94.000 TL'ye R7 9700X & RTX 5080 hazır sistem alınır mı?

Serverxp

Gelişen
Arkadaşlar merhaba,
Öncelikle şunu belirteyim, 9 taksit olayı beni çok rahatlatıyor. Bilgisayarı hem oyun, hem render için kullanacağım. Sizce bu bilgisayar önümüzdeki 5 yıl için bana sorun çıkarabilir mi? (daha çok markalar için yorumlarınızı bekliyorum). Kasa geldiği zaman sistemi açmadan ve açtıktan sonra Windows içinden neleri kontrol etmem gerekir? Fiyatı 9 taksiti göze alarak, piyasadaki diğer cihazlara göre uygun mu? Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

@LH44 hocam yorumlarınızı beklerim.

Son düzenleme:
Render için yetersiz özelliklere sahip. Özellikle uzun süreli render yapılacaksa baya zorlanır.

Sıvı soğutma ve SSD çok düşük.

Öncelikle temiz kurulum yapmanı tavsiye ederim. Çünkü unlost ayarlı şekilde geleceğini söylüyordu ve bu ayarlar genellikle görüntüden ödün verip FPS arttırmaya yönelik oluyor. Böyle bir sistemde görüntüden ödün vermek hiç mantıklı değil. BIOS ayarlarınıda değiştirdiklerini söylüyorlardı, bu yüzden eğer az çok BIOS ayarlarını biliyorsan onları da sıfırlayıp kendin yapmanı tavsiye ederim.

Tek tek toplanmasını öneririm. 9 taksit %100 olur diyemem ancak en az 3-4-6 olur, o kesin.

İşlemci: 12000
Soğutucu: 2500
RAM: 5000
SSD: 2500
Anakart: 6500 (tahmini)
Ekran Kartı: 55000
Kasa + PSU : 7500 (tahmini)

Toplamda: 91.000 TL. Hazır sistem olunca avantajlı olmak gelir aklımıza ama burada avantaj göremiyoruz. Fiyat avantajı olmadıkça benim için taksitin önemi yok. Karar sizin.

Render için yetersiz özelliklere sahip. Özellikle uzun süreli render yapılacaksa baya zorlanır.

Sıvı soğutma ve SSD çok düşük.
Tek tek toplanmasını öneririm. 9 taksit %100 olur diyemem ancak en az 3-4-6 olur, o kesin.
Oyun kısmı basit.

Burda render işi bozuyor. Ne kadar sıklıkla ve ne kadar süreyle yapıcaksınız?

Bu kriterlere göre sistem toplayabiliriz. %100 9 taksit olmaz, çok zor. Şimdiden söylemiş olayım.

Parça kalitesi düşük, çok zorda kalmadıkça tercih edilmemeli. Sadece RAM'ler doğru Hynix olduğu için ama normal kullanıcıya EXPO açıp gönderecekleri için o da bir diğer yanlış. 6000 CL30 alacak ev kullanıcısı sweet spot denmesinin sebebi o. 6400 RAM'i EXPO açarsan 2:1 mod atacağı için EXPO açmamış gibi kullanacaksın sistemi. 9700x gibi bir işlemci için bu büyük bir kayıp.

AIO'dan zaten bahsetmiyorum bile, ekran kartı Gainward en ucuz modeli. Anakart yine Colorful çok tercih edilmemeli stabilite adına.

Sistemin elde tutulur bir yanı yok kısacası. Acelen yoksa tek tek indirim kovalayıp alman lazım. 9 taksit diye de parayı çöpe atmanın çok alemi yok bence. Onlar da bunun farkında oldukları için bu tarz parça kullanıyorlar zaten.

Katılıyorum, taksit adı altında insanlara tamamen piyasada satılmayan parçaları kakalıyorlar. Eğer amaç tamamen taksit ise yine tek tek toplamak çok daha mantıklı oluyor.

Oyun kısmı basit.

Burda render işi bozuyor. Ne kadar sıklıkla ve ne kadar süreyle yapıcaksınız?

Bu kriterlere göre sistem toplayabiliriz. %100 9 taksit olmaz, çok zor. Şimdiden söylemiş olayım.
Render işi çok sıklıkla ve uzun olmayacak. Ağırlıklı oyun diyebiliriz.

Dediğim gibi ödeme koşulu benim için şuan sınırlarda gibi aylık daha

Ssd sonrada değişebilirim diye düşünüyorum.

Beni en çok tedirgin eden parça anakart.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…