Olivetti

Başarılı
Yeni topladığım bilgisayarda sebebini bir türlü bulamadığım post ekranı gelmiyor. RAM değiştirdim, BIOS sıfırladım.

Başka RAM ile denendi, BIOS sıfırlanıp
ekran kartı ile denendi.
  • Anakart ASUS B850M-K
  • işlemci 7800X3D
  • RAM Goodram 32 GB 2x16 GB IRDM Black V 6400 MHz CL32 DDR5
3FAEA9A9-B8F6-474F-8536-07AD251F3FBA.webp

8E3B24F4-8F57-4D4F-91EE-980FD8EFD0AE.webp

Q-LED kasa uyarısını karıştırırsınız, buzzer olmadan anlaşılmaz. Anakarttan görüntü almaya çalışıyorsan ekran kartını ve 12VHPWR kablosunu sökmen gerekli, clear CMOS yapman gerekli, sistem iyice çorba oldu @Olivetti

12 VH kablosunu söktüm, 9950X3D taktım. BIOS pilini söküp güç kablosunu çıkarttım ve bekliyorum. Bir 5 dk sonra deneyeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
12vh kablosunu söktüm 9950X3D taktım BIOS pilini söküp güç kablosunu çıkarttım ve bekliyorum bir 5dk sonra deneyeceğim.

İstersen 10 gün bekle, fayda etmez, CMOS işlemini tornavida ile anakart üzerindeki pimlerden yapman gerekli.

Ekran kartını da anakart soketinden çıkarman gerekli, ekran kartı takılı kalırsa, sistem bu defa ekran kartının güç kablosu takılı değil diyerek hata verir. @SalimBdk ile adım adım baştan gözden geçirirsiniz, en son olmadı servis yolu gözüktü demektir, kolay gelsin.

İstersen 10 gün bekle, fayda etmez, CMOS işlemini tornavida ile anakart üzerindeki pimlerden yapman gerekli.

Ekran kartını da anakart soketinden çıkarman gerekli, ekran kartı takılı kalırsa, sistem bu defa ekran kartının güç kablosu takılı değil diyerek hata verir. @SalimBdk ile adım adım baştan gözden geçirirsiniz, en son olmadı servis yolu gözüktü demektir, kolay gelsin.
Ekran kartı zaten çıkık, BIOS'u sıfırladım, tornavida ile başlattı. Aynı şekilde yine işlemci hatası verdi; demek sorun işlemciden değil. Eski bir ekran kartı ile yarın deneyeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör: