Bütçe
850.000 TL

Juvas

Çalışkan
Selamlar,

Mevcut aracım 2005 model 1.4 Comfort Ford Fiesta (benzin/LPG). Aracımdan genel olarak memnunum ancak hem model yükseltmek hem de uzun yol ve kamp gibi aktiviteler için artık küçük gelmeye başladığından dolayı değiştirme niyetindeyim.

Bütçem 800.000-850.000 TL aralığında. Aklımda birkaç model var ve bu araçlar hakkında bilgi ve görüşlerinizi almak istiyorum. Tüm araçların en boş paketlerini dikkate alarak değerlendirme yaparsak sevinirim.
  • Toyota Corolla
  • Honda Civic
  • Opel Astra
  • Ford Focus
Tercihim otomatik vitesli araçlardan yana. Yakıt olarak benzin/LPG (tercihen LPG uyumlu), bu mümkün değilse sadece benzinli düşünüyorum. Dizel seçenekleri düşünmüyorum. Sanıyorum ki bu modellerin motor hacimleri birbirine yakın.

Görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Burada en mantıklı araç LPG bakımından Civic ve Toyota. Corolla'nın 1.33'lerinden uzak durun ki rampalarda LPG ile başınız ağrımasın. Corolla biraz daha geride kalıyor tip olarak Civic'e göre ama daha sorunsuz kaporta anlamında da. Civic de sorunsuz bir arabadır bu arada. Astra'ya gelecek olursak 1.4T motorları LPG'ye çok yatkın değil. Varsa çok iyi bir ayar, çelik subaplarla güçlendirilmiş bir motor gerekir. 1.6 Astra'lar pek tercih etmezdim şahsen. Astra ararken LPG sisteminin Prins olması size araç hakkında az çok bilgi verir. Prins LPG'ler kalitelidir de. Ford'un güncel benzin/LPG'li hiçbir aracını tavsiye etmiyorum.

Burada en mantıklı araç LPG bakımından Civic ve Toyota. Corolla'nın 1.33'lerinden uzak durun ki rampalarda LPG ile başınız ağrımasın. Corolla biraz daha geride kalıyor tip olarak Civic'e göre ama daha sorunsuz kaporta anlamında da. Civic de sorunsuz bir arabadır bu arada. Astra'ya gelecek olursak 1.4T motorları LPG'ye çok yatkın değil. Varsa çok iyi bir ayar, çelik subaplarla güçlendirilmiş bir motor gerekir. 1.6 Astra'lar pek tercih etmezdim şahsen. Astra ararken LPG sisteminin Prins olması size araç hakkında az çok bilgi verir. Prins LPG'ler kalitelidir de. Ford'un güncel benzin/LPG'li hiçbir aracını tavsiye etmiyorum.
Ben de corollo'ya daha yakınım. teşekkür ederim bunu pekiştirdiğiniz için. :)

Opel'den uzak dur. Sanayiye gitmek istemiyorum diyorsan Toyota mantıklıdır. Ama @pesimist34 arkadaşımın da dediği gibi bazı modellerinden uzak durmak gerekir.
Yani sanayinin yollarını bir miktar aşındırmışlığım var zaten halihazırda, ama tabi ne kadar az o kadar iyi. Babam ve abim honda tayfadan ve onların dediğine göre corolla her kalemde daha hesaplı, kendi ailem karıştırıyor biraz kafamı :)

2018 model style paket Seat ibiza ecotsi DSG önerebilirim. Bütçenizi bir tık daha arttırma şansınız var ise sunrooflu LED farlı FR paket daha da iyi olur.

Focusun benzin otomatiğini DCT 250 dolayısıyla pek önermem. Aynı Dq200 gibi sorunluç Benzin manuele LPG'siz binerseniz olur. Aynı zamanda LPG kaldıran bir motor değil, sübap yakıyor.

Yani sanayinin yollarını bir miktar aşındırmışlığım var zaten halihazırda, ama tabi ne kadar az o kadar iyi. Babam ve abim honda tayfadan ve onların dediğine göre corolla her kalemde daha hesaplı, kendi ailem karıştırıyor biraz kafamı :)
Ek seçeneklerine Kia Cerato da ekleyebilirsin ha, çok güzel arabadır. Kia sorunsuzluk anlamında testlerde en az şikayet alan markadır. Aynı Toyota gibi sorunsuz bir markadır. Otomobilin Mesut Abisi kanalından da bakabilirsin en az şikayet alan markalara. Bahsi geçen araba hem yakışıklı hem de KM'si az. Nispeten daha pahalı ve boyalı bir araç olsa da Cerato gerçekten iyi arabadır.