409

Üstün
Makaleler
3
Son güncellemeyi merak edip yükledim, arkadaşlarımı da çağırdım. Ancak oyun oynarken sol üstte bildirim geldiğinde veya biri konuştuğunda FPS aniden 100 düşüyor. İlginç olan, Kick’te yayın yaparken Stalker 2'yi en yüksek ayarlarda sorunsuz oynatan sistemim, Discord için yetersiz kalıyor gibi görünüyor.

Denediğim Çözümler:
  • Discord'u silip yeniden yüklemek
  • Donanım hızlandırmayı kapatıp açmak
  • Oyun arayüzünü kapatmak
Sistemde 9800X3D işlemci ve RTX 4090 ekran kartı bulunuyor. Sorun yalnızca Discord açıkken yaşanıyor. Görev yöneticisinde, uygulama seste olmamasına rağmen boşta bile %10 işlemci ve 1 GB RAM tüketiyor.

Benzer durum burada mevcut.

Son güncellemeyi merak edip yükledim, arkadaşlarımı da çağırdım. Ancak oyun oynarken sol üstte bildirim geldiğinde veya biri konuştuğunda FPS aniden 100 düşüyor. İlginç olan, Kick'te yayın yaparken S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl'yi en yüksek ayarlarda sorunsuz oynatan sistemim, Discord için yetersiz kalıyor gibi görünüyor.

Denediğim Çözümler:
  • Discord'u silip yeniden yüklemek
  • Donanım hızlandırmayı kapatıp açmak
  • Oyun arayüzünü kapatmak
Sistemde 9800X3D işlemci ve RTX 4090 ekran kartı bulunuyor. Sorun yalnızca Discord açıkken yaşanıyor. Görev yöneticisinde, uygulama seste olmamasına rağmen boşta bile %10 işlemci ve 1 GB RAM tüketiyor.
RAM tüketimi gayet normal ben Vencord kullanıyorum 1.2 GB RAM tüketiyor sistemim R5 5600 ve hiç kasmıyor. İşlemcin çok güzel tarayıcıdan girmeyi dene.

Ben de aynı sorunu yaşıyordum, görev yöneticisin de Discord %50 falan kullanıyordu tüm ayarları sıfırlamama rağmen çözülmemişti, tek çare temiz format atmakta buldum formattan sonra düzelmişti.

Ben de aynı sorunu yaşıyordum, görev yöneticisin de Discord %50 falan kullanıyordu tüm ayarları sıfırlamama rağmen çözülmemişti, tek çare temiz format atmakta buldum formattan sonra düzelmişti.
Daha bugün indirdim hocam zaten. Böyle bir sorun nasıl başıma gelebiliyor, anlamıyorum. 5-6 aydır çok farklı sorunlar çıkarıyor diye kullanmıyorduk bile.

RAM tüketimi gayet normal ben Vencord kullanıyorum 1.2 GB RAM tüketiyor sistemim R5 5600 ve hiç kasmıyor. İşlemcin çok güzel tarayıcıdan girmeyi dene.

Sunucu bile yokken 1 GB kullanacak ne yapıyor ki, onu anlamadım. Sadece 2 tane DM grubu var, arkadaşlarla olan, başka hiçbir şey yok. Gruba fotoğraf ve link bile atmadık. Belki grupta sorunlu bir mesaj vardır diye grubu kapatıp yenisini açtık, ama hepimizde devam ediyor.

Daha bugün indirdim hocam zaten. Böyle bir sorun nasıl başıma gelebiliyor, anlamıyorum. 5-6 aydır çok farklı sorunlar çıkarıyor diye kullanmıyorduk bile.

Sunucu bile yokken 1 GB kullanacak ne yapıyor ki, onu anlamadım. Sadece 2 tane DM grubu var, arkadaşlarla olan, başka hiçbir şey yok. Gruba fotoğraf ve link bile atmadık. Belki grupta sorunlu bir mesaj vardır diye grubu kapatıp yenisini açtık ama hepimizde devam ediyor.

Hocam şöyle bir şey var RAM'in ne kadar az olursa bir o kadar az RAM kullanıyor programlar. Mesela 8 GB RAM'in var iken Chrome 1 GB RAM tüketiyor diyelim eğer 32 GB RAM'in varsa önünde bir engel olmadığı için 1.5, 2.0GB gibi RAM tüketimleri ortaya çıkabiliyor. Ve Discord Electron ile derlenmiş bir uygulama yani web'den bir farkı yok. O yüzden en mantıklı seçenecek tarayıcı üzerinden girmeniz olacaktır :)