• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

9.000-13.000 TL'ye PCI-e 5.1 ve ATX 3.1 & 1000-1200W güç kaynağı önerisi

Bütçe
9.000-13.000 TL
Teşekkür ediyorum, evet yorumları okudum. Ben yine de deneyimine güvendiğim insanların fikrini almadan, satın almak istemedim. Dedim evladiyelik bir şey alayım, madem alıyoruz az para değil. @X99

Teşekkür ediyorum hocam, aklımda bulunsun. @20424

Teşekkür ediyorum Oreki hocam yorduk sizleri. Rehber'i yarın sabah okuyacağım. Andar Hoca'nın rehberleri güzel. Bugün sadece modele odaklandım. Size son bir şey daha danışacağım. Corsair HXİ modellerinin 1000-1200W sürümleri, Türkiye'de yok sanırım? Olsa sanki onlarda tercih edilir gibi. Bir tık bütçe yükseltiyor ama HX1500İ modeline de bakayım. @Oreki

Rica ederim ne yorması, HX1200i evet buralarda yok. HX1500i inanılmaz bir PSU...

Siz arabalar ile ilgileniyordunuz. Hani Mazda, Lexus, Toyota, Honda gibi Japon menşei firmalar araba sektörü için ne ise Corsair da PSU sektörü için o. Hem üst liglerdeki PSU kalitesi, hem de satış sonrası destek anlamında.

Same vibe. :')

Son düzenleme:

Corsair RM1000e o fiyattan pek alınabilir değil. ASUS ROG Aura ve C1000 daha önde. Oreki hocamın önerdiği seçenek en mantıklısı.

Japon eli değince, işlerin rengi değişiyor gerçekten. Çok gövdeli bir PSU modeliymiş, bayıldım Oreki hocam. Japon ürünlerine, ayrı sempatim var. Hocam satış sonrası destek, önem verdiğim konulardan. Arkasında durması, ürününe ne kadar güvendiğinin göstergesi. Sığma konusu bir tek kafama takıldı, onu da şimdi inceliyorum. 200 mm olur diyip, 170 mm önermesi enteresan kasa markamın.

Temiz ikinci elde olabilir hocam, inceleyelim. Teklif yapılsa 12'ye kadar bırakır gibi o arkadaş biraz sıkıştırsam. Aorus PSU konusunda nasıl, hiç bilgim yok açık konuşmak gerekirse. Genelde Aorus, kalite ürünler çıkartıyor. Kalite konusunda, üst seviyelerde bir çok konuda.

Açık konuşmak gerekirse HX1500i kasama sığar mı bilemedim. Baya okkalı bir PSU, 170 mm önermiş Cool Master. Ama 200 mm kurtarır gibi bir detayda vermiş. HX1500i 200 mm sanırım. C1000 ve 1200 modelleri biraz daha kibar sanırım, terletmez gibi sığdırma konusunda.

Hocam C1000 ve C1200 arasında fark var mı? C1000, 1200'e göre önde mi? @Yusuf7878

NZXT C1200 ve Corsair HX1500i

NZXT C1200'ün ATX 3.0 sürümü ile aynı platforma sahip A1250GL ama ona rağmen performansı daha kötü, özellikle kapasitörlerinden kırpılma mevcut, bu fark da testlerine yansıyor zaten. Size baktığımız C1200 ATX 3.1 olan versiyonu ve daha güncel bir platformda üretiliyor, daha kaliteli.

HX1500i baktığımız modellerin tamamından daha üstün bir PSU. Segmenti farklı, semi-digital bir platforma sahip diğer modellere kıyasla. Normalde karşılaştırılmaları bile saçma olur diğer PSU'lar ile.

Kafamda özellikle C1200 ve HX1500i var hocam. Hayatta kıyaslamam ikisini. Corsair farklı bir boyutta, onu anladım. Hatta bugün ayırttım C1200 modelini. Kutusu baya ağırdı NZXT modelinin. Sizin ve diğer arkadaşların tavsiye ettiği modellerden birini, doğru ayırttım diye düşünüyorum. Kasaların hepsi standart ölçüleri destekliyor diye hatırlıyorum ama, yine de bir miktar büyük geldi Corsair PSU. Onu da netleştirip, ikisinden birini alacağım yarın. Ama fiyatından dolayı C1200 kazanacak gibi beni.

Aorus modeli beyaz olduğundan dolayı alınabilir. Çünkü piyasada gerçekten fiyatına değen kaliteli beyaz PSU yok. İç bileşenleri ve performansı ortalama. 12v kanalındaki ripple değeri güzel. 12mv. 5V ve 3.3v biraz fazla rakiplerine göre. 5V 17mv civarı 3.3v 26mv.

C1000 ile C1200 arasında öyle aman aman bir fark yok. Kontrolcüleri, Fan'ı ve IC'leri aynı/benzer. APFC kısmındaki MOSFET'lerin sayısı, amper ve VRRM voltajı farklı. Bunun dışında boost diyotun da VRRM voltajı ve amperi fakrlı. Bu durum secondary side içinde geçerli. Bulk kapasitörler Rubycon MXE serisi. Kapasitansı daha fazla C1000'den. Ki normal zaten. Performans olarak yakınlar.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…