199

Bilgin
Makaleler
10
2020-? arası yıllarda tanıtım yapmış, 2020-? arası oyun ve üretim desteği veren konsollardır. 2 tane ev konsolu vardır sadece. O zaman başlıyoruz.

Xbox Series S/X:

En az 7-8 yıl güncelleme ve oyun desteği alacaktır. Series S, fiyatıyla çok iyi bir konsoldur. Series X'i önermem çünkü o fiyat bandında PlayStation 5 çok daha iyi olur. 2020 senesinde tanıtılmıştır. İkisi toplam 21.000.000 adet satmıştır ama bu sayı değişebilir çünkü henüz neslin başındayız.

indir (1) (2).webp

PlayStation 5:

Özel oyun bakımından ve kontrolcüsü bakımından en iyi konsoldur. Adaptive Trigger özelliği bile bu konsolu almaya itebilir. Özel oyunlar çok kalitelidir. Konsolun kendisi Xbox Series X'ten güçsüz olsa da daha iyidir. Sebebi Series S yüzünden. Bu fiyat ile alınır mı bilmem ama 2. el olarak almalısınız.

indir (1) (1).webp

Baybay.

Son düzenleyen: Moderatör:
2020-? arası yıllarda tanıtım yapmış, 2020-? arası oyun ve üretim desteği veren konsollardır. 2 tane ev konsolu vardır sadece. O zaman başlıyoruz.

Xbox Series S/X:

En az 7-8 yıl güncelleme ve oyun desteği alacaktır. Series S, fiyatıyla çok iyi bir konsoldur. Series X'i önermem çünkü o fiyat bandında PlayStation 5 çok daha iyi olur. 2020 senesinde tanıtılmıştır. İkisi toplam 21.000.000 adet satmıştır ama bu sayı değişebilir çünkü henüz neslin başındayız.

Eki Görüntüle 3547

PlayStation 5:

Özel oyun bakımından ve kontrolcüsü bakımından en iyi konsoldur. Adaptive Trigger özelliği bile bu konsolu almaya itebilir. Özel oyunlar çok kalitelidir. Konsolun kendisi Xbox Series X'ten güçsüz olsa da daha iyidir. Sebebi Series S yüzünden. Bu fiyat ile alınır mı bilmem ama 2. el olarak almalısınız.

Eki Görüntüle 3548

Baybay.
Güzel rehber ancak Steam Deck vb. cihazlar yok.

Gamepass'i daha kolay bir şekilde bütün oyuncular ile buluşturmak için Series S'i çıkaran Microsoft acaba bu hamlesini uzun süreli mi yoksa kısa süreli mi düşünerek yaptı? Bu soru merak konusu. Olası bir ara konsol hamlesinde ikinci bir One X vakası çıkmasını istemem.

Series S'in 7-8 sene boyunca oyun desteği alacağını düşünmüyorum. Microsoft One X ile birçok kişiyi yüzüstü bırakmıştı. 2026-2027 gibi Series S'e AAA oyunlar çıkmamaya başlar bence. PS5'in Xbox Series X'ten güçsüz oluşu şu ana kadar sadece kağıt üstünde kaldı. Ve bence hep böyle kalır. Ayrıca kontrolcü tarafında Xbox Controller daha ergonomik DualSense'e göre. DualSense'in Adaptive Trigger ve Haptic Feedback teknolojilerini çok beğensem de kullanılan oyun sayısı çok çok az. Sony bunu kullanmanın firmalar açısından daha kolay bir yolunu bulamadığı sürece bunlar da sadece kağıt üstünde kalacak gibi görünüyor.