Torukojin Kaneki

Başarılı
Yer
Manisa
Şu an Manisa Cumhuriyet Anadolu Lisesi’ndeyim, 9. sınıfım. 10 erkek, 24 kız var. Sınıfın yarısı birbirini tanıyor. Ben kimseyi tanımıyorum ve bütün erkekler futbolcu. Ben futboldan haz etmeyen biriyim. OBP’m 93.9050. Nakil düşündüğüm lise 94.3142 puan ile alıyor. Ona veya 96.1747 puanlık liseye girebilir miyim?

Ortaokul OBP'n nakil aldırmak istediğin lisenin senin liseye yerleştiğin yılki taban puanının altında kalıyorsa geçemezsin boş kontenjan olsa dahi. Varsa sadece depremzede kontenjanlarıyla girebilirsin ancak onun için tanıdığın aracılığıyla iş yapman gerekir ve doğru olmaz.

Mümkün değil. O puanlar için millet babasının hayrına yalvar mıyor. Bende futbol sevmeyen birisiyim ve gerçekten futbol sevmeyenlere lisede itici gözüyle bakılıyordu. Lakin ben insanlarla farklı konular ile takılmaya çalışmıştım ve gayet başarılı olmuştum, ortamda sevilen biri olmuştum. Bunun için okul değiştirmek pek mantıklı değil zaten.

Mümkün değil. O puanlar için millet babasının hayrına yalvar mıyor. Bende futbol sevmeyen birisiyim ve gerçekten futbol sevmeyenlere lisede itici gözüyle bakılıyordu. Lakin ben insanlarla farklı konular ile takılmaya çalışmıştım ve gayet başarılı olmuştum, ortamda sevilen biri olmuştum. Bunun için okul değiştirmek pek mantıklı değil zaten.
Çingen roman tipler hocam.

Haa, o halde durum başka. OBP ile girilen çoğu lise'de bu tipler vardır zaten. 2 seçenek var, başka bir okula gidip risk almak (çünkü dediğim gibi her okulda olabilir) ya da sınıfın sessiz çocuğu olmak. Ya da başka sınıftan falan düzgün çocuklarla tanışabilirsiniz.

24 tane kız var diyorsun daha ne istiyorsun, cennet cennet nankör.
Sevmiyorum kızları hocam. Hepsi birbirini tanıyor neredeyse erkeklerde çingen.

Haa, o halde durum başka. OBP ile girilen çoğu lise'de bu tipler vardır zaten. 2 seçenek var, başka bir okula gidip risk almak (çünkü dediğim gibi her okulda olabilir) ya da sınıfın sessiz çocuğu olmak. Ya da başka sınıftan falan düzgün çocuklarla tanışabilirsiniz.
Arkadaşlarıma sordum istediğim liselerdeki arkadaşlarıma öyle kişiler yok dediler.