Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BerkBenli

Çalışkan
Rainbow Six: Siege oynuyorum ve yeni bir mouse aldım. 8k polling rate'i var. Oyunda 8K Hz kullandığımda mouse hassasiyetim çok yavaşlıyor, sonradan hızlanıyor. Yani ekranda sağa sola dönerken yavaş bir şekilde başlıyor sonra hızlanarak dönüyor. Bu neden kaynaklı olabilir ve nasıl çözerim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Syrox v6.

Herkes yalan konuşmuş. Bu ayarı kapatman lazım. Kapat dene çözülecek, bir zahmet çözüm işaretlersin. 😘
Eki Görüntüle 136949
Bilgisayarı kapatıp açınca düzeldi. Sıkıntım devam etmiyor ama bir daha yaşarsam yazdığınız çözümü deneyeceğim.

syrox v6

Bilgisayarı kapatıp açınca düzeldi. Sıkınıtm devam etmiyor ama bir daha yaşarsam yazdığınız çözümü deneyeceğim
Sorunu çözdüm: R6 Tracker'ın uygulamasını kullanıyordum. Oyun içerisinde uygulamayı açtığım zaman mouseda takılmalara ve yavaşlamasına sebep oluyordu. Uygulamayı kapattığım zaman mouse sorunsuz bir şekilde çalıştı.
Rainbow Six: Siege oynuyorum ve yeni bir mouse aldım. 8k polling rate'i var. Oyunda 8K Hz kullandığımda mouse hassasiyetim çok yavaşlıyor, sonradan hızlanıyor. Yani ekranda sağa sola dönerken yavaş bir şekilde başlıyor sonra hızlanarak dönüyor. Bu neden kaynaklı olabilir ve nasıl çözerim?
Mouse nedir?

Herkes yalan konuşmuş. Bu ayarı kapatman lazım. Kapat dene çözülecek, bir zahmet çözüm işaretlersin. 😘
1743544878203.webp

Bazı mouselarda Mouse Acceleration (Fare İvmesi) diye bir özellik var. O açık olabilir. Driver gibi bir uygulaması varsa bir bak bence.

Eki Görüntüle 136949
Yalan konusmus diye bir sey yok. 8 kHz Polling Rate oyle bir anda gecilebilecek bir teknoloji degil. Mouse ureticileri koymus o zaman hemen aktif edelim gibi bir durum yok. Polling Rate'i 8 kHz yapmak demek bir kere en bastan islemciye binen yuku arttirmak demek, sonrasinda ise oyunlarin veya uygulamalarin 8 kHz veri isleyecek kadar hizli bir motora sahip olup olmadigi demektir. Ayrica alicinin bile mesafesi onemli. Birazcik bile uzakta tuttugunda 8 kHz'de stabilite sorunlari yasanabiliyor.

Kaldi ki konu sahibi "8 kHz'de kullandigimda" diye belirtmis. Yani konu sahibinin Turkce bilgisinin oldugunu dusunursek bu cumleden "1 kHz kullaninca bir sikinti yok" anlami cikar.

Oyun sorun çıkarmıyorsa FPS oyunlarında 4K Hz öneririm. Ben de öyle kullanıyorum. Kullandığım fare 8K Hz için özellikle 240 Hz üstü bir monitör ve FPS oranı öneriyor.

2025-04-02_01-25.webp

Benim 5700X işlemci'de %10-15 civarı bir kullanım yaratıyor, oyunla birlikte sorun oluşturmuyor. Ama ben de genel kullanıcıların önerisi ve farenin belirttiği şeyleri tam olarak karşılamadığımdan 4K Hz kullanıyorum.

Masaüstünde işlemciye ne kadar etki ettiğini fareyi hareket ettirip kontrol edebilirsin. Oyun içinde de Nvidia veya AMD CPU vb. kullanım gösteren değerlerine bak. Eğer %80 gibi civarlara çıkıyorsa oyunun da donmasına yol açıyor olabilir. Oyun ile uyumsuz olabilir veya denetim masasındaki şu ayar da neden oluyor olabilir. Bu ayarı 8K Hz bağımsız kapalı kullanmanızı öneririm.

2025-04-02_01-28.webp

Ama kısaca 4K Hz şu anlık FPS oyunları için en ideali. Fazlasının bir katkısı olduğunu düşünmüyorum. FPS oynamadığınız zaman farenin profil sistemi varsa 1K Hz kullanın. Hz arttıkça pil kullanımı da artıyor.

Ayrıca küçük bir ekleme yapayım, eski FPS oyunları falan oynadığınızda da bu tarz takılmalar yaşarsanız büyük ihtimalle Hz sorunudur. Eski oyunların bazıları 125 Hz ancak sorunsuz çalışabiliyor. Mesela yanlış hatırlamıyorsam NOLF 2 oyununda da benzer sorunu böyle çözmüştüm. Tabii eski oyunlara bazı modlar ile de bu sorunları çözebiliyorlar. Ama aklınızın bir köşesinde bulunsun. FPS öğütücü olarak çok oyun oynadığımdan, böyle sorun yaşadığım 5-6 oyun olduğunu hatırlıyorum. Bu arada merak edip denemek isterseniz güzel oyundur. Ayrıca GoG Dreamlist'de bu ve benzer eski oyunlar için oylama yapılıyor. Eğer firmalar ile anlaşabilirlerse bu eski oyunların da satışı, düzenlenmiş dijital versiyonlarını hazırlayacaklar.

Benzer şey monitör Hz vb. için de geçerli. Konuyla çok alakası yok belki ama kaydedin lazım olur. :hehehe:

2025-04-02_01-37.webp

Son düzenleme:
Syrox v6.

Eki Görüntüle 136949
Bilgisayarı kapatıp açınca düzeldi. Sıkıntım devam etmiyor ama bir daha yaşarsam yazdığınız çözümü deneyeceğim.

syrox v6

Bilgisayarı kapatıp açınca düzeldi. Sıkınıtm devam etmiyor ama bir daha yaşarsam yazdığınız çözümü deneyeceğim
Sorunu çözdüm: R6 Tracker'ın uygulamasını kullanıyordum. Oyun içerisinde uygulamayı açtığım zaman mouseda takılmalara ve yavaşlamasına sebep oluyordu. Uygulamayı kapattığım zaman mouse sorunsuz bir şekilde çalıştı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm