Herkese merhaba. İyi bir fen lisesinde okuyorum ve gırgır şamata dolu bir 9. sınıf geçirdim. Yazılılara hep son gün çalıştım, sene sonu ortalamam da 92 falan geldi. Çoğu konu ben de yarım yamalak ve okulun açılmasına da iki haftadan az bir süre kaldı. Bunu yapmazsan olmaz dediğiniz şeyler var mı? Yurtta kalıyorum ve de gerektiği kadar çalışmayı mantıklı buluyorum. Özellikle matematik temelini nasıl atmalıyım?
Matematiği tekrar et yeter. Okulun başlamasına da az kaldı. Pek bişey yapamazsın yani. Onun dışında çalışmana gerek yok. En rahat zamanların keyfini çıkarmaya bak bence. 10. sınıfta dersleri güzel dinleyip az bişey tekrar etsen yeterli olur. Asıl 11e geçerken çalışırsın.
Yüksek ortaöğretim başarı puanı kasmak için yazılılara sağlam çalış, geometriyi boşlama üçgen bilmiyorsan öğren zaten dörtgende de üçgen tekrarı yapacaksınız okulda.
Mantık hariç hepsi. Üstüne polinomlar, ikinci derece denklemler, fonksiyonlar ve çokgenler gelecek bu yıl. Sayma ve olasılık diye de bir ünite var tabii, öğrencilerin hatta öğretmenlerin çoğu sevmez gıcık olur.
Herkese merhaba. İyi bir fen lisesinde okuyorum ve gırgır şamata dolu bir 9. sınıf geçirdim. Yazılılara hep son gün çalıştım, sene sonu ortalamam da 92 falan geldi. Çoğu konu ben de yarım yamalak ve okulun açılmasına da iki haftadan az bir süre kaldı. Bunu yapmazsan olmaz dediğiniz şeyler var mı? Yurtta kalıyorum ve de gerektiği kadar çalışmayı mantıklı buluyorum. Özellikle matematik temelini nasıl atmalıyım?
Son güne bırakmazsam her şey çözülecek. Her sene sütten ağzım yanıyor fakat aynı haltı yine yiyorum. Bu sene toparlarım. 11e geçerken de Full TYT bitirmeye oynarım. Önerin için teşekkürler.