Bütçe
80.000 TL

bexonway

Becerikli
Merhaba sevgili üyeler,

18 yıl aradan sonra dizüstünden tekrar masaüstüne dönüyorum ancak piyasadan çok uzak kaldım. Kulaklık, klavye, mouse ve ekran gibi ekipmanlar dahil tercihen total bütçem 80.000 TL.

Kriterlerim:
  • Dizüstü bilgisayarlarımı bile 6-8 yıl arası kulllanan biri olarak uzun ömürlülük. Zamanı geldiğinde aşama aşama sistemi yeni parçalarla güncelleyebilmek.
  • Oyun ve mühendislik uygulamaları en çok kullanım alanlarım. Ne kadar vakit kurtarırsa ve geride kalmazsa o kadar iyi.
  • Görsellik, RGB vb. şeyleri önemsemiyorum. Ekran kartı siyahken soğutma mor olabilir. İmkanım olursa kasayı göz önünde tutmayacağım bile.
  • Mümkünse kasım indiriminde fiyat/performans olarak fiyatının hakkını veren, YouTube özel stoklu ürünler gibi piyasa altı bir sistem kurmayı hedefliyorum, bunun için bekleyebilirim de.
  • Taksit imkanı da çok memnun eder.
Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkürler.

Merhaba sevgili üyeler,

18 yıl aradan sonra dizüstünden tekrar masaüstüne dönüyorum ancak piyasadan çok uzak kaldım. Kulaklık, klavye, mouse ve ekran gibi ekipmanlar dahil tercihen total bütçem 80.000 TL.

Kriterlerim:
  • Dizüstü bilgisayarlarımı bile 6-8 yıl arası kulllanan biri olarak uzun ömürlülük. Zamanı geldiğinde aşama aşama sistemi yeni parçalarla güncelleyebilmek.
  • Oyun ve mühendislik uygulamaları en çok kullanım alanlarım. Ne kadar vakit kurtarırsa ve geride kalmazsa o kadar iyi.
  • Görsellik, RGB vb. şeyleri önemsemiyorum. Ekran kartı siyahken soğutma mor olabilir. İmkanım olursa kasayı göz önünde tutmayacağım bile.
  • Mümkünse kasım indiriminde fiyat/performans olarak fiyatının hakkını veren, YouTube özel stoklu ürünler gibi piyasa altı bir sistem kurmayı hedefliyorum, bunun için bekleyebilirim de.
  • Taksit imkanı da çok memnun eder.
Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkürler.
Toplama veya hazır sistem fark eder mi?

Kullandığınız programlar nelerdir? Ne kullanıyorlar daha çok?

@LH44 hocam sisteme ne kadar bütçe ayırmanı ister bilmiyorum fakat monitöre 10.500 TL ayırabilirseniz kesinlikle AOC Q27G4ZR almanı öneriyorum. 2K 240hz IPS panel, renkler de tatmin edici. Hem oyun hem de günlük kullanımda işinizi görecektir. İncelemesi: https://techolay.net/sosyal/konu/aoc-q27g4zr-2k-monitor-incelemesi.155135/
Aşağı yukarı 16.000TL gidicek çevre bileşenlerine.

Geri kalan 64.000TL ile bir şeyler deneriz. 9070XT çıkartırız muhtemelen.

Toplama veya hazır sistem fark eder mi?

Kullandığınız programlar nelerdir? Ne kullanıyorlar daha çok?
Toplama veya hazır olması farketmez dediğim gibi fiyatının hakkını verecek bir performans peşindeyim bu kapsamda bütçe çok önemli bir upgrade için biraz esneyebilir. ekran kartı konusunda mümkünse NVIDIA'ya daha yakınım. Uygulamalar genellikle işlemci kullanıyor, laptoplarımda değişimden önce genellikle işlemci darboğazı yaşıyordum bu sebeple salt işlemciye yüklenen uygulamalar için halihazırda bir adet m3 mini satın aldım.

@LH44, Merhabalar hocam burada mısınız?

Son düzenleme:
Toplama veya hazır olması farketmez dediğim gibi fiyatının hakkını verecek bir performans peşindeyim bu kapsamda bütçe çok önemli bir upgrade için biraz esneyebilir. ekran kartı konusunda mümkünse NVIDIA'ya daha yakınım. Uygulamalar genellikle işlemci kullanıyor, laptoplarımda değişimden önce genellikle işlemci darboğazı yaşıyordum bu sebeple salt işlemciye yüklenen uygulamalar için halihazırda bir adet m3 mini satın aldım.

Dün Techolay'a giremiyordum nerdeyse. O sebeple çoğu kişiye yazamadım.

Bu sisteme bakabilirsiniz. Sonradan gördüm bende.

Nvidia tarafında şuna bakabilirsiniz; https://share.google/tG8fVrmbt4JtEwq5N

Nvidia tarafında şöyle bir sistem var, özelleştirmelerle birlikte; https://share.google/tG8fVrmbt4JtEwq5N

Açıkçası 9070XT sistem daha iyi.

Nvidia tarafında şöyle bir sistem var, özelleştirmelerle birlikte; https://share.google/tG8fVrmbt4JtEwq5N

Açıkçası 9070XT sistem daha iyi.
AMD nin yükselişi ve FSR'ın pub olması gibi konularla çok sıcaktım AMD'ye ancak bir çok oyunda teknolojilerini hala adapte edemediklerini görmüş olmak gibi sebeplerle ekran kartında NVIDIA düşünüyorum yoksa öyle bu yaştan sonra şu marka bu marka seviciliğinin lüzmu yok. o sebeple kas gücünden feragat edip NVIDIA düşünüyorum. teşekkürler yine de. işlemci olarak 9700x ve 7800x3d arasında ne düşünürsünüz?

AMD nin yükselişi ve FSR'ın pub olması gibi konularla çok sıcaktım AMD'ye ancak bir çok oyunda teknolojilerini hala adapte edemediklerini görmüş olmak gibi sebeplerle ekran kartında NVIDIA düşünüyorum yoksa öyle bu yaştan sonra şu marka bu marka seviciliğinin lüzmu yok. o sebeple kas gücünden feragat edip NVIDIA düşünüyorum. teşekkürler yine de. işlemci olarak 9700x ve 7800x3d arasında ne düşünürsünüz?
1080p ağırlıklı FPS oyunları oynamayacaksanız 7800X3D'ye gerek yok. 9700X alın geçin derim.

incehesap oyun gecesinde 7800X3d indirime girecek görünüyor galiba bugün phoenix-s 5070ti ile satın alacağız. var mıdır gözünüze çarpan takip ettiğiniz bir indirim. şuanlık ortalama sistem şöyle bir şey:
Ekran Kartı: GAINWARD RTX5070 Ti PHOENIX-S 16GB GDDR7 256bit Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı
İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D

diğer parçalarda da indirim kovalayacağım öneriye açığım.

Anakart: B650M Serisi(MSI MAG B650 Tomahawk WiFi//Gigabyte B650M S2H (AM5)//MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi veya ASUS TUF//Prime Gaming B650M-Plus)
Ram: 16x2
PSU: Corsair RM850e 2025 850W 80+ Gold // Seasonic veya MSI A-GF
CPU Soğutucu: Thermalright Peerless Assassin 120 // Arctic Liquid Freezer II 240
SSD: Kingston KC3000 2TB PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD // Samsung 990 PRO veya Kingston NV3 // WD Black SN850X veya Crucial P5 Plus

1080p ağırlıklı FPS oyunları oynamayacaksanız 7800X3D'ye gerek yok. 9700X alın geçin derim