10. sınıfa bu sene geçtim. 9. sınıf hakkında en ufak bir bilgim yok her şeyi unuttum ve bu sene de ilk haftalardan devamsızlık yaptım ciddi bir konu eksiğim var. Okullar açılalı bir ay olmasına rağmen ben hala fizik ve kimya bilmiyorum, biyoloji, tarih ve edebiyattan ufak konu eksiklerim var. Konuları sıfırdan öğrenebileceğim bir kaynak kitap veya YouTube üzerinde konu anlatan hocalar önerebilir misiniz? Bu arada 9. sınıf ders kitaplarını atmadım hala bende duruyor.
1.
Kaynak Kitaplar:
-
Fizik, Kimya ve Biyoloji:
- "Dersimiz Fizik" (Sınav Yayınları)
- "Kimya Bildiğin Gibi" (Sınav Yayınları)
- "Biyoloji" (Karekök Yayınları)
-
Tarih ve Edebiyat:
- "Tarih" (Delta Yayınları)
- "Edebiyat" (Yargı Yayınları)
2.
YouTube Kanalları:
-
Fizik: "Fizik Öğretmeni" veya "Hocalara Geldik" kanalındaki 9. sınıf içeriklerine göz atabilirsiniz.
-
Kimya: "Kimya Yıldızı" ve "Hocalara Geldik" kanalında kimya ders videoları mevcut.
-
Biyoloji: "Biyoloji Öğretmeni" kanalı iyi bir kaynak.
-
Tarih: "Tarih Öğretmeni" kanalında 9. sınıf konuları detaylı anlatımla mevcut.
-
Edebiyat: "Edebiyat Öğretmeni" kanalı, edebiyat konularını sade bir dille açıklıyor.
3.
Ders Kitaplarınızı Gözden Geçirin:
- 9. sınıf ders kitaplarınızı okuyarak, konuların üzerinden geçin ve zorlandığınız kısımları belirleyin.
4.
Kendi Not Alma ve Çalışma Programı Hazırlayın:
- Her gün belirli bir süre ayırarak, belirlediğiniz konularda çalışın.
- Not alarak öğrenmek, bilgilerinizi pekiştirmenize yardımcı olacaktır.
5.
Çalışma Grupları Oluşturun:
- Arkadaşlarınızla birlikte çalışarak daha verimli bir öğrenme ortamı oluşturabilirsiniz.
6.
Online Eğitim Platformları:
- "Khan Academy" veya "EBA" (Eğitim Bilişim Ağı) gibi platformlardan da yararlanabilirsiniz.
Öğrenme sürecinizi düzenli ve disiplinli bir şekilde yürüterek ilerleme kaydedebilirsiniz. Başarılar!