LewisGoktug

Çalışkan
Selam, bilgisayarlar daha da pahalanmadan Laptop almaya karar verdim ve bu yüzden Laptop arıyorum. Arada kaldığım konu ise GameGaraj ve GameRaider markaları alınabilir mi yoksa direkt ASUS gibi markalara mı yönelmem gerektiği. GameGaraj ve GameRaider markalarında istediğim donanımlar rakiplerine göre yaklaşık 10-15k daha ucuz.

Arada kaldığım Laptopların özellikleri de şöyle:

GameGaraj: R9 9955HX3D, 32 GB RAM, 5070 Ti Fiyatı: 93.000
GameRaider: i7 14900HX, 32 GB RAM, 5070 Ti Fiyatı: 88.000
ASUS: Intel Ultra 7 255HX, 32 GB RAM, 5070 Ti Fiyatı: 105.000

5070 Ti'lerin hepsi 140W.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gameraider ile GameGaraj'ın üreticileri aynı. İkisini de Tongfang üretiyor. Ben AMD veya Core Ultra işlemci alınması taraftarıyım.
ASUS cihazı buldum bu galiba https://www.hepsiburada.com/asus-ro...os-16-tasinabilir-bilgisayar-pm-HBC0000811G2B
Taşınabilirlik sizin için önemliyse ağırlıkları göz önünde bulundurun bende satın alım yaparken sarf güce odaklanmıştım fakat ağırlık gerçekten can sıkıcı olabiliyor. ASUS tarafında yazılım ve kontrol olayı çok detaylı ama biraz bloat. Tongfang üreticili hangi laptopu alırsanız alın aynı kontrol yazılımıyla geliyor zaten. Ama GameGaraj ve Gameraider'in kontrol yazılımları çok sade çok hızlı ve kaynak tüketimi açısından daha verimli ASUS'a göre. Ayrıca GameGaraj ile ASUS ROG'un kullanım süresi olarak bir farkı olacağını düşünmüyorum. İkisi de gayet kaliteli uzun ömürlü cihazlar. GameGaraj ve ASUS'un servis hizmetleri de çok denk. Seçimini etkileyecek şey tamamen ağırlık ve tasarım bunlar da göreceli olduğu için sana kalmış. Fakat hangisini alırsan al asla keşke bunu almasaydım diyeceğini düşünmüyorum.

Son düzenleme:
Gameraider ile GameGaraj'ın üreticileri aynı. İkisini de Tongfang üretiyor. Ben AMD veya Core Ultra işlemci alınması taraftarıyım.
ASUS cihazı buldum bu galiba https://www.hepsiburada.com/asus-ro...os-16-tasinabilir-bilgisayar-pm-HBC0000811G2B
Taşınabilirlik sizin için önemliyse ağırlıkları göz önünde bulundurun bende satın alım yaparken sarf güce odaklanmıştım fakat ağırlık gerçekten can sıkıcı olabiliyor. ASUS tarafında yazılım ve kontrol olayı çok detaylı ama biraz bloat. Tongfang üreticili hangi laptopu alırsanız alın aynı kontrol yazılımıyla geliyor zaten. Ama GameGaraj ve Gameraider'in kontrol yazılımları çok sade çok hızlı ve kaynak tüketimi açısından daha verimli ASUS'a göre. Ayrıca GameGaraj ile ASUS ROG'un kullanım süresi olarak bir farkı olacağını düşünmüyorum. İkisi de gayet kaliteli uzun ömürlü cihazlar. GameGaraj ve ASUS'un servis hizmetleri de çok denk. Seçimini etkileyecek şey tamamen ağırlık ve tasarım bunlar da göreceli olduğu için sana kalmış. Fakat hangisini alırsan al asla keşke bunu almasaydım diyeceğini düşünmüyorum.
Hocam yorumunuz için çok çok teşekkür ederim. GameGaraj almak istiyordum fakat aklımda belirttiğim sorular vardı şimdi içimi rahatlattınız. GameGaraj istememin nedeni işlemcisi çünkü benim için oyun performansı çok daha önemli. Özellikle rekabetçi oyunlarda rakibi yok işlemcinin. Taşınabilirliği için laptop alıyorum ama öyle çok taşıdığım bir cihaz da olmayacak belki haftada 1-2 olur. Ve evet belirttiğiniz ASUS cihaz benim bahsettiğim cihaz. Ona bakma sebebim danıştığım kişilerin bana daha bilindik markalara yönelmem gerektiğini söylemesiydi. Tekrardan teşekkür ederim 3 farklı foruma yazdım ve adam akıllı cevap veren tek siz oldunuz.

Hocam yorumunuz için çok çok teşekkür ederim. GameGaraj almak istiyordum fakat aklımda belirttiğim sorular vardı şimdi içimi rahatlattınız. GameGaraj istememin nedeni işlemcisi çünkü benim için oyun performansı çok daha önemli. Özellikle rekabetçi oyunlarda rakibi yok işlemcinin. Taşınabilirliği için laptop alıyorum ama öyle çok taşıdığım bir cihaz da olmayacak belki haftada 1-2 olur. Ve evet belirttiğiniz ASUS cihaz benim bahsettiğim cihaz. Ona bakma sebebim danıştığım kişilerin bana daha bilindik markalara yönelmem gerektiğini söylemesiydi. Tekrardan teşekkür ederim 3 farklı foruma yazdım ve adamakıllı cevap veren tek siz oldunuz.

Rica ederim hocam bu satın alım süreçleri çok gerici oluyor :D. ASUS ROG bana çok cafcaflı geliyor GameGaraj ise ismi dışında çok daha sade hoş geliyor. GameGaraj 5070'li laptop elimde var. Ekran kalitesi, hoparlör kalitesi ve malzemesini gayet beğendim. Yazılımı da çok basit istediğiniz her şeyi tıkır tıkır reklama boğulmadan ayarlıyorsunuz. Üzerinde Turbo ofis ve oyun moduna alabileceğiniz bir tuşu da var. ASUS ROG'un avantajı ise anakarttan kasaya kadar tamamen kendileri üretiyor. GameGaraj'da kasa Tongfang ama anakart MSI tarzı bir şeyler gördüm araştırmalarımda. Dolayısıyla aman aman bir fark olacağını sanmıyorum. Sonuç olarak tamam ASUS'un RGB'leri vs. daha çekici olabilir kasa kalitesi bir tık daha iyi olabilir ama arada 12.000 TL bir fark var ve o paraya ekstra monitör klavye mouse alabiliyorsun. Son kararı verirken YouTube'da cihaztvnin incelemesine de bakmanı tavsiye ederim.
Tavsiye ettiğim inceleme:

Rica ederim hocam bu satın alım süreçleri çok gerici oluyor :D. ASUS ROG bana çok cafcaflı geliyor GameGaraj ise ismi dışında çok daha sade hoş geliyor. GameGaraj 5070'li laptop elimde var. Ekran kalitesi, hoparlör kalitesi ve malzemesini gayet beğendim. Yazılımı da çok basit istediğiniz her şeyi tıkır tıkır reklama boğulmadan ayarlıyorsunuz. Üzerinde Turbo ofis ve oyun moduna alabileceğiniz bir tuşu da var. ASUS ROG'un avantajı ise anakarttan kasaya kadar tamamen kendileri üretiyor. GameGaraj'da kasa Tongfang ama anakart MSI tarzı bir şeyler gördüm araştırmalarımda. Dolayısıyla aman aman bir fark olacağını sanmıyorum. Sonuç olarak tamam ASUS'un RGB'leri vs. daha çekici olabilir kasa kalitesi bir tık daha iyi olabilir ama arada 12.000 TL bir fark var ve o paraya ekstra monitör klavye mouse alabiliyorsun. Son kararı verirken YouTube'da cihaztvnin incelemesine de bakmanı tavsiye ederim.
Tavsiye ettiğim inceleme:

Hocam ben de aynı kafadayım, normalde gösterişli ürünlerden hiç hoşlanmayan biriyim. ASUS'a bakma nedenim sadece bilindik marka olması dediğim gibi. Ben sadece ihtiyaçlarıma en uygun olan neyse onu tercih ediyorum. Laptopun klavye ışıklarını bile kapatıp kullanacağım aldığımda :D Videoyu izlemiştim, performansından şüphem hiç olmadı zaten. Tek korkum servis olaylarıydı ve orada bilgilendirmeniz benim için son nokta oldu.

Hocam ben de aynı kafadayım, normalde gösterişli ürünlerden hiç hoşlanmayan biriyim. ASUS'a bakma nedenim sadece bilindik marka olması dediğim gibi. Ben sadece ihtiyaçlarıma en uygun olan neyse onu tercih ediyorum. Laptopun klavye ışıklarını bile kapatıp kullanacağım aldığımda :D videoyu izlemiştim, performansından şüphem hiç olmadı zaten. Tek korkum servis olaylarıydı ve orada bilgilendirmeniz benim için son nokta oldu.

Türk firmaların servisi gayet yeterli hocam denk geldiğiniz elemana da bağlı tabii ki. HP, Acer gibi markalara bdh bilişim bakıyor onların servisi kaç yıllık markalar olmalarına rağmen içler acısı.

Türk firmaların servisi gayet yeterli hocam denk geldiğiniz elemana da bağlı tabii ki. HP, Acer gibi markalara bdh bilişim bakıyor onların servisi kaç yıllık markalar olmalarına rağmen içler acısı.
Hocam selamlar. Laptopu aldım ve çok memnunum. Yorumlarınız için teşekkürler. Kısa bir incelememi bırakacağım almayı düşünenler için.

GameGaraj R9T3D 64GB RAM 2TB SSD modelini aldım, bugün geldi ve birkaç oyunda deneme fırsatım oldu. İlk görüşlerim gerçekten çok olumlu laptop üzerinde. Sıcaklık değerleriyle ilgili büyük tereddüt ediyordum fakat şu anda memnunum. Boşta işlemcinin 65 derece olduğunu söyleyen vardı bu kısmen doğru fakat ayarlarınızı yaparsanız (45W işlemci kısıtlaması) 50 dereceyi görebilirsiniz ki ben öyle kullanıyorum. Oyunlarda ise anlık 96 gördüm (laptop beklediğimden çok daha sessizdi) daha sonra fanlar daha çok çalışmaya başlayınca 86'da sabitlendi. Ekran kartı ise 78'i geçmedi şu ana kadar. Oyunlarda 55W işlemci kısıtlaması yapınca hem fan daha yavaş çalışıyor hem de performans kaybınız gerçekten çok çok az azalıyor. O yüzden alırsanız 55W kısıtlama ile kullanmanızı öneririm ki ona rağmen aşırı iyi performans veriyor. Sıcaklıkla ilgili tek sıkıntısı RAM ve anakart ısılarının, GPU ve CPU ısılarıyla beraber artması. Bunu soğutucu ile diğer laptopların durumuna getirebilirsiniz. Benim için bir problem fakat büyük bir problem de değil. Performansından aşırı memnunum şu ana kadar. Eğer sorularınız olursa yanıtlamaya çalışırım.

Laptop'un kendi güç ayarları bence diğer markalar kadar iyi değil fakat çok kolay bir şekilde en iyi ayarı bulabilirsiniz. 5 dakikanızı almıyor.

Bu arada laptopun sesli olduğunu söyleyenler vardı. Eğer bu laptopa sesli diyorsanız hayatınızda laptop kullanmamışsınızdır. Önceki laptopum ASUS ROG modeliydi ve ona göre çok sessiz çalışıyor.

Hocam selam. Laptopu aldım ve çok memnunum. Yorumlarınız için teşekkürler. Kısa bir incelememi bırakacağım almayı düşünenler için.

GameGaraj r9t3D 64 GB RAM 2TB SSD modelini aldım, bugün geldi ve birkaç oyunda deneme fırsatım oldu. İlk görüşlerim gerçekten çok olumlu laptop üzerinde. Sıcaklık değerleriyle ilgili büyük tereddüt ediyordum fakat şu anda memnunum. Boşta işlemcinin 65 derece olduğunu söyleyen vardı bu kısmen doğru fakat ayarlarınızı yaparsanız (45W işlemci kısıtlaması) 50 dereceyi görebilirsiniz ki ben öyle kullanıyorum. Oyunlarda ise anlık 96 gördüm (laptop beklediğimden çok daha sessizdi) daha sonra fanlar daha çok çalışmaya başlayınca 86'da sabitlendi. Ekran kartı ise 78'i geçmedi şu ana kadar. Oyunlarda 55W işlemci kısıtlaması yapınca hem fan daha yavaş çalışıyor hem de performans kaybınız gerçekten çok çok az azalıyor. O yüzden alırsanız 55W kısıtlama ile kullanmanızı öneririm ki ona rağmen aşırı iyi performans veriyor. Sıcaklıkla ilgili tek sıkıntısı RAM ve anakart ısılarının, GPU ve CPU ısılarıyla beraber artması. Bunu soğutucu ile diğer laptopların durumuna getirebilirsiniz. Benim için bir problem fakat büyük bir problem de değil. Performansından aşırı memnunum şu ana kadar. Eğer sorularınız olursa yanıtlamaya çalışırım.

Laptopun kendi güç ayarları bence diğer markalar kadar iyi değil fakat çok kolay bir şekilde en iyi ayarı bulabilirsiniz. 5 dakikanızı almıyor.

Bu arada laptopun sesli olduğunu söyleyenler vardı. Eğer bu laptopa sesli diyorsanız hayatınızda laptop kullanmamışsınızdır. Önceki laptopum ASUS ROG modeliydi ve ona göre çok sessiz çalışıyor.

Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın. Sistem çok güçlü olduğu için bir tık sıcak çalışıyor olabilir ama gelecek bakımınızda iyi bir termal macun kullanırsanız sıcaklıklar biraz daha düşebilir. Güle güle kullanın.

Hocam selamlar. Laptopu aldım ve çok memnunum. Yorumlarınız için teşekkürler. Kısa bir incelememi bırakacağım almayı düşünenler için.

GameGaraj R9T3D 64GB RAM 2TB SSD modelini aldım, bugün geldi ve birkaç oyunda deneme fırsatım oldu. İlk görüşlerim gerçekten çok olumlu laptop üzerinde. Sıcaklık değerleriyle ilgili büyük tereddüt ediyordum fakat şu anda memnunum. Boşta işlemcinin 65 derece olduğunu söyleyen vardı bu kısmen doğru fakat ayarlarınızı yaparsanız (45W işlemci kısıtlaması) 50 dereceyi görebilirsiniz ki ben öyle kullanıyorum. Oyunlarda ise anlık 96 gördüm (laptop beklediğimden çok daha sessizdi) daha sonra fanlar daha çok çalışmaya başlayınca 86'da sabitlendi. Ekran kartı ise 78'i geçmedi şu ana kadar. Oyunlarda 55W işlemci kısıtlaması yapınca hem fan daha yavaş çalışıyor hem de performans kaybınız gerçekten çok çok az azalıyor. O yüzden alırsanız 55W kısıtlama ile kullanmanızı öneririm ki ona rağmen aşırı iyi performans veriyor. Sıcaklıkla ilgili tek sıkıntısı RAM ve anakart ısılarının, GPU ve CPU ısılarıyla beraber artması. Bunu soğutucu ile diğer laptopların durumuna getirebilirsiniz. Benim için bir problem fakat büyük bir problem de değil. Performansından aşırı memnunum şu ana kadar. Eğer sorularınız olursa yanıtlamaya çalışırım.

Laptop'un kendi güç ayarları bence diğer markalar kadar iyi değil fakat çok kolay bir şekilde en iyi ayarı bulabilirsiniz. 5 dakikanızı almıyor.

Hayalimdeki laptop, hayırlı olsun güzel günlerde kullanın inşallah. E piyasadaki en güçlü laptop işlemcisi olunca sıcaklıkları da fazla olabiliyor. YKS'den sonra umarım bende alabilirim bu laptopu. 64 GB RAM ve 2 TB SSD seçiminiz çok harika olmuş.