Hocam monitör var mı yoksa monitör 150.000in içindemiDaha önceden bir konu daha açmıştım. Bu kez hazır sistem almak istiyorum. Elimdeki parayı harcadım, taksitle almak zorundayım ve parçalarla uğraşacak durumda hiç değilim. İşten geldiğimde bilgisayar başında genel olarak CS oynuyorum birkaç saat ise Valorant takılıyorum. Hikayeli oyunlar oynayan biri hiç değilim belki çok ileride olabilme ihtimali olabilir. İşlemci olarak kafamda AMD Ryzen 7 9800X3D var değiştirmem gerekiyorsa değiştirebiliriz. Bütçe konusunda en fazla 150kya çıkabilirim fazlası beni üzebilir. Teşekkürler ederim.
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 90.000-150.000
ShadowLegion
Üstün
- Makaleler
- 1
Buna katılıyorum hocam ancak gül gibi 2K kaliteli IPS varken 4K OLED'e heves ettim. Şimdilik 4070 yetiyor gayet ama 1-2 yıla mecbur ekran kartı yükselteceğim. Çözünürlük arttırmak inanılmaz fiyat yükseltiyor.Bence genel olarak bir bilgisayar için fazla. 2kda 60fps üzeri oynatsa yetiyor. Fazlası tüketim çılgınlığı.
schizophrene
Çalışkan
Hocam, CS ve Valorant için 90.000-150.000 çok değil mi sizce? Sadece soruyorum.
Hocam şöyle izah edeyim uzun zamandır elimdeki sistemle 100-150FPS arası CS oynayabiliyordum. Son zamanlarda FPS'im öyle bir düştü ki artık oyundan soğudum tek eğlence kaynağım bu. Oyunları da fazla ciddiye alan biriyim, genel olarak da böyleyimdir. Bir kere almışken en fazla FPS alabileceğim bir sistem alıp devam etmek istedim. Evet fazla yüksek bir bütçe ayırdım hepsini kullanmak şart değil ne olur ne olmaz.
İlla paraya kıyacaksam ve sadece e-spor ve birkaç AAA oyun oynayacaksam şayet varlığım da varsa en azından işimi görecek el konsollarına yönelirdim. En azından her yerde oyun oynarım profesyonel amaçlı kullanabilirim. Verimlilik oyun bir arada olur. (Legion GO Steam Deck gibi) yine de para artıyor. Öyle fazla bütçen var yani.
O piyasada yokum ben hocam anlamam etmem maalesef. Sadece e-spor odaklı bir sistem toplayacağım.
Hocam monitör var mı yoksa monitör 150.000'in içindemi
İçinde olacaktı monitör hocam.
Son düzenleme:
- Makaleler
- 1
Hocam şöyle izah edeyim uzun zamandır elimdeki sistemle 100-150FPS arası CS oynayabiliyordum. Son zamanlarda FPS'im öyle bir düştü ki artık oyundan soğudum tek eğlence kaynağım bu. Oyunları da fazla ciddiye alan biriyim, genel olarak da böyleyimdir. Bir kere almışken en fazla FPS alabileceğim bir sistem alıp devam etmek istedim. Evet fazla yüksek bir bütçe ayırdım hepsini kullanmak art değil ne olur ne olmaz.
Sizin sisteminizde sorun değil. Sorun CS'nin optimizasyonu leş gibi. 4080'li ve 4060'lı sistemlerimde neredeyse aynı FPS'i alıyorum ben. Hatta az alıyorum bende FPS. Yani benim dediğim gibi 40000-50.000 TL bir şey alın kafanız rahat olsun. Dediğim gibi sorun oyunda sizde değil.
Nasıl bir şey istiyorsunuz ve monitöre ayırdığınız bütçe tahmini ne kadar?
Son düzenleme:
schizophrene
Çalışkan
Sizin sisteminizde sorun değil. Sorun CS'nin optimizasyonu leş gibi. 4080'li ve 4060'lı sistemlerimde neredeyse aynı FPS'i alıyorum ben. Hatta az alıyorum bende FPS. Yani benim dediğim gibi 40000-50000 TL bir şey alın kafanız rahat olsun. Dediğim gibi Sorun oyunda sizde değil.
Nasıl bir şey istiyorsunuz ve monitöre ayırdığınız bütçe tahmini ne kadar?
Evet gerçekten CS oynanacak halde değil ama gel gör ki bizde düştük bu kara sevdaya bir kere. Monitörde 540Hz benzeri bir şeyler düşünüyordum hocam. Belki daha uyguna başka alternatifler çıkar onu değerlendiririz. Birazda bu yüzden FPS değerimin yüksek kalmasını istiyorum hocam olur da 540Hz alacak olsam bu monitöre yeterli FPS'yi sağlasın isterim.
- Makaleler
- 1
Evet gerçekten CS oynanacak halde değil ama gel gör ki bizde düştük bu kara sevdaya bir kere. Monitörde 540Hz benzeri bir şeyler düşünüyordum hocam. Belki daha uyguna başka alternatifler çıkar onu değerlendiririz. Biraz da bu yüzden FPS değerimin yüksek kalmasını istiyorum hocam olur da 540Hz alacak olsam bu monitöre yeterli FPS'yi sağlasın isterim.
E-sporcu ya da onbinlerce izlenen bir yayıncı değilsen 540 biraz fazla kaçabilir bence. Tabii bu benim düşüncem hem CS'de o kadar 4090'lı sistemi olan hellian bile Max 450 FPS alıyor. Bence o sayılarda bir şey almak daha mantıklı olur.
schizophrene
Çalışkan
E-sporcu ya da onbinlerce izlenen bir yayıncı değilsen 540 biraz fazla kaçabilir bence. Tabii bu benim düşüncem hem CS'de o kadar 4090'lı sistemi olan Hellian bile Max 450 FPS alıyor. Bence o sayılarda bir şey almak daha mantıklı olur.
Haklısınız hocam kendimi fazla zorluyorum sanırım. Var mı elinizde bunu alırsan seni fazlasıyla tatmin edecek diyebileceğiniz bir sistem.
- Makaleler
- 1
Sadece CS oynuyorsun ama çokta dandik bir sistem almanı istemem. Hazır bütçende var. Sisteme ortalama kaç tl düşünürsün? Ona göre sistem bulacağım.Haklısınız hocam kendimi fazla zorluyorum sanırım. Var mı elinizde bunu alırsan seni fazlasıyla tatmin edecek diyebileceğiniz bir sistem.
Monitör olarak AW2523HF öneririm. 360Hz, 0.5 ms çok iyi bir monitör fiyatına göre. 27" almanı önermem CS oynuyorsan sadece. Gözü yorar.Evet gerçekten CS oynanacak halde değil ama gel gör ki bizde düştük bu kara sevdaya bir kere. Monitörde 540Hz benzeri bir şeyler düşünüyordum hocam. Belki daha uyguna başka alternatifler çıkar onu değerlendiririz. Birazda bu yüzden FPS değerimin yüksek kalmasını istiyorum hocam olur da 540Hz alacak olsam bu monitöre yeterli FPS'yi sağlasın isterim.
schizophrene
Çalışkan
Sadece CS oynuyorsun ama çok da dandik bir sistem almanı istemem. Hazır bütçende var. Sisteme ortalama kaç TL düşünürsün? Ona göre sistem bulacağım.
Evet fazla dandik bir sistem hayal edemem şimdi o kadar kafada kurunca. Çok minnettarım hocam. Bende yine bir yandan sistemlere bakıyordum aşağı yukarı 75k derdim herhalde. Ama sıkıntı şurada ben hazır sistemlerde işlemciyi özelleştirme yapınca fiyatlar hayvan gibi artıyor ve haliyle diğer parçaları da düşüremiyor veya arttıramıyorum.
- Makaleler
- 1
Hangi marka işlemci istersin? Ve AMD'ya da NVIDIA GPU arasından birinimi istersin yoksa fark etmez mi?Evet fazla dandik bir sistem hayal edemem şimdi o kadar kafada kurunca. Çok minnettarım hocam. Bende yine bir yandan sistemlere bakıyordum aşağı yukarı 75k derdim herhalde. Ama sıkıntı şurada ben hazır sistemlerde işlemciyi özelleştirme yapınca fiyatlar hayvan gibi artıyor ve haliyle diğer parçaları da düşüremiyor veya arttıramıyorum.
Yeni konular
-
Alys Gold | R5 7500F & RX 9070 XT sistem özelleştirilip alınır mı?
- Niccolo Machiavelli
-
-
-
-
Wraith Esports Firmasından alışveriş yapar mısınız?
- Telefonunu Çıkra
-
-
-