Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kerem1238806

Uzman
Arkadaşlar merhaba. Arkadaş için yeni bir sistem alıp arkadaşa kargoladık. Aldığımda sistemi test ederek aldım, gayet sorunsuz çalışıyordu. Kargoladığım arkadaşlar ise sistemi açamadılar. Görüntülü bağlanıp sorunu çözmeye çalıştım ancak sorunu çözemedik. Güç kablosu bağlı olmasına rağmen, switch açık olmasına rağmen hiçbir şekilde kasaya güç gelmiyor. Ne bir fan dönüyor ne de bir LED yanıyor. Kargoyu çok iyi paketlemiştik ama yine de acaba parçalardan biri mi arıza gördü diye şüpheye düşmeye başladım. Arızanın neyden kaynaklandığını nasıl tespit edebilirim? Veya sizin bildiğiniz yöntemler varsa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Çözüm
Sorun çözüldü arkadaşlar. Bilgisayarcı'da öpmedi :) Çok garip. Anakartın sağ alt tarafına 4 tane takılan güç güç bağlantı kabloları var ya F kabloları. Power S/W falan. Onlar takılı değilmiş. Kasanın arkasına kelepçeyle atılmış. İşin garibi sistemi alırken test ettik. Ve sonrasında adam direkt ekran kartını çıkardı ve kasayı kutuya kaldırdı. Yani power kablolarını oraya kelepçelemesine imkan yok. :D Yani şaşkınlık içerisindeyim. Ama sonuç itibariyle sorun çözüldü.
Ekran kartı ve kule tipi fan varsa ve öyle kargoladıysanız geçmiş olsun sistem gitmiştir. Yok kalan parçaları kendi taktıysa hata yapmış olabilir veya açma kapama tuşu arızalı olabilir. Demonte hale getirip tek tek test etmek gerek.

Anakart üzerindeki pinlerden kısa devreyle çalıştırmayı denediniz mi?
Nasıl deneyeceğiz hocam hemen bakalım.

Ekran kartı ve kule tipi fan varsa ve öyle kargoladıysanız geçmiş olsun sistem gitmiştir. Yok kalan parçaları kendi taktıysa hata yapmış olabilir veya açma kapama tuşu arızalı olabilir. Demonte hale getirip tek tek test etmek gerek.
Ekran kartı yoktu. Ama kule tipi vardı. Yine de sorun olur mu iyi kargolamıştık.

Kargoda kasa hareket etmeyecek şekilde kargolamıştık köpükler patpat poşetler falan.

Nasıl deneyeceğiz hocam hemen bakalım.

Ekran kartı yoktu. Ama kule tipi vardı. Yine de sorun olur mu iyi kargolamıştık.

Kargoda kasa hareket etmeyecek şekilde kargolamıştık köpükler patpat poşetler falan.
Temel seviye tek kule küçük bir şeyse çok bir şey olduğunu sanmıyorum ama ağır ise olmuş olma ihtimali fazla. Dışarı çıkarsın malzemeleri uzay sistem test etsin altına yalıtkan bir şey koyup.

Temel seviye tek kule küçük bir şeyse çok bir şey olduğunu sanmıyorum ama ağır ise olmuş olma ihtimali fazla. Dışarı çıkarsın malzemeleri uzay sistem test etsin altına yalıtkan bir şey koyup.
Onlar yapamaz onu. En son çare bilgisayarcıya götürecekler ama basit bir şeyse biz çözelim istiyoruz. Çok basit bir şeyi atlıyor da olabiliriz. Umarım anakartta sorun yoktur. Sadece PSU da sorun vardır :D

Şuan takılı olan kablolar vs Bu şekilde. İşlemci fanı da bu hocam.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2026-06-04 at 17.08.32.webp
    WhatsApp Image 2026-06-04 at 17.08.32.webp
    1,9 MB · Görüntüleme: 17
Onlar yapamaz onu. En son çare bilgisayarcıya götürecekler ama basit bir şeyse biz çözelim istiyoruz. Çok basit bir şeyi atlıyor da olabiliriz. Umarım anakartta sorun yoktur. Sadece PSU da sorun vardır :D

Şuan takılı olan kablolar vs Bu şekilde. İşlemci fanı da bu hocam.
Denediniz mi anakarttan çalıştırmayı?

Denediniz mi anakarttan çalıştırmayı?
Hocam en son çare bilgisayarcıya götürmeye karar verdiler. Bir şeyleri bozmaktan korkuyorlar. Sorunun neyden kaynaklandığını çok merak ediyorum. Bence ya PSU ya da Anakart gitti. Umarım işlemci fanı anakarta bişi yapmamıştır da sorun PSU dadır.

Veya umarım sorun kablodandır :D

Hocam en son çare bilgisayarcıya götürmeye karar verdiler. Bir şeyleri bozmaktan korkuyorlar. Sorunun neyden kaynaklandığını çok merak ediyorum. Bence ya PSU ya da Anakart gitti. Umarım işlemci fanı anakarta bişi yapmamıştır da sorun PSU dadır.

Veya umarım sorun kablodandır :D
Anakarttan çalıştırmayla bir şey bozulmaz. O kadar korkak bir insanın kargoyla da PC almaması lazım. İlginç.

Belki de sadece kasanın power tuşu bozuldu. Neyse bilgisayarcı bir güzel öper şimdi onları.