Bütçe
85.000 TL
Merhaba, arkadaşıma sistem topluyoruz. Bütçesi 85.000 TL. RAM fiyatları ve parça fiyatlarının uçmasından dolayı hazır sistem mi alsak yoksa parça parça mı toplasak kararsızız. 2K çözünürlükte sıkıntı çıkarmayacak, ayrıca upgrade etmeye açık, uzun ömürlü bir sistem arayışındayız. Bu bütçede önereceğiniz hazır sistem ya da parçalar varsa yazarsanız sevinirim.

Aklımızda olan sistem: https://www.gamegaraj.com/product-custom/oem-paketler/cerberus/

Klasik tariften veriyorum.
7500F, 9070XT Pulse, B850M Force, Patriot Viper 16 GB 6000MHz CL30, SN5000(yerine biraz daha iyisi vardı ama tam hatırlamıyorum modelini), Vento VG4200s 750-850W.

Oyun için Intel alınmaz. Şu sistem 32 GB RAM'li olarak 87 bin TL.

Şu anki en uygun 5070 Ti sistem bu. Diğer bileşenler de kalitesiz değil. Bu alınabilir.

Bu da güzelmiş aslında ama PSU değişmesi lazım.

9070XT olarak da bu var. X870 Anakart, 2 tane 500GB M2 SSD ve 32GB RAM. 84700 TL.

Tabi AsRock anakartların özellikle 9070XT sistemdeki anakartın işlemci yakma sorunları var. Bunu da bilmek gerek.

O yüzden bu sistemi anakartı B650M-R yapıp kalan 10 bin liraya aynı RAM'den harici olarak bir tane daha almak mantıklı olabilir.

Oyun için Intel alınmaz. Şu sistem 32GB RAM'li olarak 87 bin TL.

Şu anki en uygun 5070Ti sistem bu. Diğer bileşenler de kalitesiz değil. Bu alınabilir.

SSD ve PSU değişmeli, anakart ve RAM "meh".

SN5000(yerine biraz daha iyisi vardı ama tam hatırlamıyorum modelini),

Exceria Pro, MP600 Pro NH, Renegade, KC3000, SN850X, M480 Pro veya 990 Pro. Hangisi ucuzsa artık.

9070XT olarak da bu var. X870 Anakart, 2 tane 500GB M2 SSD ve 32GB RAM. 84700 TL.

Tabi AsRock anakartların özellikle 9070XT sistemdeki anakartın işlemci yakma sorunları var. Bunu da bilmek gerek.

O yüzden bu sistemi anakartı B650M-R yapıp kalan 10 bin liraya aynı RAM'den harici olarak bir tane daha almak mantıklı olabilir.

X870 gereksiz olur o farka SSD, PSU falan adam edilir.

ASRock için eski BIOS sürümleri sorunlu.

Son bıraktığınız sistemde de SSD Renagade yapılılırsa gayet iyi. Kalan bütçe ile RAM'den 1 tane daha alınır. İlerleyen zamanda da PSU upgrade edilir.

SSD ve PSU değişmeli, anakart ve RAM "meh".
Ben bu konudaki sistemler arasında bu tepkiyi verdiğiniz sistemden yanayım. Evet SSD ve PSU iyi değil ama idare eder en azından. RAM ise ben katılmıyorum yani bu fiyata 5070 Ti sistem bile az bulunuyorken Ripjaws gibi bir RAM'i 2x16 olarak almak gayet iyi bence.

Parça parça toplarsanız daha eli yüzü düzgün bir sistem toplarsınız. Hazır Sistem almak hiç mantıklı değil.

@LH44 değerli hocam toplama konusunda yardım olacaktır size.

Ben bu konudaki sistemler arasında bu tepkiyi verdiğiniz sistemden yanayım. Evet SSD ve PSU iyi değil ama idare eder en azından. RAM ise ben katılmıyorum yani bu fiyata 5070 Ti sistem bile az bulunuyorken Ripjaws gibi bir RAM'i 2x16 olarak almak gayet iyi bence.

RAM, Samsung B-die geldiği sürece herkes için oluru var.

SSD'yi eleştirme nedenim kendi yazılımları bile olmaması.