9800X3D için Sıvı soğutma ve Kasa seçimi

Bütçe
bütçe sorunu yok
Hocam yapmadım, işlemci fabrikadan çıktığı gibi haliyle duruyor şu an OC de yok bir şey yok, mutluyum böyle.
Global SVID voltage negative offset çek, -0.050 Prime95 Small ya da OCCT CPU Extreme 30 dk yap, dayanırsa kullan. Dramatik düşürür. Stokta kullanma.

Bu tarz işlemlerin zararı yok, en kötü mavi ekran yiyip BIOS'tan eksi değeri düşürmen lazım, -0.050 stabil kalır çip stoktayken, all core OC falan yapmadıkça problem yapmaz.

Global svıd voltage negative offset çek, -0.050 Prime95 small ya da OCCT CPU Extreme 30 dk yap, dayanırsa kullan. Dramatik düşürür. Stokta kullanma.

Hocam sorun çıkartmaz hiç gerek yok açıkçası, 24 saat Cinebench ve 3 saat OCCT yaptığımda sorun çıkmadı bu kurulumla. 14900k ile sorun yaşamayan 3 kullanıcıdan birisi olabilirim.

Benim için 112W tüketirken 69 derece olması yetti. Budur.

Hocam sorun çıkartmaz hiç gerek yok açıkçası, 24 saat Cinebench ve 3 saat OCCT yaptığımda sorun çıkmadı bu kurulumla. 14900k ile sorun yaşamayan 3 kullanıcıdan birisi olabilirim.
Silikonun iyi olabilir, bu işlemlerin zararı yok, 9800X3D'ye -20 undervolt vermeyip stokta kullanmakla aynı mantık. Herkes undervolt yapmıştır bu işlemcilere. Daha verimli çünkü.

Dead Space oynayarak test etmek lazım işlemcileri, 88 derece çalıştı orada, stres testinden daha çok ısıtıyor mübarek
Hocam benim işlemci maksimum 120W çekiyor zaten benim için bu oyundaki sıcaklığı tutması tamamdır ya. AC:Odyysey'de maksimum 115W çekti. Bu da demek oluyor ki benim işlemci maks 70 derece çalışacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…