Bütçe
9.000-13.000 TL
Makaleler
31
Yer
Kocaeli
Selam dostlar,

Yakın bir zamanda sisteme bazı geliştirmeler yapacağım. İyi bir model alıp, 4-5 sene arkama bakmayayım diyorum. Tamamen geleceğe yatırım amaçlı. Aklımda 1-2 model var. Benim anlamadığım hem PCI-e 5.1 ve ATX 3.1 desteğini bazı markalar belirtmiyor, yada ben göremedim. Mesala NZXT C1000 ve NZXT C1200 modelini sık görüyorum. Vatan bilgisayarda satılan NZXT modeli ATX 3.1, lakin PCI-e 5.1 ile ilgili bir detay göremedim o PSU modelinde? Bir inceleme sitesinde sadece 5.1'e hazır şeklinde ibare gördüm bu güç kaynağında. Emin olamadığım için, sizlere sorayım dedim. Almış iken, en güncel modeli alayım diyorum. Özellikle NZXT sitesine girdiğimde, garanti 10 yıl şeklinde gözüküyor. Türkiye'de bu garanti 10 sene mi NZXT markasında?

Daha sonra alacağım ekran kartında, kutu içerisinden çıkan dönüştürücü kablo ile kullanmak istemiyorum. Direkt 12VHPWR kabloya geçmek istiyorum. Yanlış bilmiyorsam kafamda olan modellerde bu özellikler var sanırım. RTX 5090 gibi tepe modeller 12VHPWR tek kablo ile bağlanabiliyor mu güç kaynağına? 575W TPD değeri biraz sınır gibi sanki. Eğer bağlanamıyor ise, yeterli çıkışlar var mı tepe model kartları besleyebilmek için attığım modellerde?

Mesala Corsair modelinde açık şekilde belirtmişler PCI-e 5.1 detayını. Sessizlik, uzun ömür, olursa uzun garanti, coil whine sesi az bir model. Denk getirebilirsem böyle bir model, harikulade olur. Bu arada farklı modeller, markalara açığım. Marka takıntım yok, model takıntım var. Önemli olan model gözümde. Bir markanın hem iyi, hem kötü modelleri olabiliyor çünkü.

Aklımdaki modeller ;

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam dostlar,

Yakın bir zamanda sisteme bazı geliştirmeler yapacağım. İyi bir model alıp, 4-5 sene arkama bakmayayım diyorum. Tamamen geleceğe yatırım amaçlı. Aklımda 1-2 model var. Benim anlamadığım hem PCI-e 5.1 ve ATX 3.1 desteğini bazı markalar belirtmiyor, ya da ben göremedim. Mesela NZXT C1000 ve NZXT C1200 modelini sık görüyorum. Vatan bilgisayarda satılan NZXT modeli ATX 3.1, lakin PCI-e 5.1 ile ilgili bir detay göremedim o PSU modelinde? Bir inceleme sitesinde sadece 5.1'e hazır şeklinde ibare gördüm bu güç kaynağında. Emin olamadığım için, sizlere sorayım dedim. Almış iken, en güncel modeli alayım diyorum. Özellikle NZXT sitesine girdiğimde, garanti 10 yıl şeklinde gözüküyor. Türkiye'de bu garanti 10 sene mi NZXT markasında?

Daha sonra alacağım ekran kartında, kutu içerisinden çıkan dönüştürücü kablo ile kullanmak istemiyorum. Direkt 12VHPWR kabloya geçmek istiyorum. Yanlış bilmiyorsam kafamda olan modellerde bu özellikler var sanırım. RTX 5090 gibi tepe modeller 12VHPWR tek kablo ile bağlanabiliyor mu güç kaynağına? 575W TPD değeri biraz sınır gibi sanki. Eğer bağlanamıyor ise, yeterli çıkışlar var mı tepe model kartları besleyebilmek için attığım modellerde?

Mesela Corsair modelinde açık şekilde belirtmişler PCI-e 5.1 detayını. Sessizlik, uzun ömür, olursa uzun garanti, coil whine sesi az bir model. Denk getirebilirsem böyle bir model, harikulade olur. Bu arada farklı modeller, markalara açığım. Marka takıntım yok, model takıntım var. Önemli olan model gözümde. Bir markanın hem iyi, hem kötü modelleri olabiliyor çünkü.

Aklımdaki modeller;

NZXT C1200 en mantıklı seçenek. Yakın zamanda birisi Vatan Bilgisayar'a sormuştu garanti durumunu. ATX 3.1 ve PCI-e 5.1 standartında.

1757268865567.webp

1757268748727.webp

Son düzenleme:
Alternatif pek o olamaz. Fazla sesli. Ripple performansıda o bütçeye göre kötü sayılır.

Daha iyileri daha ucuza var.
Önerdiğin güç kaynağını şimdi gördüm. Benim söylediğim marka ve modelle aynı segment bile değil. Ben arkadaşın bütçesine göre en iyisini önerdim.

Edit: Önerdiğin güç kaynağına da şimdi gördüm. Benim söylediğim marka ve modelle aynı segment bile değil. Ben arkadaşın bütçesine en iyisini önerdim. Gereksiz pahalı vs yorumları yapıp kendi bütçeniz ve vizyonunuzla bir tutup millete önerilerde bulunmayın.
Kaynak? Marka ne alaka? MSI PSU üretmiyor? İki modeli de CWT üretiyor zaten.