wallywestr

Uzman
TürkNet kullanıyorum. Test yaptığımda 900+ hız çıkıyor ama sık sık internet yavaş hissettiriyor. Mesela Techolay Sosyal'e tıklıyorum, yüklemesi uzun sürüyor. Bazen aniden hiçbir şeye girmiyor, 20 saniye sonra düzeliyor. Steam'de bir şey indirirken sık sık indirme hızı 0'a düşüyor. Ama mesela kesildiğini düşünmüyorum çünkü her indirmede bu olmasına rağmen online oyun oynarken hiç oyundan düşmüyorum. 10-20 saniye internet gidiyor olsa Valorant gibi oyunlarda da oyundan düşerdim.

Sizce sorun ne olabilir ve nasıl çözülür?

Son düzenleyen: Moderatör:
TürkNet kullanıyorum. Test yaptığımda 900+ hız çıkıyor ama sık sık internet yavaş hissettiriyor. Mesela Techolay Sosyal'e tıklıyorum, yüklemesi uzun sürüyor. Bazen aniden hiçbir şeye girmiyor, 20 saniye sonra düzeliyor. Steam'de bir şey indirirken sık sık indirme hızı 0'a düşüyor. Ama mesela kesildiğini düşünmüyorum çünkü her indirmede bu olmasına rağmen online oyun oynarken hiç oyundan düşmüyorum. 10-20 saniye internet gidiyor olsa Valorant gibi oyunlarda da oyundan düşerdim.

Sizce sorun ne olabilir ve nasıl çözülür?

Aynı durumu yaşıyorum Superonline ile.

Arada bende de benzer durum oluyor. Bir ara altyapı çalışması yapılacak diye mesaj atmışlardı. O çalışmadan sonra bende bu problemler yaşanmaya başladı. Eskiden çok daha stabil hissettiriyordu.

Ben belki etkisi vardır diye uğraşıp bufferbloat ayarı yaptım. Değer olarak C den A ya yükseldi ama bağlantı kopmalarının sayısı arttı çözemedim.
Bufferbloat ayarı yapmadan önce Cs2 de internet kaynaklı performans problemleri yaşıyordum. Mermilerim gitmiyor gibiydi. Şu videodaki senaryoyu yaşıyordum sık sık. Ayardan sonra bu durumda baya bir azalma olduğu için ayarları geri almadım.
Ama oyunda olmasa da tarayıcı ile forumda vs takılırken bazen bağlantım gitmiş gibi oluyor. Misal bir sekmede canlı yayın açık sıkıntısız izleyebiliyorken ikinci bir sekmeden herhangi bir şey açmak istediğimde açılmıyor. İnternet kesilmiş gibi davranıyor. Bu problem olduğunda telefondan vs de internet kesilmiş gibi oluyor. Modemi açıp kapatmadan düzelmiyor da. Öncesinde aynı problemleri yaşamasam yaptığım ayarlarda yanlışlık olmuş diyeceğim de emin olamıyorum. Belki de modem kaynaklı bir problem vardır çözemedim şuanlık.