Bütçe
90.000 TL

22723

Uzman
Game Garaj 9955HX & 5070 Ti kullandım, iade ettim; oyunlarda fanlar kendini %100 seviyesine getirmezse cihazın limitsiz kullanılamaması, yani crossloadın kendini dengeleyememesi yüzünden fanlar full yükteyken bile GPU 86 dereceleri görüyordu. 82 olur anlarım 83 falan termal kısmaya 1 derece kalmış cihaz almak istemiyorum. 28 Kasım'da satın almayı düşünüyorum. Gene GG'nin MSI Vector 17 kullanan bir kasası var Slayer 5 5070 Ti. VRAM'i 8 GB olmaması için en azından bu modeli düşünüyorum. Ekranda G-SYNC yok ama aşırı sorun değil. Bana soğutma konusunda kafamı rahat ettirecek bir cihaz lazım. Hikaye odaklı oyun oynadığım için 9955HX'ten feragat edebildim. ASUS ROG var 94K'ya 5070 Ti ama 300 nit WUXWGA panel olması gerek 1200p. Gerçi FPS yüzde 30-40 artar genelde. ASUS'un paneli nasıl bilmiyorum maalesef.

Bir cihaz önerisi lazım. Kasım indirimi girince seçmesi daha kolay olur, uygun olanı alırım.

Link bırakıyorum;

ASUS'un ekranı güzelse eğer, seçebilirim. Sıvı metal sürülü ve 3 fanlı.

Bunda normal macun var diye biliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Siz büyük ihtimalle Throttle'a maruz kalmışsınız. Bu tür AMD işlemcili laptoplarda sıkça rastlanıyor. Attığınız Intel işlemcili GG alınabilir.
Throttle yemedim spc ayarlarından 85 derece max etkindir zaten. Cpu 80 derecelerdeyken ve watt limiti varken gpum 86 ları görüyordu. Cyberpunk gibi oyunlarda 84 85 civari idi. Bu beni bayağı bir rahatsız etti çünkü altında stand havalar serin oda 20 derece ama soğutma konusunda sınıfta kalmıştı gpu. Gpu serin çalışsa on numara cihazdi aslında. Asusun paneli hakkında bir bilginiz var mı?

@23783 vector 17 kasalı 5080 game garaj kullanıyorsunuz doğru biliyorsam. Aynı kasanın 5070ti modelini düşünüyorum. Sorularım var size;
Fan sesi nasil acaba ?
Cpu ve gpu kaç w çekerken kadar derece?
Ve kasası ekranı nasıl acaba ? Biraz cihazınızı anlatır mısınız? bios ve control centeri vs biraz garip duruyor bios 2010lardan kalma gibi ama. İnceleme bulamadım.