A Way Out oyunu hakkında herkesin bildiği nesnel bilgiler değil de kendi düşündüğüm öznellikleri anlatacağım. İyi okumalar.
İlk olarak hapishaneye girdikten sonra ortam güzel, sürekli etkileşim içinde olduğumuz bir hikayeli oyun gibi geliyor. Bir süre sonra anlaşılıyor ki, oyun değil de dizi izliyor gibi. Oyunda çok fazla sinematik var. Oynanış sinematiklerin yanında devede kulak boyutunda neredeyse, en azından bana öyle geldi. Oyunun hikayesine lafım yok. Ancak en son Vincent'in ajan olduğu ortaya çıkınca ben biraz üzülmüştüm tabii. Ve oyunda silah mekanikleri çok kötü, Meksika'da Harvey'in adamları ile çatışırken nişan almak çok zor. Binanın içinde kafanıza füze yağıyor ve çıkmak oldukça zor. Hadi klavye ile oynayan bir nebze yapabilir ancak kendim de denedim ve PS kolu ile çok zor. Ve bir PS düzenli kontrolcünüz varsa oyun sizin düzeninizi desteklemiyor. Xbox butonları gözüküyor. Oyunda Türkçe dil desteği olmaması bir dezavantaj ancak o eksikliği aramızda bulunan @hangarçeviri'nin yaptığı çeviri ile düzeltebilirsiniz. Benim hoşuma gitti açıkçası. Biraz atlamış gibi olacağım ama oyunu oynayanlar bilir oyunda birimizde fener olan mahzenli kısım var. Orada nereye gideceğimizi bulmak çok zor. Oynayan tanıdıklarımdan hiçbiri o kısmı videosuz geçememiş ve benim oyunda en çok vakit kaybettiğim yer. Şu an 3 dolar fiyatıyla alınabilir ancak indirimsizken alınmasını önermem. Ben genel olarak indirimsiz oyun alınmasını önermem ama size kalmış. Eğer sorunuz olursa sorabilirsiniz. Okuduğunuz için teşekkür ederim.