88.500 TL'ye Ryzen 7 9700X ve RTX 5070 bileşenli sistem alınır mı?

Anakartın gideri var, RAM ve SSD bir tık sıkıntı, yani alınmaz.

Neden sıkıntı? SSD belki diyeceğim de RAM?

@X99, önerin nedir hocam?

CL30 SK Hynix çipli RAM'ler varken, CL36 RAM tercih edilmemeli, tek başına çalışabilir ama ikinci CL36 eklendiği zaman sorun çıkartabilir. CL30 her zaman daha stabildir ve zamanlama timing değerleri da sıkı olur.

Taksitle 90 bin olursa olur. 5070 zorunlu değil ama Nvidia zorunlu. Sadece açıp oynayacak, en sorunsuzu önermek istiyorum.

Selam, SSD'nin sıkıntılı bir yanı yok. Muhtemelen DRAM yok diye sıkıntılı dendi ancak DRAM'in olmaması diski kullanılmayacak seviyeye getirmiyor.

Burada hiçbirimiz DRAM'li ve DRAM'siz diskin farkını oyunlarda ya da genel kullanımda anlamayız çünkü bu kadar fark yaratmıyor. Tabii ki olması iyi olur ancak olmadığı durumlarda da diski HDD hızında ya da SATA SSD hızında kullanmıyorsunuz.

Kendim 4 farklı NVMe SSD denedim, hiçbirinde fark hissetmedim kullanırken. Yani demem o ki; bu bir "oyun bilgisayarı" ise bu kadar detaya gerek yok. Ortalama bir SSD yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…