Ben böyle öğrendim valla, sizde işe yaramazsa bilemem. Esasında anlattığım şey aşırı gramatik bir durum değil; bunları yanlış yapman speaking'de de seni çok etkilemez. Okuldaki asıl sorun gramerin anlatılması değil, desteklenmemesi. Sen o grameri istediğin kadar anlat, onu konuşma ile desteklemen lazım. Yazma, okuma ya da dinleme demiyorum bak; özellikle konuşma olarak!Hocam mesela bunlardan hiçbir şey anlamadım. Tıpkı okul dersi gibi anlattınız çünkü. Yıllardır aynı bu şekilde öğrenemediğim için travma gibi bir şey olmuş sanırım.![]()
Detaylar
Kim cevapladı?Biraz öğrensem Discord'daki English serverlarında seste takılırım. Ama onun için en azından biraz öğrenmem lazım.Ben böyle öğrendim valla, sizde işe yaramazsa bilemem. Esasında anlattığım şey aşırı gramatik bir durum değil; bunları yanlış yapman speaking'de de seni çok etkilemez. Okuldaki asıl sorun gramerin anlatılması değil, desteklenmemesi. Sen o grameri istediğin kadar anlat, onu konuşma ile desteklemen lazım. Yazma, okuma ya da dinleme demiyorum bak; özellikle konuşma olarak!
Müzik dinliyorsan mesela şu uygulamayı öneririm: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.elasthink.lyricstraining
Öncelikle İngilizce nasıl öğrenilir maruz kalmak ama bu maruz kalmak nasıl olacak aşağıda anlatıyorum. Adım adım oku ve seviyene göre başla. Lakin cefr seviyesi gramer seviyesidir eğer amacın native olmaksa B2 olayım C1 olayım tarzında hareket etme. Hedef odaklı ilerle ve unutma speaking bir sonuçtur.
Yapman gereken şey reading ve listening ile altyapını doldurmak. Bu süre zarfında konuşmaya çalışmana bile gerek yok. (ama imkan bulduysanda bu fırsatı kaçırma mesela lisede ing derslerinde hocalarınla sınıfta ingilzce konuşabilirsin). Çeviri kullanmadan anlamaya başladığında zaten...
Yapman gereken şey reading ve listening ile altyapını doldurmak. Bu süre zarfında konuşmaya çalışmana bile gerek yok. (ama imkan bulduysanda bu fırsatı kaçırma mesela lisede ing derslerinde hocalarınla sınıfta ingilzce konuşabilirsin). Çeviri kullanmadan anlamaya başladığında zaten...
Bu arada, A1 seviyesini geçtiğiniz için kesinlikle 'Cambridge English Grammar in Use (Beginner)' kitabını öneririm. Direkt bu kitap ile başlamanızı önermiyorum ama A1 seviyesini geçtikten sonra kesinlikle tavsiye ediyorum; çok güzel bir gramer kitabıdır.
Yeni konular
-
Rehber FPS artırma programları ve sistem optimizasyon ayarları gerçekten işe yarar mı?
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-
-
-