Detaylar
Kim cevapladı?Claws klavyelerinden birini alabilirsin. Beyaz olanın tuş basım ömrünü 20 milyon diye belirtmişler. Diğerleri 10 milyon ömür biçmişler. Ama açıkcası membrane klavyeleri daha uzun ömürlü kullandığım oldu. Türkçe harf destekleri olması lazım ve RGB'leri de açıkcası yeterli olacaktır.
Ek olarak aşağıdaki ürünün Rampage markalı olanını kullandım. Fason üretim zaten tasarım, kalite vb. aynı. Bu klavyeyi galiba iki yıl kadar kullandım. Bir sorun da yaşanmadı mekanik klavye geçince rafa kaldırdım. Şu an evde duruyor. Çok para vermeyeyim diyorsan bunu da alabilirsin.
Araştırınca ₺900 civarına mekanik buluyorsun ama önermem. Belki ₺1200-1300 civarına Ajazz kırmızı, mor renkli klavyeleri var onların TKL versiyonları veya Redragon giriş seviyesi %60 klavyesi olabilir. Ama galiba Ajazz'ın tuşlarından ışık geçmiyor.
Ek olarak aşağıdaki ürünün Rampage markalı olanını kullandım. Fason üretim zaten tasarım, kalite vb. aynı. Bu klavyeyi galiba iki yıl kadar kullandım. Bir sorun da yaşanmadı mekanik klavye geçince rafa kaldırdım. Şu an evde duruyor. Çok para vermeyeyim diyorsan bunu da alabilirsin.
Araştırınca ₺900 civarına mekanik buluyorsun ama önermem. Belki ₺1200-1300 civarına Ajazz kırmızı, mor renkli klavyeleri var onların TKL versiyonları veya Redragon giriş seviyesi %60 klavyesi olabilir. Ama galiba Ajazz'ın tuşlarından ışık geçmiyor.
Claws klavyelerinden birini alabilirsin. Beyaz olanın tuş basım ömrünü 20 milyon diye belirtmişler. Diğerleri 10 milyon ömür biçmişler. Ama açıkçası membrane klavyeleri daha uzun ömürlü kullandığım oldu. Türkçe harf destekleri olması lazım ve RGB'leri de açıkçası yeterli olacaktır.
Game booster bende var öneririm 1 yıldan beri kullanıyorum hiçbir sıkıntı yaşamadım tuşları yumuşak sert değil.
Pabola
Uzman
İkisinden hangisini önerirsiniz K1 tasarım olarak hoşuma gitti. Bir de membran klavyenin mekanikten farkı nedir?
En azından K1 vaad ettiği daha uzun ömürlü. Üst kısmındaki çizgili kısım hariç beyaz ve mor klavyenin görselden daha güzel gözükeceğini söyleyebilirim. Kullanmadım ama ben tuşlarının hissiyatının da Game Booster modelinden iyi olduğunu düşünüyorum. Videolarda gördüğüm kadarıyla kıvrımları falan hissiyatı hoş olan tuşlara benziyor. Game Booster birebir benzeri Rampage K2 kullanmıştım ve tuşlarının kalitesi fiyatıyla eş değer yani. Kötü ürün değil ama K1 hoşunuza gittiyse kesinlikle önceliğimi K1'den yana kullanırdım.
Claws K1 tuşları önceden kullandığım Ajazz AK680'e görsel olarak benziyor. Hissiyatı da aynıysa çok daha iyi olacaktır. Dediğim gibi tek kötü yanı üst kısmında çizgili ekran. Bir tık göz boyasın diye eklenmiş. Ben sadece tasarım ve tuş hissiyatı dışında da vaad ettiği özelliklerden dolayı K1 alırdım.
Farklar aşağıda belirtiliyor. Bu bütçeye satılan mekaniklerin sorunlu olduğunu bildiğimden önermedim. En azından mekanik için ₺1500 civarına çıkılması gerekiyor. Hatta ₺2000 üstü çok daha iyi olur.
Claws K1 tuşları önceden kullandığım Ajazz AK680'e görsel olarak benziyor. Hissiyatı da aynıysa çok daha iyi olacaktır. Dediğim gibi tek kötü yanı üst kısmında çizgili ekran. Bir tık göz boyasın diye eklenmiş. Ben sadece tasarım ve tuş hissiyatı dışında da vaad ettiği özelliklerden dolayı K1 alırdım.
Farklar aşağıda belirtiliyor. Bu bütçeye satılan mekaniklerin sorunlu olduğunu bildiğimden önermedim. En azından mekanik için ₺1500 civarına çıkılması gerekiyor. Hatta ₺2000 üstü çok daha iyi olur.
Son düzenleme:
Pabola
Uzman
En azından K1 vadettiği daha uzun ömürlü. Üst kısmındaki çizgili kısım hariç beyaz ve mor klavyenin görselden daha güzel gözükeceğini söyleyebilirim. Kullanmadım ama ben tuşlarının hissiyatının da Game booster modelinden iyi olduğunu düşünüyorum. Videolarda gördüğüm kadarıyla kıvrımları falan hissiyatı hoş olan tuşlara benziyor. Game booster birebir benzeri Rampage K2 kullanmıştım ve tuşlarının kalitesi fiyatıyla eş değer yani. Kötü ürün değil ama K1 hoşunuza gittiyse kesinlikle önceliğimi k1'den yana kullanırdım.
Claws K1 tuşları önceden kullandığım Ajazz AK680'e görsel olarak benziyor. Hissiyatı da aynıysa çok daha iyi olacaktır. Dediğim gibi tek kötü yanı üst kısmında çizgili ekran. Bir tık göz boyasın diye eklenmiş. Ben sadece tasarım ve tuş hissiyatı dışında da vadettiği özelliklerden dolayı K1 alırdım.
MSI laptopun klavyesini kullanmak istemediğimden ve daha ergonomik olduğu için harici klavye almak istiyorum. 1.5k civarına kadar çıkıp mekanik bir klavye mi almamı tavsiye edersiniz yoksa K1 gibi bir klavye alıp en azından 1-2 sene idareten kullanmamı mı tavsiye edersiniz? Amacım genel olarak oyunlarda işimi görsün sessiz olsun ve en kötü 2 sene götürsün istiyorum. Yurda yerleşme gibi bir durumum olursa hem insanları rahatsız etmek istemiyorum hem de K1 gibi biraz minik bir klavye ile çantada vs kolayca taşırım diye düşünüyorum. Bu şartlar altında son tavsiyeniz ne olur? 1.5k ver şunu al mı dersiniz yoksa K1 yeterli olur al geç mi dersiniz?
USBellekyiyenadam
Uzman
Onun yerine Machenike K1 nasıldır hocam ?En azından K1 vaad ettiği daha uzun ömürlü. Üst kısmındaki çizgili kısım hariç beyaz ve mor klavyenin görselden daha güzel gözükeceğini söyleyebilirim. Kullanmadım ama ben tuşlarının hissiyatının da Game Booster modelinden iyi olduğunu düşünüyorum. Videolarda gördüğüm kadarıyla kıvrımları falan hissiyatı hoş olan tuşlara benziyor. Game Booster birebir benzeri Rampage K2 kullanmıştım ve tuşlarının kalitesi fiyatıyla eş değer yani. Kötü ürün değil ama K1 hoşunuza gittiyse kesinlikle önceliğimi K1'den yana kullanırdım.
O da güzel duruyor, alınabilir. Ama konudaki arkadaş galiba harfleri görmek istiyor. Çinli markalar yerele halen bu tarz konularda pek üretim yapmıyor. Fason üretim yaptıran Rampage, Gamepower, Claws gibi markalar sadece bu konulara dikkat ediyor. @USBellekyiyenadam
@Pabola K1 bence o kadar küçük durmuyor. En kötü ₺1500 demiştim ve o fiyat civarına sessiz olarak şu ürün var. Bunu mesela kullandım. Tüm tuşları olan versiyonu çok sıkışık, alınacaksa da şu alınabilir. Ama bu üründe 3-4 tane tuşta çift basma sorunu yaşadım. Mekanik klavyelerin daha uzun ömürlü olma sebebi aslında sorun yaşadığın tuşu değiştirebiliyorsun. Ama bu klavyeleri satan siteler switch satmıyorlar. Switch satan doğru düzgün sitede yok. O yüzden bu klavyeler bir tık kumar oluyor.
Bu arada yukarıdaki klavye de sessiz olduğunu belirtmiş. Membrane klavyeler eğer kasası ve tuş kısımları aşırı dandik değilse zaten sessiz çalışıyor. Ayrıca fiyatı ₺2000 civarına çıkarırsan kesinlikle istediğin TKL küçük, kaliteli bir sessiz klavye bulabilirsin. Tamamen sana kalmış yani. Membran klavyeler bence bu fiyat aralığındaki klavyelerden daha uzun ömürlü olacaktır. Machenike K1'i de bence seçenekleriniz arasına alın.
@Pabola K1 bence o kadar küçük durmuyor. En kötü ₺1500 demiştim ve o fiyat civarına sessiz olarak şu ürün var. Bunu mesela kullandım. Tüm tuşları olan versiyonu çok sıkışık, alınacaksa da şu alınabilir. Ama bu üründe 3-4 tane tuşta çift basma sorunu yaşadım. Mekanik klavyelerin daha uzun ömürlü olma sebebi aslında sorun yaşadığın tuşu değiştirebiliyorsun. Ama bu klavyeleri satan siteler switch satmıyorlar. Switch satan doğru düzgün sitede yok. O yüzden bu klavyeler bir tık kumar oluyor.
Bu arada yukarıdaki klavye de sessiz olduğunu belirtmiş. Membrane klavyeler eğer kasası ve tuş kısımları aşırı dandik değilse zaten sessiz çalışıyor. Ayrıca fiyatı ₺2000 civarına çıkarırsan kesinlikle istediğin TKL küçük, kaliteli bir sessiz klavye bulabilirsin. Tamamen sana kalmış yani. Membran klavyeler bence bu fiyat aralığındaki klavyelerden daha uzun ömürlü olacaktır. Machenike K1'i de bence seçenekleriniz arasına alın.
Pabola
Uzman
O da güzel duruyor, alınabilir. Ama konudaki arkadaş galiba harfleri görmek istiyor. Çinli markalar yerele halen bu tarz konularda pek üretim yapmıyor. Fason üretim yaptıran Rampage, Gamepower, Claws gibi markalar sadece bu konulara dikkat ediyor. @USBellekyiyenadam
Şu nasıldır hocam? Birde sizce bütçeyi 2k yapıp düzgün bir şey çeksem daha mantıklı olur?
Bu tarz %60 uygunsa alınabilir. Çünkü bunlarda F1 tuşlarını FN+ ile kullanmak bayağı eziyet.
Forumda çok öven gördüm. Bir de şu versiyonu var.
Bence ayrıca konu açıp öneri isteyin. Bu konuya bütçenizi ₺900 belirlediğinizden başka öneri gelmeyecektir. Atıyorum ₺2000 bütçe ile sessiz mekanik klavye gibi.
İleride bakanlar için şu klavyeyi de bırakayım. Membran ama şu an bıraktığım fiyatı ₺750 ve Türkçe tuş, büyük enter ve ses tekerleği var.
gank.com.tr
Fiyatı açıkcası ₺1500 aşmadığı sürece alınabilir.
Forumda çok öven gördüm. Bir de şu versiyonu var.
Bence ayrıca konu açıp öneri isteyin. Bu konuya bütçenizi ₺900 belirlediğinizden başka öneri gelmeyecektir. Atıyorum ₺2000 bütçe ile sessiz mekanik klavye gibi.
İleride bakanlar için şu klavyeyi de bırakayım. Membran ama şu an bıraktığım fiyatı ₺750 ve Türkçe tuş, büyük enter ve ses tekerleği var.
Machenike K1 Kablolu Membran RGB Siyah Türkçe Q Gaming Klavye
Machenike K1 Kablolu Membran RGB Siyah Türkçe Q Gaming Klavye
Fiyatı açıkcası ₺1500 aşmadığı sürece alınabilir.
Son düzenleme: