Bütçe
bütçe sorunu yok
Silikonun iyi olabilir, bu işlemlerin zararı yok, 9800X3D'ye -20 undervolt vermeyip stokta kullanmakla aynı mantık. Herkes undervolt yapmıştır bu işlemcilere. Daha verimli çünkü.
Altın silikon hocam, 6.5 ghz oc'ye kadar ses çıkartmıyor ki üzerini de denemedim ama 6.5 ghz oc + 7200mhz ramleri hatasız kabul etti. Ama dediğim gibi stok haliyle mutluyum zaten volt olarak 1.20 volt altında strese giren bir 14900k zor bulunuyor ki bu da o 1.20 volt altı çalışanlardan bir tanesi.

Undervolt ne ekran kartında ne de işlemci tarafında zararsız bir işlemdir, Overclock da zararsızdır voltajı bilinçsizce abanmazsan. Undervolt en kötü mavi ekran veriyor.
Hocam ben o tarz işlemleri seven bir kullanıcı değilim açıkçası, ''çalışıyorsa dokunma'' felsefesi.

Altın silikon hocam, 6.5 ghz oc'ye kadar ses çıkartmıyor ki üzerini de denemedim ama 6.5 ghz oc + 7200mhz ramleri hatasız kabul etti. Ama dediğim gibi stok haliyle mutluyum zaten volt olarak 1.20 volt altında strese giren bir 14900k zor bulunuyor ki bu da o 1.20 volt altı çalışanlardan bir tanesi.
Inteli bazen çok seviyorum ya 7200MHZ çalıştırıyor RAM'leri. Bir de işlemcileri bozmasalar iyiydi.

Inteli bazen çok seviyorum ya 7200MHZ çalıştırıyor RAM'leri. Bir de işlemcileri bozmasalar iyiydi.
AMD 8800 çalıştırıyor şu anda onda sorun yok, X870E Apex alıp düzgün ayarlamaları yaparsan ama günlük kullanılmaz. Günlük 8400 kullanılır şu anda o kartta en stabil. Diğerleri Benchmark için dünya sıralaması kovalarken gerekli, ya da LN2 sıvı nitrojen ile mümkün.

AMD 8800 çalıştırıyor şu anda onda sorun yok, X870E Apex alıp düzgün ayarlamaları yaparsan ama günlük kullanılmaz. Günlük 8400 kullanılır şu anda o kartta en stabil. Diğerleri Benchmark için dünya sıralaması kovalarken gerekli, ya da LN2 sıvı nitrojen ile mümkün.
1:1 çalıştıramadıktan sonra pek de önemi yok hocam be.

Benim 14700k 2 hafta içinde ASUS Advanced OC profile + multicore enhancement açık haldeyken bozuldu, iade ettim.

Hocam eskiden daha çok ısınıyormuş ama orasını bilemem, Intel'in getirdiği her güncelleme ile işlemci gıdım gıdım dizginleniyor sıcaklık olarak ve performansı artıyor. Bozukluk olayı da şans zaten bozulacaksa direk ölüyor genelde 1 ay geçmeden ancak ben hiç sorun yaşamıyorum ve doğru kurulumla sorun yaşanacağını sanmıyorum. ASUS anakart kullanan herkes Intel'den şikayetçi bir de yanan Intel'lerin çoğu ASUS anakartlarda yandı, ASUS sanırım agresif işlemciye daha agresif voltaj çiziyor.

14700K bende de vardı. Nisan 2024'te yani olaylar patlak vermeden birkaç hafta önce RAM'lerle satmıştım Ryzen'e geçmiştim hayatımın en şanslı dönemiydi sanırım. :)
1:1, 2:1 in önemi yok, FCLK infinity fabric limitliyor AMD çipleri, İntel'de böyle bir sorun yok. FCLK throttle ediyor bant genişliğini, sen şimdi 6000 MT/s kullanırken UCLK=MCLK=3000 ama İnfinity Fabric=2000 geliyor Auto, bunu 3000 yapabiliyor musun, hayır. APU'lar bile yapamıyor şu anda. AM4'te yapılıyordu. @DracheN En iyi şu anda 2233 yapılıyor Ryzen 9000 serisinde.

AM4'te UCLK=MCLK=FCLK yapıyordun, throttle olmuyordu 1:1 için.