LASCALLA

Uzman
Boşta ve yükte fotolarını yüklüyorum işlemci ya da soğutucuda bir bozukluk var mı bakar mısınız?
Montajında bir sıkıntı yok cok güzel montajladım.
Kasanın üstüne konumlu soğutucu.
Eski nesil Tower bir kasa var, Cooler Master Tower HAF X 942. iç soğutması iyi olmayabilir çok fark eder mi?
Arctic Liquid Freezer 3 - 420mm böyle bir soğutucunun daha iyi değer vermesi gerekmez mi? Bir bozukluk olabilir mi, iade edeyim mi?
Boşta sıcaklık PC ilk açıldığında 15-20 dk boyunca 42-45 derece sonra 50 derece civarında sabitleniyor. Sıvı soğutmayı soğutamadığı için mi sonradan yüksekte kalıyor açılışa göre?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-04-25 021746.webp
    Ekran görüntüsü 2025-04-25 021746.webp
    237 KB · Görüntüleme: 160
  • Ekran görüntüsü 2025-04-25 022017.webp
    Ekran görüntüsü 2025-04-25 022017.webp
    250,8 KB · Görüntüleme: 166
Fazla sayılır. 140 Watt'ı maksimum 2000 liraya(daha ucuzu da var) alabileceğiniz hava soğutucularla da rahatlıkla soğutabilirsiniz. Macunun kötü olması, pompanın tam devir çalışmaması, fanların düzgün ayarlanmaması gibi birçok sebep sayılabilir. CPU fan 1720 devirde dönüyor ki 120mm fanlar için neredeyse en yüksek değer demek. Pompa da yüksek devirde dönüyor. Ben macuna veya fanların yanlış takılmasına bağlıyorum.

Fazla sayılır. 140 Watt'ı maksimum 2000 liraya(daha ucuzu da var) alabileceğiniz hava soğutucularla da rahatlıkla soğutabilirsiniz. Macunun kötü olması, pompanın tam devir çalışmaması, fanların düzgün ayarlanmaması gibi birçok sebep sayılabilir. CPU fan 1720 devirde dönüyor ki 120mm fanlar için neredeyse en yüksek değer demek. Pompa da yüksek devirde dönüyor. Ben macuna veya fanların yanlış takılmasına bağlıyorum.
fanlar takılı geldi direk üstünde , macunu 3 kere değiştirdim bu sıcaklıklar yüzünden değişmedi

fanlar takılı geldi direk üstünde , macunu 3 kere değiştirdim bu sıcaklıklar yüzünden değişmedi
sıvı soğutmayı mı iade etsem acaba sorun var gibi cözemedim

O güç tüketiminde 80 derece civarında olması lazım, bu aradaki fark kasadan kaynaklanıyordur, ön hava girişi kısıtlı, kasa iç sıcaklığı fazla olduğu için performans düşüyordur.

@LASCALLA

Boştaki sıcaklık normal bendekiyle aynı. Yükteki sıcaklık anormal.

Bende 9950X var LF3 420mm aynısı var yeni aldım soğutucuyu. Benim eski Coreliquid P360'ta da böyleydi 95 derecelerde geziyordu, boşta da 60-70'lerde geziyordu. O yüzden LF3'e geçtim zaten. Yüksek ihtimal soğutucuda bir sıkıntı var. Diğer her şey normal görünüyor çünkü.

Şu an benimki LF3 ile yükte 75- 80 derecelerde geziyor 5.600- 5.800 mhz PBO açıkken.

Kasa içi hava akışından kaynaklı değil bu. 420mm LF3 çok büyük bir radyatör. Diğer bileşenlerde bir sıkıntı yok, CPU sıcaklığı anormal.

Boştaki sıcaklık normal bendekiyle aynı. Yükteki sıcaklık anormal.

Bende 9950X var LF3 420mm aynısı var yeni aldım soğutucuyu. Benim eski Coreliquid P360'ta da böyleydi 95 derecelerde geziyordu, boşta da 60-70'lerde geziyordu. O yüzden LF3'e geçtim zaten. Yüksek ihtimal soğutucuda bir sıkıntı var. Diğer her şey normal görünüyor çünkü.

Şu an benimki LF3 ile yükte 75- 80 derecelerde geziyor 5.600- 5.800 mhz PBO açıkken.

Kasa içi hava akışından kaynaklı değil bu. 420mm LF3 çok büyük bir radyatör. Diğer bileşenlerde bir sıkıntı yok, CPU sıcaklığı anormal.
Fan eksikse yada fazla fan yanlış monte edildiyse belki içerde ki sıcak hava sürekli arttığı içindir diye düşündüm ama siz öyle diyorsanız tamam hocam.

Fan eksikse yada fazla fan yanlış monte edildiyse belki içerde ki sıcak hava sürekli arttığı içindir diye düşündüm ama siz öyle diyorsanız tamam hocam.

Yok AIO kullanırken kasa içi hava akışı fazla etkilemiyor 2- 3 derece farkeder o da 240 - 360mm radyatör kullanırken. Ben ön panele taktım radyatör fanları da önde, 3 intake olarak çalışıyor başka intake fan yok. Ona rağmen buz gibi çalışıyor 9950x. Diğer bileşenlerin sıcaklıkları da normal.

Sıcak hava sıkışmış olsaydı içerde anakart ram sıcaklıkları da yüksek görünürdü.

Soğutucusu pompası arızalı yüksek ihtimal.