Zaten yapmana gerek yok, günlük kullanıcıyı pek alakadar etmez bunlar. overclock ile uğraşanlar için lazım. CCD ve IMC bellek kontrolcü, core'ları ne kadar iyi soğutursan o kadar iyi o.c oluyor, sebebi bu. Bütçen varsa B850M-K tavsiye ederim geleceğe dönük olarak, yoksa şu an böyle kullan, BF1 indir test et, VRM temp. falan her şey gösterir HWiNFO'dan bakarsın, sanmam çok throttle olacağını. OCCT yanıltır, ağır test yükü OCCT çünkü. Başka anakart 200w çektirtmez, Asus sayesinde o sonucu almış deminki SS'te.
@loewry Bunlar hep bütçe meselesi biliyorsun, elindeki ile yetinmek var ya da daha iyisini almak var. Elindeki mal çalışıyorsa gittiği yere kadar gitsin, bizim Türk milleti aklı böyle çalışır, benim de öyle çalışır, ben dediğim oyunlarda bakardım boostluyorsa çok kafaya takmazdım açıkçası. Performans ahım şahım değişmez anakart kaynaklı. Çünkü test programı yapmayacaksın, oyun oynayacaksın. İkisi çok farklı yükler. 2 tane OCCT paylaştım kendiminkini ve 200w'lık olanı, fark anlaşılıyor zaten.
Konuya 10 kişi gelse 5 tanesi kesin değiş der, VRM üstünde heatsink yok der, diğer 5 kişi de zaten oyunlarda sıkıntı yaşamıyorsun, kullan gitsin çok düşünme der. Kararı her zaman sen vereceksin, görüş farklılıkları hep olur. Anakart kaynaklı oyunlarda çok FPS katkısı olmaz ama, BF1-Witcher 3 tarzı oyunların mevcut ise, deneyip karşılaştır, HWiNFO her şeyi gösterir. Afterburner ile de ilgili değerleri takip edersin oyun içi.
Sen bu testleri yapıp buraya SS atarsan ancak o zaman anlaşılır anakartındaki faz yapısı yeterli mi değil mi diye. Drop yersin, frekans devamlı inip çıkıp durur, direkt fark edersin zaten. Ama giriş seviyesinde PBO bile açılmıyordu diye hatırlıyorum, kendim kullanmadım, 7500F-7600 için tercih ederdim ama bütçe minimal ise.
@loewry