orpheus2690

Uzman
Fotoğraf, video vb. verilerimi depolamak için harici bir depolama aygıtı arıyorum. Öncelik olarak hızdan ziyade güvenlik geliyor benim için. 250 GB yeterli olacaktır. Bütçe 800 TL fakat 1000 TL'ye gerçekten değer bir durum varsa esnetilebilir.

Bir tane harici SSD/HDD kutusu al, bir tane de 256 GB SATA SSD al ve içine takıp kullan. Bu fiyata alacağın HDD'lerin performansı çok zayıf olur.

Şu SSD tercih edilebilir:

Kutu olarak da USB 3.0 ve üzeri, 2.5'' HDD/SSD destekleyen bir şey tercih edebilirsin. Bu şekilde tercih etmek yerine doğrudan taşınabilir HDD almak istersen 500 GB modeller mevcut ama dediğim gibi performans olarak biraz zayıf kalıyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir tane harici SSD/HDD kutusu al, bir tane de 256 GB SATA SSD al ve içine takıp kullan. Bu fiyata alacağın HDD'lerin performansı çok zayıf olur.

Kutu olarak da USB 3.0 ve üzeri, 2.5'' HDD/SSD destekleyen bir şey tercih edebilirsin. Bu şekilde tercih etmek yerine doğrudan taşınabilir HDD almak istersen 500 GB modeller mevcut ama dediğim gibi performans olarak biraz zayıf kalıyorlar.
Önerebileceğiniz marka bir kutu mevcut mu yoksa uygun yollu herhangi bir şey işimi görür mü? Telefonumda ve anakartımda type-c girişleri mevcut.

Reis 800 TL ye alacaksan hiç alma bence gerek yok.
Gerekliliğine ben karar veriyorum burada, NASA için veri depolamayacağım altı üstü 3-5 fotoğraf atıp koliye kaldıracağım.

Böyle bir kombin yapacağım sanırım. Şu an için aklımda sistemimde kullandığım FireCuda 510 250 GB M2 SSD'ye kutu alıp harici SSD olarak kullanmak var. Sistem içinde zaten aklımda 2 TB bir SSD almak vardı onu da aradan çıkarmış olurum. Tavsiyeleriniz için teşekkürler, iyi bayramlar dilerim.