Olivetti

Başarılı
Yeni topladığım bilgisayarda sebebini bir türlü bulamadığım post ekranı gelmiyor. RAM değiştirdim, BIOS sıfırladım.

Başka RAM ile denendi, BIOS sıfırlanıp
ekran kartı ile denendi.
  • Anakart ASUS B850M-K
  • işlemci 7800X3D
  • RAM Goodram 32 GB 2x16 GB IRDM Black V 6400 MHz CL32 DDR5
3FAEA9A9-B8F6-474F-8536-07AD251F3FBA.webp

8E3B24F4-8F57-4D4F-91EE-980FD8EFD0AE.webp

Soğutucuyu dikkatlice monte edin, CPU fan soketi boş kalmasın, sistem hata verebilir. Vidalarını çok sıkmayın. Anakartın güç kablosunu ve 24 pin kablosunu dikaktlice takın. Arctic soğutucuda toplam 4 tane kablo var, 3 tanesi ayrı ayrı bağlanıyor, bir de diğer seçenek olan 4. kablo var, 3 kabloyu bağladıysan 4. kablo boşta kalacak, bütün hepsinin yerine geçen tek kabloyu kullandıysan, diğer 3 kablo boşta kalacak. Soğutucuyu bağlamadan ekran alamazsın zaten, işlemci anında ısınır, sistem daha açılmadan kendini kapatmaya zorlamasın.

Sanirim sistem sogutucu ileykende hata aldi. Yine de dikkat etsin ayrica taktigin CPU guc giris kablosunu farkli bir CPU guc giris kablosu varsa oradan denesin.

Radyatörün arkasında kalan kablo, o gözükmeyen işlemcinin güç kablosunu kontrol edin, @Olivetti
Soğutucu ile aldığın hatayı çözersin, CPU fan soketi boş kalırsa hata çıkartır, o işlemci zaten soğutucu olmadan 20 saniye falan çalışır herhalde, videodaki gibi boş bırakırsa hiç ekran alamaz. @SalimBdk

Radyatörün arkasında kalan kablo, o gözükmeyen işlemcinin güç kablosunu kontrol edin, @Olivetti
Soğutucu ile aldığın hatayı çözersin, CPU fan soketi boş kalırsa hata çıkartır, o işlemci zaten soğutucu olmadan 20 saniye falan çalışır herhalde, videodaki gibi boş bırakırsa hiç ekran alamaz. @SalimBdk

Hatayi normalde de aliyor. Sorun baska bir şey ya soket arizali ya CPU ya da RAM'lerden kaynakli yapiyor. Her RAM'i ayri ayri birer sokette denemekte fayda var.

BIOS guncel degil diyeceğim ama sanmiyorum zaten yeni kartlar bunlar. BIOS flashback ise yarar mi sence @X99

Son düzenleyen: Moderatör:
Hatayi normalde de aliyor. Sorun baska bir şey ya soket arizali ya CPU ya da RAM'lerden kaynakli yapiyor. Her RAM'i ayri ayri birer sokette denemekte fayda var.

BIOS guncel degil diyeceğim ama sanmiyorum zaten yeni kartlar bunlar. BIOS flashback ise yarar mi sence @X99

İşe yarar, RAM'ler takılı değil iken sadece işlemci ve anakartın güç kablosu takılıyken BIOS güncellemesi yapabilir. Kablo montajında hata yok diyelim, BIOS güncellemesi yapıldı diyelim, yine ekran alamazsa, farklı işlemci ve RAM ile deneme yapması gerekli. Ya da mahalle bilgisayarcısına gidip orada birlikte bakacaklar artık.

USB bulup en son BIOS indirip BIOS flashback yapacaksın baska caremiz kalmadi.

Ekran kartı kaynaklı sorun da olabilir, ASUS anakartlar bazen üst model ekran kartı ile görüntü vermiyor. Düşük bir modelle demek gerekebilir, iGPU ile de görüntü almaya çalışmak lazım, kablo DPI ise HDMI denenebilir ya da tam tersi olabilir, eleye eleye gidilecek.

Ekran kartı kaynaklı sorun da olabilir, ASUS anakartlar bazen üst model ekran kartı ile görüntü vermiyor. Düşük bir modelle demek gerekebilir, iGPU ile de görüntü almaya çalışmak lazım, kablo DPI ise HDMI denenebilir ya da tam tersi olabilir, eleye eleye gidilecek.
Görüntüyü anakart HDMI'dan almaya çalışıyorum. Şu anda zaten ekran kartından değil de işlemciyi değiştirip deneyeceğim. Güncel BIOS yükleyip de yaptım fakat açmadı.

Ekran karti hata olsaydi farkli bir uyari veriyor.

Görüntüyü anakart HDMI'dan almaya çalışıyorum şu anda zaten ekran kartından değil de işlemciyi değiştirip deneyeceğim güncel BIOS yükleyipde yaptım fakat açmadı.

Islemci değişecek o zaman.

Ekran karti hata olsaydi farkli bir uyari veriyor.

Islemci değişecek o zaman.

Q-LED kasa uyarısını karıştırırsınız, buzzer olmadan anlaşılmaz. Anakarttan görüntü almaya çalışıyorsan ekran kartını ve 12VHPWR kablosunu sökmen gerekli, clear CMOS yapman gerekli, sistem iyice çorba oldu @Olivetti