Bütçe
9.000-12.000 TL

Casthrow

Üyecik
Merhaba. 5080'li sistem için güç kaynağı arıyorum. Uzun ömürlü, düşük sesli ve coil whine problemi sık görülmeyen bir model arıyorum.

Şu an baktığım modeller bunlar:

MSI MPG A1250GS – 9.599 TL

MSI MPG A1250GS

Şu an 9599 TL ve fiyatı iyi gibi ama bu modelde coil whine problemi yaşayan çok kişi olduğunu gördüm. Sistemi parça parça topladığım için PSU'yu hemen deneyemeyeceğim. Satıcı Amazon olsaydı, ileride sorun çıkarsa iade konusunda daha rahat olacağım için bu modele şans verebilirdim ama Hepsiburada satıcılı olduğu için biraz çekiniyorum.

ROG-STRIX-1000P Beyaz – 10.239 TL

ROG-STRIX-1000P Beyaz

Bu model bayağı ilgimi çekti. Hakkında pek olumsuz yorum göremedim, ses konusunda da iyi olduğunu gördüm. 1000W olması şu an için yeterli ama pek geleceğe dönük olmayacak benim adıma.

Gigabyte GP-AE1000PM – 11.288 TL

Gigabyte GP-AE1000PM

Bu model de gözüme çarptı. Anakartım da Gigabyte X870E Aorus Elite X3D olduğu için aynı markadan gitme fikri hoşuma gitti. ROG 1000P'ye göre ses, kalite ve genel performans olarak durumu nasıl merak ediyorum.

Gigabyte güç kaynaklarına karşı çoğu kişi çekinceli davranıyor sanırım, önceden yaşanılan yanma durumlarından dolayı.

ROG-STRIX-1200P – 13.039 TL

ROG-STRIX-1200P

Son olarak bu var, sepette 13.039 TL'ye geliyor. 1200W olması güzel ama bütçemi aşıyor. 1000W yerine 1200W'a çıkmaya gerçekten değer mi, yoksa aradaki fiyat farkını vermeye gerek yok mu emin olamadım.

Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz? Alternatif model de önerebilirsiniz. Özellikle sessiz olması, coil whine ihtimalinin düşük olması, uzun ömürlü olması ve 5080 ile kullanım açısından değerlendirirseniz sevinirim.

NZXT C1200 ATX 3.1 güç kaynağı kullanıyorum R7 9800X3D- RTX 5080 ikilisi ile. Ne coil ne de başka bir sıkıntı yaşamadım. Listedinizde olmadığını görüyorum. Fiyatından bilgim yok ancak bütçeniz içindeyse düşünebilirsiniz.

ROG-STRIX-1000P ile RM1000x arasında kaldım. Şu an ROG Amazon satıcılı olduğu için benim açımdan hem fiyat hem de iade konusunda daha avantajlı durumda ama RM1000x de teknik olarak bayağı iyi görünüyor. Siz bu ikisi arasında hangisini tercih ederdiniz? Özellikle sessizlik, transient performansı, coil whine ve genel kalite açısından.

NZXT C1200 ATX 3.1 güç kaynağı kullanıyorum R7 9800X3D- RTX 5080 ikilisi ile. Ne coil ne de başka bir sıkıntı yaşamadım. Listedinizde olmadığını görüyorum. Fiyatından bilgim yok ancak bütçeniz içindeyse düşünebilirsiniz.
Teşekkürler hocam, NZXT C1200'ü de değerlendirebilirim. Şu an 1 adet kalmış ve 11.771 TL. Aslında ilk hedefim ROG Strix 1200P'ydi ama 13.039 TL'lik fiyat etiketiyle bütçemi aşıyordu. C1200 kalite, sessizlik ve genel performans olarak ROG Strix serisine göre nasıl sizce? Aradaki kalite ve performans farkı çok büyük değilse bütçeyi biraz daha zorlayıp C1200'ü almayı düşünebilirim.

Son düzenleme:
ROG-STRIX-1000P ile RM1000x arasında kaldım. Şu an ROG Amazon satıcılı olduğu için benim açımdan hem fiyat hem de iade konusunda daha avantajlı durumda ama RM1000x de teknik olarak bayağı iyi görünüyor. Siz bu ikisi arasında hangisini tercih ederdiniz? Özellikle sessizlik, transient performansı, coil whine ve genel kalite açısından.

Teşekkürler hocam, NZXT C1200'ü de değerlendirebilirim. Şu an 1 adet kalmış ve 11.771 TL. Aslında ilk hedefim ROG Strix 1200P'ydi ama 13.039 TL'lik fiyat etiketiyle bütçemi aşıyordu. C1200 kalite, sessizlik ve genel performans olarak ROG Strix serisine göre nasıl sizce? Aradaki kalite ve performans farkı çok büyük değilse bütçeyi biraz daha zorlayıp C1200'ü almayı düşünebilirim.
@Andar Han @Oreki @Yusuf7878 dan görüş almak lazım onun için. O kadar detay bilmiyorum.