ChapoCups
Uzman
Eclipse Pro | AMD Ryzen 7 9700X | 16 GB DDR5 | MSI RTX 5070 12 GB | 1 TB SSD OEM paket - incehesap.com https://www.incehesap.com/eclipse-p...26101,3344587,3402598,2437124,3082524,3325975
Aynı bileşenli diğer sistemlere bakın, soğutucuyu 240 mm yapıp alabilirsiniz. En ucuz 7500F işlemci ve 5070 ya da 5060 olarak filtreyip arayın. Sistemlerin özelleştirmelerine tek tek bakın, birinde sıvı soğutucu vardır diğerinde yoktur. Sistem uygun hale gelene kadar göz atın.
Sisteme baktım, üstündeki ekran kartı markası hakkında bilgim yok. Diğer sistemdeki kartı kullanan bir arkadaşım var, çok iyi soğutması var ama bu Gainward, bilmiyorum. 70'lerin üstünde gibi testlerde. Bir de kasa hakkında bilgim yok, güç kaynağı nasıl bilmiyorum. Ve bir de son olarak eklediğiniz soğutucu 9700X'i soğutmaya yeterli olur mu? Eğer bu parçalar daha mantıklı diyorsanız, attığınız sistemi alalım çünkü az bir para vermeyeceğiz. Hani sizlere güvenip alıyoruz, işin açıkçası diğer sistem RAM hariç çok iyi gelmişti parçaları bana.
Şansını deneyebilirsin, RAM'in EXPO/XMP olayı AM5 sistemlerde tamamen önemsiz, o açıdan bir uyum sorunu yok. İçindeki çip tamamen önemli. AMD training algoritması değişti, bu modelden sana Micron çıkacağı için sorun yaratma potansiyeli var ama %100 değil. Çip ve DRAM eğitim algoritması kaynaklı bir sorun diyeyim. Sorun yaşamazsan kullanırsın, sorun yaşarsan zaten sana sistemi kullandırtmaz. Kendini belli eder o. İşin ilginç tarafı hazır sistemciler bu sistemi kurup test edip size sorunsuz şeklinde kargoluyor. Sonrasında foruma bu intikam serileri ile alakalı konular açılıyor. Belli ki gerekli özveri firmalar tarafından gösterilmiyor.
Sorun olsa, onlar testini yaparken sorunlu bir şekilde göndermezler diye ümit ediyorum ama sonradan sorun yaşarsam da RAM'le ilgili çok uğraştırırlar sanırım, değil mi?
Son düzenleyen: Moderatör: