Krmm

Üstün
Bütçe 90 bin fakat bir tık aşabilirim. 4070 Ti ekran kartım var. Bunu 5080 Super çıkana kadar veyahut 6000 serisine kadar kullanacağım. SSD de var elimde. Bu iki parça hariç bir sistem toplar mısınız?

2 kriterim var,

1) PSU Tier List'e göre "A+" bir PSU olması şart ve 1200 watt olmalı.

2) Anakartta Q-code olması şart.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece oyun hocam.

Bu neden?

Tier'dan bağımsız olarak dediğin doğru.
Tamamiyle kafa rahatlığı için hocam. Çünkü son 2 senedir sistemimde arıza yaşıyorum. Birinde ekran kartımın mosfeti yandı , birinde anakartımın ram slotu yandı. Gerçi şuan kullandığım PSU da A seviye fakat neden böyle bir şey yaşadım bilmiyorum. Yine de içim rahat etsin istediğim için A+ bir PSU arıyorum. Fiyatı önemli değil. Yeterki sağlam ve güvenilir olsun.

Fiyatı gayet iyi hocam. Tam da aklımdakini önerdiniz. PSU olarak bunu not alıyorum. Geri kalan parçalara da yardımcı olabilir misiniz?

Olurum ama Q-code anakartlar cidden çok pahalı, emin misiniz? İhtiyacınız var mı tekrar gözden geçirin, ona göre.

Olurum ama Q-code anakartlar cidden çok pahalı, emin misiniz? İhtiyacınız var mı tekrar gözden geçirin, ona göre.
Bunu çok düşündüm aslında hocam. İlk başta gereksiz gibi geldi. Fakat sonrasında şöyle düşündüm , ben bu sistemi aldıktan sonra gittiği yere kadar en azından 5 sene kullanacağımdan ötürü olası bir arıza yaşama durumunda q code ile hata tespitini daha kolay ve hızlıca yapmak istiyorum. Çünkü zamanında yaşadığım sorunları donanımsal olarak tespit edecem diye ömrümden ömür gitti. Bu q code ile daha içim rahat olur. Fiyat önemli değil hocam. Zaten 90 bin liralık bir sistem olacağı için hayli hayli bütçe yeter anakarta.