Bütçe
Eğer ki PSU değiştirmem gerekirse sanırım maksimum 1500 TL falan verebilirim.
Makaleler
17
Sorum başlıktaki gibi. 2015 veya 2016 yılında aldığımız Cooler Master HAF 912 Advance kasayla birlikte gelmişti ve o gün bugündür sorunsuzca çalışıyor. Sık sık tozunu aldım, fanını temizledim yani temiz kullandım. Açıkçası gayet de memnunum; gerek sessiz çalışması gerek de yüzlerce defa elektrik kesilmesi, voltaj dalgalanması gibi sorunlarda dahi istikrarlı çalışabilmesinden dolayı. HD 6850, RX 580, GTX 750, GTX 1050, RX 6600 XT, RX 6700 gibi bir sürü kartla kullandım bu süre boyunca, aktif olarak da RX 6700 ile kullanıyorum sorunsuz biçimde. Sizce gerek var mı yeni PSU masrafına girmeye? @Oreki @Andar Han @Yusuf7878

Garantisi biten güç kaynaklarını kullanmak bana göre canlı bomba kullanmaktan farksız. Güç kaynağı yüzünden sistemdeki herhangi bir parçanın zarar görmesi durumunda PSU'nun garantisi olmadığı için diğer bileşenlerin masrafını, üretici firma karşılamayacaktır. En azından garantisi olan modellerde bu mümkün. Örneğin Seasonic, PSU kaynaklı donanım arızalarında masrafı karşılıyor.

Bende de şu var:

11 yıl oldu, kart ve sistem değişimi gördü. Şu an 6700XT ile kullanıyorum sıfır sorun. GX Bronze ise zamanının kaliteli modellerindendir. Kaliteli olduğunu da senaryonuzda belli etmiş zaten. 1500 TL bütçeniz varsa hiçbir şekilde değiştirmenin anlamı yok, ikamesi yok çünkü o fiyata. Daha kalitesiz bir modele geçmiş olacaksınız.

En azından şöyle bir şeye geçmeniz lazım ki değsin:

Sorum başlıktaki gibi. 2015 veya 2016 yılında aldığımız Cooler Master HAF 912 advance kasayla birlikte gelmişti ve o gün bugündür sorunsuzca çalışıyor. Sık sık tozunu aldım, fanını temizledim yani temiz kullandım. Açıkçası gayet de memnunum; gerek sessiz çalışması gerek de yüzlerce defa elektrik kesilmesi, voltaj dalgalanması gibi sorunlarda dahi istikrarlı çalışabilmesinden dolayı. HD 6850, RX 580, GTX 750, GTX 1050, RX 6600 XT, RX 6700 gibi bir sürü kartla kullandım bu süre boyunca, aktif olarak da RX 6700 ile kullanıyorum sorunsuz biçimde. Sizce gerek var mı yeni PSU masrafına girmeye? @Oreki @Andar Han @Yusuf7878

Kesinlikle gerek yok Cooler Master gibi kaliteli bir PSU işlem görmediği takdirde asla patlamaz belki bozulabilir ama onu da zannetmiyorum aşırı zorlanmadığı bakımları yapıldığı takdirde eğer zorlanırsa bakımları yapılmaz ise kendisi arıza verir diğer parçalara bir şey olmaz babamın bilgisayarında 15 senelik Cooler Master PSU var taş gibi çalışıyor bakımlarını vs yapmadığı halde. Gereksiz masraf çıkartmayın bence. Güncel alacağınız PSU'lar bu bütçede daha dandik daha az kullanım vadediyor emin olun.

Sorum başlıktaki gibi. 2015 veya 2016 yılında aldığımız Cooler Master HAF 912 advance kasayla birlikte gelmişti ve o gün bugündür sorunsuzca çalışıyor. Sık sık tozunu aldım, fanını temizledim yani temiz kullandım. Açıkçası gayet de memnunum; gerek sessiz çalışması gerek de yüzlerce defa elektrik kesilmesi, voltaj dalgalanması gibi sorunlarda dahi istikrarlı çalışabilmesinden dolayı. HD 6850, RX 580, GTX 750, GTX 1050, RX 6600 XT, RX 6700 gibi bir sürü kartla kullandım bu süre boyunca, aktif olarak da RX 6700 ile kullanıyorum sorunsuz biçimde. Sizce gerek var mı yeni PSU masrafına girmeye? @Oreki @Andar Han @Yusuf7878

Guzel bir model aslında. Kaliteli bir model olması lazım. Bence gerek yok.

650W halinin incelemesi de var. Bulk kapasitörlerin ureticisi Panasonic ve 2 tane paralel baglanmıs. Yani ESR ve ripple değerlerinin dusuk olması lazım. Ki testlerdede dusuk çıkmış.

Son düzenleme:
Dediklerini anlamıyorum ama sanırım iyi bir şey 🙏
Bulk Cap dediğimiz sey, PSU'da yer alan büyük boyutlu kapasitör oluyor. Genelde 1 veya 2 tane olur. Ripple dediğimiz şey ise voltaj dalgalanmasıdır ve mV cinsinden ölçülür. 12V kanali için 120mV, diğer kanallar için 50mV değerini geçmemelidir ama bu kadar yüksek mV değerlerine sahip olacak kadar kötü ripple sonucu veren güç kaynakları artık piyasada pek yok. ESR'nin açıklaması yukarıda yapılmış.

O zaman aslanımla yola devam 😎

1754571405320.webp