Bu konuda çok farklı yazılar testler vs. gördüğüm için tecrübe etmiş veya bilgili olan kişilere sormak istiyorum. 1000 Hz'den farkını çok hissediyor musunuz?

Mesela 3395 sensörlü 1000 Hz ve 8000 Hz mouse arasındaki farkı hissedebilir miyiz ya da buna ihtiyacımız var mı? Stabil olmadığını gösteren birkaç video gördüm, DPI yüksek tutmak lazım gibi bilgiler de.

Cevaplarken 240/300 Hz bir monitorde ve iyi bir işlemciyle kullanıldığını düşünerek cevaplamanızı rica ederim, şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu konuda çok farklı yazılar testler vs. gördüğüm için tecrübe etmiş veya bilgili olan kişilere sormak istiyorum. 1000 Hz'den farkını çok hissediyor musunuz?

Mesela 3395 sensörlü 1000 Hz ve 8000 Hz mouse arasındaki farkı hissedebilir miyiz ya da buna ihtiyacımız var mı? Stabil olmadığını gösteren birkaç video gördüm, DPI yüksek tutmak lazım gibi bilgiler de.

Cevaplarken 240/300 Hz bir monitorde ve iyi bir işlemciyle kullanıldığını düşünerek cevaplamanızı rica ederim, şimdiden teşekkürler.

8K Hz değil de MCU ve sensör önemli. Zaten MCU ve sensör iyi olunca orada yazan 8000 Hz özelliği de geliyor.

Eski bir bilgisayara sahipseniz yüksek hertz işlemciye yük bindirir, takılmalar olur, LoL gibi oyunlarda örneğin 8000 hertz stutter problemi yaşatıyor.
Optimum Tech'in bu konu hakkındaki videosunu izleyiniz.

1765748175127.webp

Voltcave'nin konu hakkında yaptığı bir chartı görüyorsunuz.

Razer Deathadder Essential mouse sahibim, 6400 DPi, 1000 Hertz'de kullanıyorum.

Son düzenleme:
Her programda ve oyunda genel-geçer bir polling rate olmadığı gibi işlemci tüketimini de etkilediği için lüzumsuz bana göre. 1000 Hz veya çok çok 2000 Hz kullanmak yeterli, 4000 Hz ve 8000 Hz gereksiz.

O zaman örnek olarak Throne Raito RefleX isimli ürün bütün beklentilerimi karşılar mı?

Eski bir bilgisayara sahipseniz yüksek hertz işlemciye yük bindirir, takılmalar olur, LoL gibi oyunlarda örneğin 8000 hertz stutter problemi yaşatıyor.
Optimum Tech'in bu konu hakkındaki videosunu izleyiniz.

Klavyede de durum aynı mı acaba?