartına ihtiyacınız yok, iyi bir CPU ve RAM'e ihtiyacınız var. Sanal makinede açılacaksa; çok iyi bir işlemciye, bol bol RAM 'e ihtiyacınız var. (Depolama HDD bile olsa yeterli, SSD'lerin ömrünü yemeye gerek yok)

14600k 16 çekirdekli olduğu için daha mı mantıklı olur acaba? Ya da AMD kanadından devam mı etmeliyim?

20-30-40 Client'i nasıl açacak onu araştırmış mı arkadaşınız? Benim bildiğim artık Knight, Silkroad, Metin2 hepsinde IP ve HWID limit var. Hatta VM koruması dahi var yine de VM bypass yapılıyor, Sro'da ise DLL Bypass var Vm'e gerek kalmadan server özelinde yapıyorlar ama Metin2'de durum nasıl bilgim yok.

Yani burada asıl bilinmesi gereken, DLL bypass tarzı bir şey ile ana host üzerinde 20-30 Client mi açılacak yoksa birden fazla sanal makine kurulacak ve vm bypass ile mi Client açılacak?

Her iki halükarda da Metin2'de bu kadar fazla Client için iyi bir grafik kartına ihtiyacınız yok, iyi bir CPU ve RAM'e ihtiyacınız var. Sanal makinede açılacaksa; çok iyi bir işlemciye, bol bol RAM'e ihtiyacınız var. (Depolama HDD bile olsa yeterli, SSD'lerin ömrünü yemeye gerek yok)

Bahsettikleriniz hakkında en ufak fikrim yok ancak arkadaşıma iletirim.

Şöyle bir şey topladım.

Anakart: B760M-K (Alternatif B650 -B850)
İşlemci: 14600KF (Alternatif 9700X)
Ekran Kartı: 5060 Ti 16 GB
RAM: 48 GB 5600 MHz CL46
Kasa: Ceto 750W
SSD: T-Force 1 TB

Toplam: 79K oluyor.

Son düzenleme:
Bence AMD yönelin 5700X 32 GB RAM'i olan arkadaşım 13 14 Client açıyor 9700X mantıklı olur RAM'leri de 6000MHz CL30 seçerseniz daha iyi olur CL46 fazla gecikme olarak.

Tek sistemle 30-40 client açamaz zaten çoğu sunucuda 2 client sınırı var, 80k ile birden çok sistem alması gerekir.