Bütçe
82.000 TL

Alucardll 3

Uzman
Arkadaşlar, Tebilon PCH Core V6 OEM sistemini yaklaşık 82 bin TL’ye aldım, ancak açıkçası hala içim rahat değil. Siparişi şu an iptal edebiliyorum. Bu yüzden son kez fikirlerinizi almak istiyorum.

Sistem şu şekilde:

• Ryzen 5 7500X3D
• Gigabyte RTX 5070 Gaming OC 12 GB
• Gigabyte B850M Force Wi-Fi 6E
• Corsair Vengeance 16 GB DDR5 6000 MHz CL36
• MSI Spatium M450 1 TB
• Corsair 3500X + RM850e 850W 80+ Gold
• Antec A450

Elimde zaten kaliteli bir CPU hava soğutucusu olduğu için Antec A450’yi kullanmayacağım.

Aslında başlangıçta RTX 5060 Ti 16 GB bir sistem almayı veya YouTuber'ların çıkaracağı yeni OEM sistemleri beklemeyi düşünüyordum. Ancak son dönemde peş peşe gelen zamlar nedeniyle fiyatların daha da artmasından endişelendim. Açıkçası 82 bin TL bu sistem için bana hala inanılmaz yüksek bir rakam gibi geliyor. Fakat beklerken fiyatların daha da yükselmesinden ve aynı bütçeyle daha kötü bir sistem almak zorunda kalmaktan çekindiğim için satın alma kararı verdim.

Facebook'taki arkadaşlarla parçaları tek tek araştırdık. Yaklaşık 82 bin TL bütçede, özellikle marka ve parça kalitesinden ödün vermeden bundan daha dengeli bir kombinasyon bulamadık.

Örneğin Ryzen 7 7800X3D ile daha güçlü bir sistem kurulabilirdi. Ancak bu durumda PSU, anakart veya diğer parçalarda marka ve kalite açısından içime sinmeyen seçeneklere yönelmek gerekiyordu. Ben özellikle marka güvenilirliğine ve parça kalitesine önem veriyorum. PSU gibi kritik bileşenlerde sırf daha güçlü bir işlemci kullanmak için kaliteden ödün vermek istemiyorum.

Ekran kartında da özellikle NVIDIA tercih ettik. CUDA çekirdekleri, NVIDIA'nın yazılım ekosistemi ve AI tarafındaki desteği benim için önemli.

Sizce 82 bin TL’ye Tebilon PCH Core V6 almak doğru bir tercih mi oldu?

Yoksa siparişi iptal edip YouTuber'ların çıkaracağı yeni OEM sistemleri veya daha uygun fiyatlı alternatifleri beklemek mi daha mantıklı olurdu?

Özellikle uzun ömürlülük, parça kalitesi, marka güvenilirliği, fiyat/performans ve sistemin genel dengesi açısından değerlendirirseniz sevinirim. Siz olsanız bu sistemi tutar mıydınız, yoksa iptal edip bekler miydiniz?

1787433058532.webp

9700X ve CL30 6000MHz RAM ile alınsaydı dâhâ iyi olurdu.
SSD yorumum yok, tier list tablosunu anımsamıyorum.

Gigabyte B850M Force
9700X
Palit 5070
Kioxia Exceria PRO 1TB
Patriot Viper Venom 16GB CL30 6000Mhz
Parçalarına bakın bir de, kasa-PSU ayarlanır bir şeyler.

Son düzenleme: