Bütçe
800-900 TL

emirr4211

Uzman
Merhaba, 800–900 TL civarında bir bütçem var. Bilgisayarıma yaklaşık 3 yıldır bakım yapmıyorum, artık zamanı geldi diye düşünüyorum 😀

Ekran kartım (GTX 1660 Super) en basit oyunlarda bile 80 dereceyi görmeye başladı. İşlemcinin termal macunu da 3 yıldır değiştirilmedi. Önerinizi bekliyorum.

1 termal macun alıp ikisi içinde kullanabilirsem güzel olur.

Bu arada daha önce hiç bakım yapmadım o yüzden biraz bilgi verebilirseniz güzel olur.

Termal pad lazım, macun elinde sonuda pump out yapıyor ekran kartında.

Yani hocam ilk defa bakım yaptığım için bilgim yok ne yapmam gerekiyor tam olarak eski padlari kalsa olmaz mı?

Bu termal macun kaliteli mi yani kaliteli olmasa da kaç derece düşürür sıcaklıkları.

En basit oyunlarda 80 görüyorsa hotspot +95 falandır. 5 dakikalık FurMark testi yapıp atın.

Tamam hocam yarın yapıp atarım şimdi saat geç oldu.

En basit oyunlarda 80 görüyorsa hotspot +95 falandır. 5 dakikalık FurMark testi yapıp atın.

1763899055947.webp

Hocam 61FPS yazan fotoğraf V-Sync açık.
78FPS yazan V-Sync kapalı hali.
Bayağı bir ısındı ve fan sesi arttı ama V-Sync açınca FPS düşüyor.

1763899101607.webp

Hocam bir de benim kasa ofis kasası ondanda hava çıkışı fazla olmuyor içeriye hava alan 1 fan var sadece dışarıya hava atan fan yok. Delikler var sadece.

Son düzenleme:
Tamam hocam yarın yapıp atarım şimdi saat geç oldu.

Eki Görüntüle 204467

Hocam 61FPS yazan fotoğraf V-Sync açık.
78FPS yazan V-Sync kapalı hali.
Bayağı bir ısındı ve fan sesi arttı ama V-Sync açınca FPS düşüyor.

Eki Görüntüle 204468

Hocam bir de benim kasa ofis kasası ondanda hava çıkışı fazla olmuyor içeriye hava alan 1 fan var sadece dışarıya hava atan fan yok. Delikler var sadece.
Kart bana bakım yap diye bağırıyor.

Son düzenleme: