Bütçe
90.000-95.000 TL
PTM bakım aralığı nedir peki, çabuk deforme oluyor mu? Acer sıvı metal herhalde, o yüzden biraz ondan tedirginim. Kendim cihazı açtığımda sıkıntı olmasını istemem. Sürekli termal macun değişimi yapmıştım önceki laptoplarda, sıvı metal işine uzağım.
Macunların nihayetinde sonu pump out, kaliteli olsa bile. PTM'ler tam bu konuda macunlardan ayrılıyor, uzun süre performanslarını koruyorlar. Eğer orijinal bir PTM ise 2 yıl kadar götürebiliyor.

Sıvı metal konusunda ise soru işaretleriniz olmasını anlarım. Fakat akar, kayar, yer değiştirir falan diyorlar, işte stant kullanırsanız sıvı aşağı akar falan diyorlar ama kulak asmayın. Bu mühendislik ona göre yapılıyor.

@mortem.dll

Hocam tekrar rahatsız edeceğim ama bütçede bir tık azaltmaya gitmem gerekti bazı sebeplerden.

En son şu 2 model arasında kaldım.

Asus ROG Strix G16 G615JMR-S5048 Laptop

Acer Nitro 16S AI AN16S-61 Laptop (NH.U07EY.001)

Ekran kartları farklı fakat bu cihazı aldığımda en az 3 sene sorunsuz gitmesi lazım. Fabrikasyon olarak bir problem yoksa, ısı değerleri, sistemin genel anlamda stabil olması, kaliteli olması gibi nedenlerden düşünüyorum. Sizce aradaki 10.000 TL gibi bir fark verilir, Acer mı alınır yoksa Asus ROG mu?

@mortem.dll

Hocam tekrar rahatsız edeceğim ama bütçede bir tık azaltmaya gitmem gerekti bazı sebeplerden.

Ekran kartları farklı fakat bu cihazı aldığımda en az 3 sene sorunsuz gitmesi lazım. Fabrikasyon olarak bir problem yoksa, ısı değerleri, sistemin genel anlamda stabil olması, kaliteli olması gibi nedenlerden düşünüyorum. Sizce aradaki 10.000 TL gibi bir fark verilir, Acer mı alınır yoksa Asus ROG mu?
Estağfirullah.

Öncelikle ROG benim önümde duruyor şu an.

image.webp

Derdi tasası yok, iyi cihaz.

Fakat 16S önermiyorum. Onun yerine şunu önereyim:

Acer Nitro 18 AI AN18-61 AMD Ryzen AI 7 350 16GB 1TB SSD RTX5070Ti Freedos 18'' 180HZ Taşınabilir Bilgisayar NH.QYDEY.002

Arada yine 10.000 TL fark var ve bu farkı vermeye değer. Çünkü 5060 ile 5070 Ti arasında cidden iyi bir fark mevcut. Yanlış hatırlamıyorsam siz 2K deneyim istiyordunuz. 5060 da bunu yapar fakat arada nefes nefese kalır, o kart daha çok 1080p Ultra kartı. Fakat 5070 Ti çatır çatır oynatır.

@mortem.dll

5060 bir modele 73 bin lira bayılmak yerine aynı performansı sorunsuz Asus TUF modelinde de alabilirsiniz. Acer Nitro modelini tercih ederdim ben.

Estağfirullah.

Öncelikle ROG benim önümde duruyor şu an.

Eki Görüntüle 259904

Derdi tasası yok, iyi cihaz.

Fakat 16S önermiyorum. Onun yerine şunu önereyim:

Acer Nitro 18 AI AN18-61 AMD Ryzen AI 7 350 16GB 1TB SSD RTX5070Ti Freedos 18'' 180HZ Taşınabilir Bilgisayar NH.QYDEY.002

Arada yine 10.000 TL fark var ve bu farkı vermeye değer. Çünkü 5060 ile 5070 Ti arasında cidden iyi bir fark mevcut. Yanlış hatırlamıyorsam siz 2K deneyim istiyordunuz. 5060 da bunu yapar fakat arada nefes nefese kalır, o kart daha çok 1080p Ultra kartı. Fakat 5070 Ti çatır çatır oynatır.
2K işini salladım hocam, bütçe daralınca o önemli değil. Şu anda parça kalitesi olarak ve genel kalite olarak nasıl? ROG siz kendinizde kullanıyormuşsunuz, benim attığım model mi farklı mı yoksa?

5060 bir modele 73 bin lira bayılmak yerine aynı performansı sorunsuz Asus TUF modelinde de alabilirsiniz. Acer Nitro modelini tercih ederdim ben.
Acer Nitro V 16S AI ANV16S-61-R7EJ NH.QXNEY.003 Ryzen AI 7 350 16 GB 1 TB SSD RTX 5070 16" WQXGA Gaming Laptop

Bir de şu ürün var hocam, fiyatı uygun geldi 5070 olmasına rağmen sizce nasıl? İşlemci de iyi duruyor.

2K işini salladım hocam, bütçe daralınca o önemli değil. Şu anda parça kalitesi olarak ve genel kalite olarak nasıl? ROG'siz kendinizde kullanıyormuşsunuz, benim attığım model mi farklı mı yoksa?

Acer Nitro V 16S AI ANV16S-61-R7EJ NH.QXNEY.003 Ryzen AI 7 350 16 GB 1 TB SSD RTX 5070 16" WQXGA Gaming Laptop

Bir de şu ürün var hocam, fiyatı uygun geldi 5070 olmasına rağmen sizce nasıl? İşlemci de iyi duruyor.

V16 serisi almak pek mantıklı bir hamle değil; bu V serileri kısılmış seriler oluyorlar, ben tercih etmezdim.

Son düzenleme:
2K işini salladım hocam, bütçe daralınca o önemli değil. Şu anda parça kalitesi olarak ve genel kalite olarak nasıl? ROG siz kendinizde kullanıyormuşsunuz, benim attığım model mi farklı mı yoksa?

ROG kullanıyorum evet. Gerek malzeme kalitesi gerekse soğutma performansı anlamında başarılı. Ayrıca premium olduğunu hissettiriyor. Bendeki sizin attığınızın aynısı.

Eğer 2K işini saldıysanız 5060 kartlı bir model de bakabilirsiniz, en azından paranızın bir kısmı da cebinizde kalmış olur. Çünkü 5070 alınacak bir kart değil bana kalırsa, çok arada kalmış. 5060 ya da 5070 Ti alınmalı.

V16 serisini önermiyorum bu arada.