Bütçe
80.000 TL
Ana sebep fiyatına karşın bileşenlerin kötü olması, 80 bin veriyorsun işlemci giriş seviyesi, RAM gecikme değerleri yüksek, kasa-PSU yine giriş seviyesi.

İkinci sebep ise genel olarak bilinmiyor ama anakart ve RAM'in uyumsuzluk yaratma ihtimali. Anakart ve RAM tarafında mecburen belirli modelleri tercih etmek gerekiyor, sebebi ise donanım ve yazılım kaynaklı problemi minimuma indirmek

Üstte iyi parçaları yazdım, işlemci için hava soğutucu tercih edilirse 80 bine hesap kasa ve güç kaynağı hariç her şey alınıyor.

Şimdi gidip görüntüsü şık diye Lian Li O11, 6X Lian Li Uni Fan Reverse SL - 1X Lian Li Uni Fan SL üzerine de 6-8 bine PSU önersem 20 bin dâhâ çıkacak cepten, kasa işini bana sormayın hocam. 😂

Ha bir de UPS kısmı var, sistemi voltaj dalgalanmasına karşı korumak için işe yarar bir parça, sisteme 80 bini geçik para verince insanın gözü UPS kısmına da kayıyor para ve emekler heba olmasın diye. :)

Ana sebep fiyatına karşın bileşenlerin kötü olması, 80 bin veriyorsun işlemci giriş seviyesi, RAM gecikme değerleri yüksek, kasa-PSU yine giriş seviyesi.

İkinci sebep ise genel olarak bilinmiyor ama anakart ve RAM'in uyumsuzluk yaratma ihtimali. Anakart ve RAM tarafında mecburen belirli modelleri tercih etmek gerekiyor, sebebi ise donanım ve yazılım kaynaklı problemi minimuma indirmek

Üstte iyi parçaları yazdım, işlemci için hava soğutucu tercih edilirse 80 bine hesap kasa ve güç kaynağı hariç her şey alınıyor.

Şimdi gidip görüntüsü şık diye Lian Li O11, 6X Lian Li Uni Fan Reverse SL - 1X Lian Li Uni Fan SL üzerine de 6-8 bine PSU önersem 20 bin dâhâ çıkacak cepten, kasa işini bana sormayın hocam. 😂

Ha bir de UPS kısmı var, sistemi voltaj dalgalanmasına karşı korumak için işe yarar bir parça, sisteme 80 bini geçik para verince insanın gözü UPS kısmına da kayıyor para ve emekler heba olmasın diye. :)
Detaylı açıklama için çok teşekkür ederim. Bir ricam olacak izninizle, aşağıdaki sistemler nasıldır sizce, alınırlar mı?

Son düzenleme:
Detaylı açıklama için çok teşekkür ederim. Bir ricam olacak izninizle, aşağıdaki sistemler nasıldır sizce, alınırlar mı?
Paranıza yazık olur hocam, bunlara bulaşmayın.
Parça-bileşene karşın fiyat dengesi kötü.

Hazır sistem kağıt üzerinde güzel de bileşenleri iyi değil, tek avantajı kurulu gelmesi, üzerine arıza çıkarınca yine ürünlerin garantisi farklı işlenecek.

Ryzen 9700X 12 bin TL
Patriot Viper Venom 16GB CL30 6000mhz RAM 11.700TL
Gigabyte B850M Force 7.400TL
Bu parçalara ek olarak şunlara bir bakın kafanıza yatacak mı hocam.
Kingston KC 3000
Thermalright Aqua Elite 360/Thermalrighg Phantom Spirit
Enermax REVOLUTION III
Lian li Vector V100R

En son olarak ekran kartı ve güç kaynağının kasa ölçüleri ile uyuşup uyuşmayacağını kontrol etmek kalıyor.
Bütçenizi aşması bugünün problemi ama enflasyon ortamı ve çip krizi varken çok büyük problem olmuyor.

Dediğim gibi UPS muhabbetini de es geçmeyin, elektronik cihazları korumak için iyi olur. Evdeki tüm elektronik eşyaları korumak maksadıyla sigorta kutusuna kaçak akım rölesi de taktırılabilir.

Son düzenleme:
Paranıza yazık olur hocam, bunlara bulaşmayın.
Parça-bileşene karşın fiyat dengesi kötü.

Hazır sistem kağıt üzerinde güzel de bileşenleri iyi değil, tek avantajı kurulu gelmesi, üzerine arıza çıkarınca yine ürünlerin garantisi farklı işlenecek.
Hocam peki bütçe 90 bin TL yapsak güzel bir şey bulabilir miyiz? Ayrıca aşağıdaki nasıldır?

1782436817066.webp

Son düzenleme:

Psu belirtilmemiş.

1782437991997.webp

Buradan kendiniz de seçebilirsiniz AMD almayacağınızı düşünerek NVIDIA işaretledim

ram 32 olduğu için attığım 16 nın yetmediği yerler oluyor ama cl48 ram kasayı değiştirip bu ürüne de bakabilirsiniz.

1782438419881.webp

Son düzenleme:
Hocam peki bütçe 90 bin TL yapsak güzel bir şey bulabilir miyiz? Ayrıca aşağıdaki nasıldır?

Eki Görüntüle 260556
İntel 13.nesilden sonda tarih oldu, Watt tüketimi yüksek ve sıcak çalışan işlemciler sebebiyle son zamanlarda insanların gözünden düştü, ayrıca 14900K'dan dâhâ ucuza 9800X3D var.

Sistemde işlemciyle, ekran kartı göze çarpıyor o kadar. 9070XT varken 7900 modeli pahalı ve verimsiz oluyor.
diğer parçaların fiyatı normal ürûnlere göre piyasanın çok altında, fason marka olma ihtimalleri çok yüksek.

PNY RTX 5070 33.400 TL
Ryzen 9700X 12.000TL
Gigabyte B850m Force 7500TL
Patriot Viper Venom 16GB CL30 6000Mhz 11.120TL
Corsair MP600 Pro 8.200 TL
Enermax REVOLUTION III 5.700TL
Thermalright Aqua Elite 360 4.300 TL
Lian Li Vector V100R 4.200 TL
87 bin diyelim burayı.

Ben böyle topladım, kalite kontrol topunu @Ayhan Dönmez hocama atıyorum.
İleride görsellik için kasa, işlemci soğutucu, anakart falan fıstık değiştirilebilir, acelesi yok şimdilik.

Son düzenleme:
İntel 13.nesilden sonda tarih oldu, Watt tüketimi yüksek ve sıcak çalışan işlemciler sebebiyle son zamanlarda insanların gözünden düştü, ayrıca 14900K'dan dâhâ ucuza 9800X3D var.

Sistemde işlemciyle, ekran kartı göze çarpıyor o kadar. 9070XT varken 7900 modeli pahalı ve verimsiz oluyor.
diğer parçaların fiyatı normal ürûnlere göre piyasanın çok altında, fason marka olma ihtimalleri çok yüksek.

PNY RTX 5070 33.400 TL
Ryzen 9700X 12.000TL
Gigabyte B850m Force 7500TL
Patriot Viper Venom 16GB CL30 6000Mhz 11.120TL
Corsair MP600 Pro 8.200 TL
Enermax REVOLUTION III 5.700TL
Thermalright Aqua Elite 360 4.300 TL
Lian Li Vector V100R 4.200 TL
87 bin diyelim burayı.

Ben böyle topladım, kalite kontrol topunu @Ayhan Dönmez hocama atıyorum.
İleride görsellik için kasa, işlemci soğutucu, anakart falan fıstık değiştirilebilir, acelesi yok şimdilik.
Hocam teşekkür ederim. Yanlış anlamayın lütfen donanımlardan vs. pek anlamıyorum ama bu sistemle RDR 2, GTA 6 gibi dev oyunları en yüksek grafiklerde yüksek FPS'lerde oynayabilirim değil mi? Bir de, kasa zaten gayet güzel. İşlemci soğutucu ve anakartı neden değiştirmemiz gerekiyor ki? Zaten iyi değiller mi?

Hocam teşekkür ederim. Yanlış anlamayın lütfen donanımlardan vs. pek anlamıyorum ama bu sistemle RDR 2, GTA 6 gibi dev oyunları en yüksek grafiklerde yüksek FPS'lerde oynayabilirim değil mi? Bir de, kasa zaten gayet güzel. İşlemci soğutucu ve anakartı neden değiştirmemiz gerekiyor ki? Zaten iyi değiller mi?
Dâhâ ucuz olsun isterseniz hava soğutucuya da yönelebilirsiniz, sıvı soğutucu kasaya görsellik katar.
Gigabyte B850M-Force iki yorumumda da bahsettiğim modeldi.

Bunlar işinizi görecek modeller hocam, biraz dâhâ şatafatlı parçalar isterseniz ileride değiştirebilirsiniz demek istedim, tamamen görsellikle ilgili yani.
BMW G30 alıp jant, coil, renkli cam filmi takmak gibi bir benzetme yapabiliriz. :)

Dâhâ ucuz olsun isterseniz hava soğutucuya da yönelebilirsiniz, sıvı soğutucu kasaya görsellik katar.
Gigabyte B850M-Force iki yorumumda da bahsettiğim modeldi.

Bunlar işinizi görecek modeller hocam, biraz dâhâ şatafatlı parçalar isterseniz ileride değiştirebilirsiniz demek istedim, tamamen görsellikle ilgili yani.
BMW G30 alıp jant, coil, renkli cam filmi takmak gibi bir benzetme yapabiliriz. :)
Anladım teşekkür ederim. O halde aşağıdaki yerlerden sipariş geçiyorum hocam, uygun mudur?

- İşlemci: AMD Ryzen 7 9700X 3.80 Ghz 8 Core 16 Threads 40MB cache AM5 4nm TRAY(FANSIZ-KUTUSUZ) : Amazon.com.tr: Bilgisayar

- Ekran kartı: https://www.sinerji.gen.tr/pny-gefo...an-karti-p-55925?utm_campaign=akakce&v=1.46.1

- Anakart: GIGABYTE ANAKART AMD AM5 MATX B850M FORCE : Amazon.com.tr: Bilgisayar

- RAM: amazon.com.tr/dp/B0DKQ6VH85?tag=akakcetr-21&linkCode=ogi&th=1&psc=1&psc=1

- Depolama: Corsair MP600 Pro NH CSSD-F1000GBMP600PNH 1TB PCIe 4.0 Gen4 7000MB/s Okuma 5700MB/sn Yazma NVMe M.2 SSD : Amazon.com.tr: Bilgisayar

- Güç kaynağı: https://www.gaming.gen.tr/urun/8675...c-2-yil-birebir-degisim-garantili/?ref=akakce

- Soğutucu: https://www.amazon.com.tr/dp/B0CYJFJ5F1?tag=akakcetr-21&linkCode=ogi&th=1&psc=1&psc=1

- Kasa: https://www.sinerji.gen.tr/lian-li-...wer-kasa-p-57220?utm_campaign=akakce&v=1.98.9

Çok soru soruyorsam kusura bakmayın.