Arkadaşlar yakın zamanda Xbox gamepad aldım. İki adet şarj edilemeyen Duracell pil ile kullanırken. Microsoft'un şarj edilebilir bataryasını aldım. İlk gün geldiğinde bataryayı kutudan çıkarıp taktım. Şarjı bitti haliyle sonrasında kabloya bağladım. Oyunumu oynadım ve bilgisayarı kapadım. Şimdi şarj olmasını bekleyemem. Elektrik alamıyordu fakat kabloluyken eğer Xbox tuşuna basıp sürekli yandığını görüyorsak batarya dolu, yanıp sönüyorsa şarj oluyor manasına geliyormuş. E bu ışık kablolu sürekli yanıyor. Kabloyu çıkarınca Xbox tuşuna basıyorum ne bağlanıyor ne de bir ışık yanıyor. Şimdi klasik iki pil taktım yine bağlayabiliyorum. Çalışan batarya bir anda ne oldu. Yanlış mı yapıyorum?
Sorununuzu adım adım çözmek için aşağıdaki adımları izleyin:
1.
Bataryayı Kontrol Edin:
- Şarj edilebilir bataryanın sağlıklı olup olmadığını kontrol etmek için başka bir Xbox kontrolcüsünde deneyin.
- Eğer başka bir kontrolcüde çalışıyorsa, sorun kontrolcünüzde olabilir.
2.
Şarj Kablo Bağlantısını Kontrol Edin:
- Şarj kablosunun doğru şekilde bağlı olduğundan emin olun. Kabloyu farklı bir USB portuna takmayı deneyin.
- Kullandığınız USB kablosunun çalıştığından emin olun. Farklı bir kablo ile deneyebilirsiniz.
3.
Bataryayı Yeniden Takın:
- Şarj edilebilir bataryayı kontrolcünüzden çıkarın ve tekrar doğru şekilde takın. Bataryayı yerleştirdikten sonra kontrolcüyü açmayı deneyin.
4.
Bataryayı Şarj Etmeye Devam Edin:
- Kabloyu bağladıktan sonra en az 30 dakika boyunca şarj etmeye devam edin. Bazen batarya tamamen boşaldığında biraz zaman alabilir.
5.
Yazılımsal Güncellemeleri Kontrol Edin:
- Xbox kontrolcünüzün ve bağlı olduğunuz platformun (PC veya Xbox) güncel olduğundan emin olun. Eğer güncelleme varsa uygulayın.
6.
Fabrika Ayarlarına Sıfırlama (Gerekirse):
- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, kontrolcüyü fabrika ayarlarına sıfırlamanız gerekebilir. Bunun için kontrolcünüzdeki "Sync" düğmesine basılı tutarak sıfırlama yapabilirsiniz. Ancak modeli kontrol edin ve bu adımı dikkatlice izleyin.
Eğer tüm bu adımları uyguladıktan sonra hala sorun yaşıyorsanız, Xbox bataryasının arızalı olabileceğini düşünerek teknik destek almayı veya ürünü değişim için mağazaya götürmeyi değerlendirin.