Bütçe
8000 TL

EmirhanRadicus

Üstün
Makaleler
1
Merhaba, maksimum 8000 TL bütçe ile iyi renk gamutuna sahip, en az 100 Hz, mümkünse 27 inç, 2K çözünürlükte bir monitör arıyorum. Odam hiç ışık almıyor. Yükseklik ayarı veya pivot gibi özelliklerle ilgilenmiyorum. (Vesa desteği varsa tabii) @BerkayZ87

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben uzun zamandır curved monitör denemek istiyordum. IPS panel kullandım hep, ne bileyim belki bendendir ama öyle aham şaham bi farklılık görmedim. En azından Curved alayım da bakarken içine giriyormuşum gibi hissedeyim dedim. Monster Aryond V2 modelini 7300 liraya satın aldım. Muhtemelen Monster da etiket basıyordur sadece, kim yapıyor bilmiyorum ama giriş seviyesi olarak benim için yeterli geldi. Tek sıkıntı ışık sızması fazla var. Onun dışında böyle açık açık çok fark olacağını sanmıyorum. Kontrol menüsü güzel, adaptive sync var, HDR ready ile geliyor, Pivot bir monitör dikey açıya bile getirebiliyorsun -gereksiz bence bu- . 180 HZ, VA panel. 8000 liraya alınan 2K monitörler de hemen hemen buna benzer olur zaten. Çok süper bir şey bekleme bence. Monitörler gereksiz ve aşırı pahalı. Beklentini çok yükseltmeden al bence.

Ben uzun zamandır curved monitör denemek istiyordum. IPS panel kullandım hep, ne bileyim belki bendendir ama öyle aham şaham bi farklılık görmedim. En azından Curved alayım da bakarken içine giriyormuşum gibi hissedeyim dedim. Monster Aryond V2 modelini 7300 liraya satın aldım. Muhtemelen Monster da etiket basıyordur sadece, kim yapıyor bilmiyorum ama giriş seviyesi olarak benim için yeterli geldi. Tek sıkıntı ışık sızması fazla var. Onun dışında böyle açık açık çok fark olacağını sanmıyorum. Kontrol menüsü güzel, adaptive sync var, HDR ready ile geliyor, Pivot bir monitör dikey açıya bile getirebiliyorsun -gereksiz bence bu- . 180 HZ, VA panel. 8000 liraya alınan 2K monitörler de hemen hemen buna benzer olur zaten. Çok süper bir şey bekleme bence. Monitörler gereksiz ve aşırı pahalı. Beklentini çok yükseltmeden al bence.
Geçen gün RDR2 oynarken çimler, ağaçlar vs. aşırı pikselli görünüyordu. Sonrasında AC Mirage'ı denedim ve aynı sorunu yaşadım. Ancak oyunun çözünürlüğünü 2K'ya çıkarınca tüm pikselleşmeler kayboldu. Bu, oyunların kendi sorunlarından biri olabilir bilemem, ama zaten her durumda 2K'ya geçmeyi planlıyorum. Şu an kullandığım iki 1080p monitörü satıp bir 2K monitöre geçeceğim. Bence iyi bir pazarlık.

En son 27M2N5500, G274QPF E2 ve Q27G4X bu fiyat bandindaydi ama eger fiyatlari arttiysa R27QE'yi alabilirsin.

27M2N5500, G274QPF E2 ve R27QE hala satışta ancak AOC galiba üretimi durmuş, satan yok, satanlarda 20k ya koymuş. Bu söylediğiniz 3 monitörden hangisi daha iyi? Hz pek umurumda değil, panel kalitesi, renk canlılığı ve tabii ki de siyah dengesi benim için daha önemli.