9.000-13.000 TL'ye PCI-e 5.1 ve ATX 3.1 & 1000-1200W güç kaynağı önerisi

Bütçe
9.000-13.000 TL

Hocam siz yazdığımı okumadınız mı? O ATX 3.0 modeli. O model zaten kronik CW sorunlu.

Hangisinden söz ediyorsunuz? NZXT mi?

O ATX 3.0 modelindeki şikayetler. ATX 3.1 modelinde 1 kişi dışında şikayet görmedim Reddit'te.

Reddit'te 3.1 versiyonunda da var amazonbe.com yorumlarına bak kutudan direk arızalı çıkanları da var coil whine olanıda var yüke binince extra ses yapanda var o yüzden dedim güzel incele diyerek yanlış anlama şu da var başka markada da çıkabilir sonuçta hepsinin içinde kondansatör ve bobin var.

Tamam şimdi işi benim PSU senin PSU'yu geçer konumuna getirmeyin elektronikte her üründe eksi bir yön mutlaka vardır burada amaç bu eksiyi minimumda tutmak.

Bundan bahsediyorsunuz değil mi? Amazonda ki çoğu kişi memnun kalmış. Arada tek tük çıkması normal.

Son düzenleme:
Hocam siz yazdığımı okumadınız mı? O ATX 3.0 modeli. O model zaten kronik CW sorunlu.
Bak dostum. Bana güven. Her şey teknik verilerden ibaret değil. Nzxt'nin C850 de kullandım MSI A850G de kullandım. FPS Hydro da kullandım. İnan bana bunların hiçbiri MSI, Corsair gibi premium markalarla yarışamazlar. MSI gibi büyük firmalar ekstra QC bantlarından geçirip kendi adlarına ürettiriyorlar bu PSU'ları. Her şey kağıt üstündekinden ibaret değil.

10 yıl garanti iyiymiş hocam. Ben 24 ay zannediyordum. Peki Corsair modeli geride mi çok? Ona pek değinmediniz. Bu bütçelerde, NZXT dışında daha iyi bir PSU yok sanırım. Bütçeyi esnetebilirim biraz daha çünkü. Ama tabi daha üst modeller 20K üstü ise, oda bence çok abartı olur. Bu PSU fiyatları çok yorucu gerçekten. @Yusuf7878

Teşekkür ederim hocam onu da inceleyeyim. O markayı da biliyorum.Ama hiç incelemedim henüz. @X99

O modeli de kontrol edeyim hocam, fiyatı bir tık daha tuzlu gibi. Teşekkür ediyorum yorumlarınız için. Muhtemelen markadan dolayı. @tlhmon

Hocam siz öneriyorsanız, oda radarıma girer. Ama onun stoklar ölmeye başlamış. Ama marka takıntım pek yok. Sırf Asus diye almam. NZXT C1200 daha iyi dedi bir çok kişi sizinle birlikte. PCIe 5.1 ve 5.0, ATX 3.1 ve 3.0 bunların arasında ki fark, çok etkiler mi? @Oreki

Valla çoğunluk tavsiyesi, C1200 oldu. Zaten bugün tüm açılan güç kaynağı konularını oturdum, tek tek okudum. @845

Hocam sen bilirsin, bir soruda sana sorayım. 575W gibi bir güç, 12VHPWR kablosu ile tek seferde aktarılır mı? Bakalım bugün bir takım süprizler oldu, yurtdışından RTX 5090 gelme ihtimali doğdu. Böyle güçlü değerler için endişe verici yorumlar okudum şayet. 12VHPWR 600W'a kadar gerçekten kaldırabiliyor mu? Yoksa o biraz riskli mi? @20424

Bu arada yanıtlayamadığım olduysa, kusura bakmasın. Bana yapılan tüm önerileri ben dikkatle okuyorum ve değerli buluyorum.

Ben öyle bir şey yapmıyorum. Sadece arkadaşın önerdiği modeli gereksiz savunmasını anlayamıyorum. Yoksa ikisinde de iyi modeller var. Ben öneri isteyen kişinin bütçesi ışığında en iyisini önerdim o kadar.

Sonuç olarak NZXT ve Corsair ikisi de alınır @Eagles C1200'ü gözün kapalı alabilirsin yorumlar %90 başarılı.

3.0 alırsanız dünyanın sonu değil ama 3.1 bir PSU almak kablo pin setup'ı açısından daha iyi olur, özellikle kablo erimelerine karşı pin ayarlamalarında değişiklikler yapıldı. @Andar Han 'ın hazırladığı gayet net bir rehber mevcut, aşağıya bırakıyorum:

Aktarılır sorun olmaz, 600W kabloya ek olarak PCI-e slotu da 75W veriyor, burada önemli olan kısım soketin sıkı ve tam oturması, kasa kapağının temas edip soketi yukarı aşağı bükmemesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…