Ben galiba sizin yaptığınız hazır sistemi alacağım, işlemci soğutucusu 9800X3D için yetmez muhtemelen. Soğutucuyu sarı sitede satıp enermaxın 360mm sıvı soğutucusunu alırım.
9800X3D kullanıyorum. Sıvı soğutma da kullansan, hocam, core performance boost kullandığın zaman ister istemez sıcaklıklar yükseliyor. Core performance boost kapatınca da -15° sıcaklık farkı var, fazla bir performansını etkilemez. Zaten işlemci 95° sıcaklığa kadar çalışıyor. Render odaklı bir işin varsa mutlaka aç, soğutma sistemin iyi olsun. Kendim kule tipi kullanıyorum, sıvı soğutma riskine girmedim, core performance boost açtım, 85° kadar sıcaklıklarla Last of Us 2'de Ultra'da 120 fps'de oynuyorum sıcaklıklarla ilgili; hatta bir konu açmıştım dün. Orada detaylıca anlattım.

Son düzenleme:
@19142, Ben olsam şu şekilde alırdım:
1742988784477.webp

Ben galiba sizin yaptığınız hazır sistemi alacağım, işlemci soğutucusu 9800X3D için yetmez muhtemelen. Soğutucuyu sarı sitede satıp enermaxın 360mm sıvı soğutucusunu alırım.

Bence attığım görseldeki gibi alman daha iyi olur. Soğutucuyu değişebilirsin pek anlamıyorum soğutuculardan.